Åpne eldre iWork-filer i nyere versjoner av Pages, Numbers og Keynote

Finn ut hva du kan forvente når du bruker iWork for Mac til å åpne dokumenter laget i eldre versjoner av iWork eller når du eksporterer dokumenter til iWork '09-formatet.

Åpne et eldre iWork-dokument

Gjeldende versjoner av iWork for Mac-apper kan åpne dokumenter fra en hvilken som helst versjon av iWork. For å åpne et eldre iWork-dokument i Pages, Numbers eller Keynote dobbeltklikker du på dokumentet eller åpner det fra programmet:

1. Velg Arkiv > Åpne.
  2. Velg dokumentet.
  3. Klikk på Åpne.

Hvis du ser et advarselsvindu

Når du åpner et eldre iWork-dokument, vises det kanskje et advarselsvindu. Dette vinduet viser en liste med funksjoner i dokumentet som støttes i den eldre versjonen av appen, men som ikke er tilgjengelig i nyere versjoner av iWork for Mac.

Oppgraderingsadvarsler

Les mer om endringer som skjer når du oppgraderer iWork-dokumenter.

Lagre et eldre iWork-dokument

Første gang du arkiverer eller redigerer et eldre iWork-dokument, må du bekrefte hvordan du vil at iWork skal behandle det oppdaterte dokumentet:

Oppgraderingsbekreftelse

• Klikk på Oppgrader for å konvertere det eksisterende dokumentet til det nye formatet.
  • Klikk på Avbryt for å avbryte lagringen eller redigeringen. Dette gjør at det originale dokumentet forblir uendret.
  • Klikk på «Rediger en kopi» for å konvertere en kopi av dokumentet til det nye formatet samtidig som du beholder originalen i det eldre iWork-formatet.

Tilbakestill et oppgradert dokument

Hvis du allerede har oppgradert dokumentet til det nye iWork-formatet og vil endre dokumentet tilbake til en versjon som er kompatibel med tidligere iWork-programmer, kan du bruke et av disse alternativene:

Gå tilbake til en tidligere versjon

• Velg Arkiv > Tilbakestill til. Dette fjerner alle endringer som er gjort, og gjenoppretter versjonen av dokumentet som var lagret i en tidligere versjon av iWork.

Lagre en kopi i iWork '09-format

• Hvis du har redigert dokumentet og vil beholde endringene, kan du lagre filen som et iWork ’09-dokument. Velg Fil > Eksporter til. Deretter velger du Pages ’09, Numbers ’09 eller Keynote ’09 som filformat. Se Endringer som skjer når du eksporterer til iWork ’09 for å få informasjon om mulige endringer i dokumentet.

Endringer som skjer når du oppgraderer et iWork-dokument

Alle programmer:

• Rotering fjernes fra tabeller og diagrammer.
  • Tabellfyll fjernes.
  • Grupperte sektorer i sektordiagrammer oppløses.
  • Spotlight-metadata fjernes.

Pages:

• Du kan ikke bruke endringssporing i tabeller, overskrifter, bunntekster og hovedobjekter. Endringer som spores på disse plasseringene, regnes som endelige.
  • Koblinger til andre Pages-filer fjernes.

Numbers:

• Tabellkategorier fjernes.

Keynote:

• Innstillingen «Krev passord for å avslutte serie» fjernes. Hvis du skal angi et nytt passord, velger du Keynote > Valg > Lysbildeserie, og deretter velger du «Krev passord for å avslutte lysbildeserier». Skriv inn et passord når du blir bedt om det, og klikk på Angi passord. Dette passordet gjelder for alle presentasjoner som vises på denne datamaskinen.
  • Lydbilder som er beregnet for mer enn seks nivåer, oppgraderes til nivå seks.
  • Koblinger til andre Keynote-filer fjernes.
  • Rotasjon fjernes fra objektplassholdere.
  • Overganger som ikke er tilgjengelige i Keynote for Mac, konverteres til Overtoning.
  • Sving-overgangen får navnet Objektvending.
  • Konvergensbygg konverteres til Overtoning.
  • Bygg fjernes fra masterlysbilder og diagramforklaringer.
  • Smarte bygg konverteres til bildegallerier.

Endringer som skjer når du eksporterer til iWork ’09

Alle programmer:

• Buete skygger konverteres til skygger.
  • Kommentarer på objekter fjernes.
  • Forankrede objekter konverteres til flytende eller tekstbundne objekter.
  • Formler som ikke er tilgjengelige i iWork ’09 fjernes. De sist beregnede verdiene eksporteres.
  • Interaktive diagrammer konverteres til vanlige diagrammer.
  • Boblediagrammer konverteres til punktdiagrammer.
  • Smultringdiagrammer konverteres til sektordiagrammer.
  • Tegninger konverteres til grupper av linjer og figurer.
  • Bildegallerier fjernes. Ett bilde fra hvert galleri eksporteres.
  • Tabeller som går fra høyre mot venstre (som i arabisk og hebraisk) støttes ikke.
  • Vertikal tekst (som kinesisk, japansk og koreansk) er ikke fullstendig støttet i iWork ’09.
  • Svar fjernes fra trådkommentarer.
  • Avrundede hjørner i diagrammer konverteres til firkantede hjørner.
  • Ligninger som er utformet i Pages, Numbers og Keynote, blir konvertert til bilder når du eksporterer til iWork ’09.

Pages:

• Innholdsfortegnelser konverteres til vanlig tekst. De oppdateres ikke automatisk i Pages ’09.
  • Tekst som går fra høyre til venstre (som arabisk og hebraisk), er ikke fullstendig støttet i Pages ’09.
  • Merknader fjernes.
  • Sidebakgrunner fjernes.

Numbers:

• Hvis et dokument inneholder ELLER-filtre innenfor en kolonne og OG-filtre på tvers av kolonner, eksporteres alle filterregler. OG-filtre konverteres til ELLER.
  • Varighetsbaserte filtre og betingede markeringer fjernes.
  • Ark som går fra høyre mot venstre (som i arabisk og hebraisk) støttes ikke.

Keynote:

• Overganger, innbyggingseffekter og utbyggingseffekter som ikke er tilgjengelige i Keynote ’09, konverteres til Overtoning.
  • Objektvending-overgangen får navnet Sving.
  • Framhevingsbygg fjernes.
  • Kommentarer til tabellceller fjernes.