Om symboler og status i iCloud-musikkbiblioteket

Finn ut hva de ulike iCloud-symbolene i iTunes betyr, hvordan du kan se om en sang er kjøpt fra iTunes Store, lagt til fra Apple Music, matchet med iTunes Match eller lastet opp og hva det betyr hvis sangene vises i grått.

Slå på symboler og statuskolonner

Slå på kolonner for iCloud-nedlasting og iCloud-status for å se symboler og statuser med følgende fremgangsmåte:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er på Min musikk-fanen, velger du   Musikk øverst til venstre i iTunes og klikker deretter på Min musikk.
  3. Klikk på Sanger i sidepanelet til venstre.
  4. Høyreklikk eller Kontroll-klikk i den øverste raden i hovedvinduet i iTunes, og sørg for at det er et hakemerke ved siden av iCloud-nedlasting og iCloud-status. Hvis ikke velger du iCloud-nedlasting eller iCloud-status for å aktivere kolonnene.
  5. Kolonnene for iCloud-nedlasting og iCloud-status vises.

iCloud-nedlastingssymboler

Hvis du har aktivert kolonnen for iCloud-nedlasting i iTunes, kan du se disse symbolene.

Tilgjengelig for nedlasting

Dette symbolet vises når en sang er tilgjengelig i iCloud-musikkbiblioteket, men ikke er lagret på datamaskinen.

Duplikat

Dette symbolet vises når det finnes en duplikatversjon av sangen i iTunes-biblioteket på datamaskinen. Dette symbolet vises ved siden av duplikater som ikke er lastet opp til iCloud-musikkbiblioteket.

Venter

Dette symbolet vises når en sang er i ferd med å bli matchet og ikke er behandlet. Prøv å oppdatere iCloud-musikkbiblioteket (Arkiv > Bibliotek > Oppdater iCloud-musikkbibliotek) for å løse dette.

Ikke lastet opp

Dette symbolet vises når en sang er lagt til i iCloud-musikkbiblioteket fra en iPhone, iPad eller iPod touch, men kan ikke matches og er ikke lastet opp fra en Mac eller PC. Last opp sangen ved å slå på iCloud-musikkbiblioteket på datamaskinen som den fullstendige lydfilen er lagret på.

Fjernet

Dette symbolet vises når du fjerner en sang fra iCloud-musikkbiblioteket på en annen datamaskin. Sanger du sletter fra iCloud-musikkbiblioteket, slettes umiddelbart fra tilknyttede iOS-enheter, men blir værende på andre tilknyttede datamaskiner til du sletter dem manuelt.

Ikke valgbar

Dette symbolet vises ved siden av elementer som ikke kan legges til i iCloud-musikkbiblioteket. En sang kan være ikke-valgbar hvis den ikke er kjøpt fra iTunes Store eller ble kjøpt med en annen Apple-ID, eller hvis sangfilen er større enn 200 MB, er lengre enn to timer eller ble kodet ved 96 kbps eller mindre.

Feil

Dette symbolet kan vises hvis sangfilen er ødelagt eller det oppsto en feil ved opplasting av sangen. Prøv å oppdatere iCloud-musikkbiblioteket (Arkiv > Bibliotek > Oppdater iCloud-musikkbibliotek) for å løse dette. Hvis oppdatering ikke løser problemet, kan du forsøke å importere en ny kopi av sangen til iTunes-biblioteket.

Ikke lenger tilgjengelig

Dette symbolet betyr at elementet ikke er tilgjengelig i Apple Music-katalogen lenger.

Andre iCloud-symboler

Symbolene nedenfor vises øverst til høyre i iTunes, under søkefeltet, i stedet for kolonnen for iCloud-nedlasting.

Kobler til

Dette symbolet vises når du slår på iCloud-musikkbiblioteket eller når du oppdaterer iTunes-biblioteket (Arkiv > Bibliotek > Oppdater iTunes-bibliotek). Det betyr at iTunes kobler til eller sender oppdateringer til iCloud-musikkbiblioteket.

Frakoblet

Dette symbolet betyr at iCloud-musikkbiblioteket er utilgjengelig. Det kan være et tilkoblingsproblem mellom iTunes og iTunes Store, eller du har for mange elementer lagret i iCloud-musikkbiblioteket*. Du kan også oppleve at sangene dine vises i lysegrått.

*Du kan ha opptil 100 000 sanger i musikkbiblioteket. Sanger du har kjøpt fra iTunes Store, teller ikke mot denne grensen.

iCloud-status

Statusene i iCloud-status-kolonnen kan hjelpe deg å finne ut om en sang ble kjøpt fra iTunes Store, lagt til fra Apple Music, matchet med iTunes Match, lastet opp eller noe annet.

• Apple Music: Du la til denne sangen fra Apple Music-katalogen.
  • Matchet: Denne sangen ble matchet med Apple Music eller iTunes Match.
  • Kjøpt: Du kjøpte denne sangen fra iTunes Store.
  • Lastet opp: Du lastet opp denne sangen til iCloud-musikkbiblioteket fra en CD eller en annen kilde.
  • Ikke lastet opp: Du la til denne sangen i iCloud-musikkbiblioteket fra en iPhone, iPad eller iPod touch, men datamaskinen du bruker, har ikke sangfilen slik at den kan lastes opp.
  • Ikke valgbar: Datamaskinen er ikke autorisert til å spille denne sangen, eller filtypen kan ikke legges til i iCloud-musikkbiblioteket. En sang kan være ikke valgbar hvis den ikke er kjøpt fra iTunes Store eller ble kjøpt med en annen Apple-ID, eller hvis sangfilen er større enn 200 MB, er lengre enn to timer eller ble kodet ved 96 kbps eller mindre.
  • Venter: Denne sangen er under matching og er ikke behandlet, eller den venter på å lastes opp til iCloud-musikkbiblioteket.
  • Fjernet: Denne sangen er lagret på datamaskinen, men er slettet fra iCloud-musikkbiblioteket.

Hvis en sang du har kjøpt med Apple-ID-en din inneholder DRM, og sangen ikke lenger er tilgjengelig i iTunes Store, lastes sangen opp til iCloud-musikkbiblioteket i beskyttet DRM-format. Du kan laste ned sangen i samme beskyttede DRM-format, men du må autorisere datamaskinen før du kan spille den.

En sang som inneholder DRM, som ble kjøpt med en annen Apple-ID og ikke kunne matches, kan ikke lastes opp til iCloud-musikkbiblioteket.

Hvis sangene vises i lysegrått

Sangene kan vises i lysegrått i iTunes av en rekke årsaker. Disse årsakene kan være:

• Du er ikke koblet til iCloud-musikkbiblioteket. Hvis du ser et Frakoblet-symbol øverst til høyre i iTunes, er du ikke koblet til iCloud-musikkbiblioteket. Klikk på symbolet for å koble til.
  • Sangen finnes ikke i Apple Music eller er ikke tilgjengelig i landet ditt eller regionen din. Disse sangene vises i grått hvis du søker etter dem i Apple Music.
  • Begrensninger er aktivert for visse spor. Finn ut mer om begrensninger.
  • En artist eller innholdsleverandør har endret eller redigert et album. Du må kanskje fjerne albumet fra biblioteket og legge det til på nytt fra Apple Music-katalogen.