Finn serienummeret eller IMEI på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du finner serienummeret, IMEI/MEID, CDN og ICCID på iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du begynner

• Du finner disse numrene flere steder, inkludert i Innstillinger, på den fysiske enheten, i Finder eller iTunes og på originalemballasjen.
  • Når du kontakter Apple for å få kundestøtte, kan du bruke serienummeret eller IMEI/MEID-nummeret til å identifisere enheten.

Finn serienummeret, IMEI/MEID eller ICCID

1. Gå til Innstillinger > Generelt og trykk på Om.
  2. Se etter serienummeret. Du må kanskje bla ned for å finne IMEI/MEID og ICCID.
  3. Trykk og hold på nummeret slik at du kan kopiere og lime det inn i Apple-skjemaer for registrering eller kundestøtte.

Har du fortsatt ikke funnet nummeret du trenger? Se de følgende avsnittene.

iPhone

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID på SIM-skuffen. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kan åpne Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone SE (2. generasjon)
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

På iPhone 6s eller nyere finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID på SIM-skuffen.

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID (MEID er de første 14 sifrene av IMEI) på baksiden. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kan åpne Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE (1. generasjon)
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

På mange iPhone 5- og iPhone 6-modeller finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID (MEID er de første 14 sifrene av IMEI) på baksiden.

På disse enhetene finner du serienummeret og IMEI/MEID på SIM-skuffen:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modell)
  • iPhone 4s

Finn serienummeret og IMEI/MEID på SIM-skuffen på iPhone 3 eller iPhone 4-modeller

Hvis du har en original iPhone, finner du serienummeret og IMEI preget på baksiden.

iPad og iPod touch

Du finner serienummeret for iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksiden av enheten. På iPad (Wi-Fi + Cellular-modeller) finner du også IMEI.

Finder og iTunes

Du finner også serienummeret til enheten i Finder eller iTunes:

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  3. Finn enheten. I Finder sjekker du at du er på Generelt-fanen. I iTunes klikker du på Oversikt-fanen for å se informasjon om enheten.
  4. iPhone: Klikk på Telefonnummer under enhetens navn eller modellnavn for å finne IMEI/MEID og ICCID. iPad (Cellular-modell): Klikk på Serienummer for å finne CDN, IMEI/MEID og ICCID.

Hvis du vil lime inn denne informasjonen i Apple-skjemaer for registrering eller kundestøtte, velger du Rediger > Kopier serienummer.

Hvis du ikke har enheten

Det er flere steder du kan se etter serienummeret eller IMEI/MEID-nummeret.

1. Gå til appleid.apple.com i en nettleser på datamaskinen.
  2. Logg på med Apple-ID-en du bruker på enheten.
  3. Rull ned til Enheter-delen. Velg en enhet for å se serienummeret og IMEI/MEID-nummeret dens.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, er dette det neste du kan prøve:

• Har du en annen enhet med iOS 10.3 eller nyere som er logget på med Apple-ID-en din? Gå til Innstillinger > [navnet ditt] på den enheten. Rull ned for å se enhetene som er logget på med Apple-ID-en din. Trykk på navnet til enheten for å se serie- og IMEI/MEID-nummeret.
  • Har du fortsatt originalemballasjen til enheten? Finn serienummeret og IMEI/MEID på strekkoden:
    Finn serienummeret for en iPhone, iPad eller iPod på originalemballasjen.
  • Finner du fortsatt ikke nummeret du trenger? Kontakt Apple-kundestøtte ved å velge enheten din fra denne listen:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.