Finn serienummeret eller IMEI på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du finner serienummeret, IMEI/MEID, CDN og ICCID for en iOS-enhet.

Før du begynner

• Du kan finne disse numrene flere ulike steder, som for eksempel i Innstillinger, på den fysiske enheten, i iTunes eller på originalemballasjen.
  • Når du kontakter Apple for å få kundestøtte, kan du bruke serienummeret eller IMEI/MEID-nummeret til å identifisere iOS-enheten.

Finn serienummeret, IMEI/MEID eller ICCID

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Om.
  2. Se etter serienummeret, IMEI/MEID og ICCID for enheten.
  3. Vil du lime denne informasjonen inn i et registrerings- eller kundestøtteskjema hos Apple? Trykk og hold nummeret for å kopiere det.

Har du fortsatt ikke funnet nummeret du trenger? Se de følgende avsnittene.

iPhone

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID på SIM-skuffen. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kan åpne Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

På iPhone 6s eller nyere finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID på SIM-skuffen.

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID (MEID er de første 14 sifrene av IMEI) på baksiden. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kan åpne Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

På mange iPhone 5- og iPhone 6-modeller finner du serienummeret i Innstillinger og IMEI/MEID (MEID er de første 14 sifrene av IMEI) på baksiden.

På disse enhetene finner du serienummeret og IMEI/MEID på SIM-skuffen:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modell)
  • iPhone 4s

Finn serienummeret og IMEI/MEID på SIM-skuffen på iPhone 3 eller iPhone 4-modeller

Hvis du har en original iPhone, finner du serienummeret og IMEI preget på baksiden.

iPad og iPod touch

Du finner serienummeret for iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksiden av enheten. På en iPad (Cellular-modell) finner du også IMEI. MEID er de første 14 sifrene i IMEI.

Du finner serienummeret for iPad Pro, iPad, eller iPod touch på baksiden av enheten.

iTunes

Du kan også finne enhetens serienummer i iTunes:

1. Koble iOS-enheten til datamaskinen.
  2. Hvis iTunes ikke åpnes automatisk, åpner du programmet.
  3. Finn enheten. Klikk på Oversikt-fanen for å se informasjon om enheten.
  4. iPhone: Klikk på Telefonnummer for å finne IMEI/MEID og ICCID. iPad (Cellular-modell): Klikk på Serienummer for å finne CDN, IMEI/MEID og ICCID.

Hvis du vil lime inn denne informasjonen i Apple-skjemaer for registrering eller kundestøtte, velger du Rediger > Kopier serienummer.

Hvis du ikke har enheten

Det er flere steder du kan se etter serie- eller IMEI/MEID-nummeret for enheten din.

1. Åpne Apple-ID-kontosiden din (appleid.apple.com/no) i en nettleser på en datamaskin.
  2. Logg på med Apple-ID-en du bruker på den enheten du trenger å finne serienummeret eller IMEI/MEID for.
  3. Rull ned til avsnittet med overskriften Enheter. Velg den aktuelle enheten for å se serie- og IMEI/MEID-nummeret.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, er dette det neste du kan prøve:

• Har du en annen iOS-enhet med iOS 10.3 eller nyere som er pålogget med Apple-ID-en din? Trykk på Innstillinger > [Navnet ditt] på den enheten. Rull ned for å se enheten/enhetene som er pålogget med Apple-ID-en din. Trykk på navnet til enheten for å se serie- og IMEI/MEID-nummeret.
  • Har du fortsatt originalemballasjen til enheten? Finn serienummeret og IMEI/MEID på strekkoden:
    Finn serienummeret for en iPhone, iPad eller iPod på originalemballasjen.
  • Finner du fortsatt ikke nummeret du trenger? Kontakt Apple-kundestøtte ved å velge enheten din fra denne listen:

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.