Finn serienummeret eller IMEI på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut mer om hvordan du finner iOS-enhetens serienummer, IMEI/MEID, CDN og ICCID.

Før du begynner

• Du kan finne disse numrene på flere steder, for eksempel i Innstillinger-menyen, i iTunes eller på originalemballasjen.
  • Når du kontakter Apple for å få kundestøtte, kan du bruke serienummeret eller IMEI/MEID-nummeret til å identifisere iOS-enheten.

Se her først

Gå til Innstillinger > Generelt > Om, og se etter enhetens serienummer, IMEI/MEID og ICCID. Hvis du vil lime inn denne informasjonen i Apple-skjemaer for registrering eller kundestøtte, trykker og holder du på nummeret og kopierer det.

Hvis du fremdeles ikke har funnet nummeret du trenger, ser du nedenfor for andre måter å finne det på.

iPhone

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger-menyen og IMEI/MEID på SIM-skuffen. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kommer til Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

På disse enhetene finner du serienummeret i Innstillinger-menyen og IMEI/MEID (MEID er de første 14 sifrene av IMEI) på baksiden. Hvis du trenger kundestøtte, men ikke kommer til Innstillinger-menyen, kan du bruke IMEI/MEID i stedet for serienummeret:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

På disse enhetene kan du finne serienummeret og IMEI/MEID på SIM-skuffen:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modell)
  • iPhone 4s

Hvis du har en original iPhone, finner du serienummeret og IMEI inngravert på baksiden.

iPad og iPod touch

Du finner serienummeret for iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksiden av enheten. På en iPad (Cellular-modell) finner du også IMEI. MEID er de første 14 sifrene i IMEI.

iTunes

Du kan også finne enhetens serienummer i iTunes:

1. Koble iOS-enheten til datamaskinen.
  2. Hvis iTunes ikke åpnes automatisk, åpner du programmet.
  3. Finn enheten. Klikk på Oversikt-fanen for å se informasjon om enheten.
  4. iPhone: Klikk på Telefonnummer for å finne IMEI/MEID og ICCID. iPad (Cellular-modell): Klikk på Serienummer for å finne CDN, IMEI/MEID og ICCID.

Hvis du vil lime inn denne informasjonen i Apple-skjemaer for registrering eller kundestøtte, klikker du på Rediger > Kopier serienummer.

Hvis du ikke har enheten

Hvis du fremdeles har originalemballasjen til enheten, kan du sjekke strekkoden for å finne serienummeret og IMEI/MEID.

Du kan også prøve å bruke iTunes på datamaskinen:

1. På en Mac går du til iTunes > Valg. På en PC går du til Rediger > Valg.
  2. Klikk på Enheter-fanen.
  3. Hold musepekeren over en sikkerhetskopi av iOS-enheten for å se serienummeret. Du ser også IMEI/MEID og CDN for iPhone eller iPad (Cellular-modell).

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.