Hvis du ikke kan ringe eller motta samtaler på iPhone

Du kan kanskje ikke ringe eller motta samtaler på iPhone hvis du har bestemte innstillinger slått på, hvis programvaren ikke er oppdatert, eller hvis det er et problem med nettverket.

Hvis du ikke kan ringe eller motta samtaler på iPhone

Finn ut hva du gjør hvis du ser «Ingen tjeneste» eller «Søker» i statuslinjen. Hvis du ikke kan ringe eller motta samtaler på iPhone, følger du denne fremgangsmåten og tester etter hvert trinn:

Kontakt operatøren

Når du kontakter operatøren, forsikre deg om følgende:

• Kontoen er konfigurert for å bruke iPhone.
  • Det er ikke driftsstans i noen lokaliserte tjenester.
  • Kontoen din har ingen faktureringsrelatert blokkering.
  • Samtalene har ikke feil i operatørsystemet.

Oppdater programvaren

1. Se etter en oppdatering av operatørinnstillingene.
  2. Se etter en oppdatering av iOS-programvaren. Noen oppdateringer krever kanskje en Wi-Fi-forbindelse.

Sjekk iPhone-innstillingene

1. Slå flymodus på og av. Gå til Innstillinger og slå flymodus på, vent fem sekunder, og slå deretter flymodus av igjen.
  2. Velg Ikke forstyrr. Gå til Innstillinger > Fokus > Ikke forstyrr, og sørg for at innstillingen er slått av.
  3. Kontroller om det finnes blokkerte telefonnumre. Gå til Innstillinger > Telefon > Blokkerte kontakter.
  4. Se om Viderekobling er slått på. Gå til Innstillinger > Telefon > Viderekobling, og sørg for at innstillingen er slått av.
  5. Sjekk om Demp ukjente innringere er slått på. Hvis innstillingen er på, må den som ringer, være oppført i Kontakter eller Nylige. Alternativt må vedkommende ha delt nummeret sitt i Mail eller sendt deg en melding via det nummeret for at samtalen skal slippes gjennom. Legg til nummeret til vedkommende i Kontakter for å være sikker på at telefonen ringer. Anrop fra enkelte tredjeparts-apper blir kanskje ikke sluppet gjennom.

Sjekk nettverksinnstillingene

1. Tilbakestill nettverksinnstillingene. Gå til Innstillinger > Generelt > Overfør eller nullstill iPhone > Nullstill > Nullstill nettverksinnstillinger. Dette sletter alle gjeldende arkiverte innstillinger, inkludert Wi-Fi-passord, foretrukne nettverk og VPN-innstillinger.
  2. Prøv å ringe eller motta anrop på et annet sted.

Kontakt Apple-kundestøtte

Hvis du fremdeles ikke kan ringe eller motta anrop, kontakter du Apple-kundestøtte. Deretter følger du fremgangsmåten for å fullføre forespørselen din.