Forhindre at apper og vinduer åpnes på nytt på Mac

Apper og vinduene deres kan bli åpnet automatisk når du logger på Macen eller åpner hver av appene. Slik kontrollerer du denne oppførselen.

Forhindre at vinduer åpnes på nytt når du logger på

Fjern markering for «Åpne vinduene igjen ved neste pålogging» i bekreftelsesdialogruten som vises når du logger deg av Macen eller starter den på nytt.

Dialogrute: Er du sikker på at du vil starte maskinen på nytt?

Forhindre at vinduer åpnes på nytt når du åpner en app

Du kan forhindre at apper gjenoppretter vinduene de hadde åpne da du sist avsluttet appen.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Skrivebord og Dock i sidepanelet.

3. Rull ned på høyre side, og slå på «Lukk vinduer når en app avsluttes.»

Tidligere versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Generelt.

3. Velg «Lukk vinduer når en app avsluttes.»

Andre løsninger

• Trykk på Skift-tasten og hold den nede mens du åpner appen. Dette endrer ingen innstillinger, men appen glemmer alle vinduer som var åpne sist du avsluttet appen.

• Start opp i sikker modus, og start deretter på nytt på vanlig måte. Dette endrer ingen innstillinger, men Macen glemmer alle apper og vinduer som var åpne sist du logget av eller startet på nytt.

• Sjekk appens innstillinger. Noen apper har en innstilling som gjør at de åpnes på nytt hver gang du logger på eller starter Macen, eller en innstilling som gjør at de åpner vinduer på nytt. For eksempel har Safari en innstilling for å styre hvilke vinduer appen åpnes med.

• Kontroller at appen ikke er et påloggingsobjekt. Påloggingsobjekter åpnes hver gang du logger på eller starter Macen. Du kan legge til eller fjerne påloggingsobjekter.