Få hjelp med App Store på Mac

Følg denne framgangsmåten hvis App Store på Mac-maskinen slutter å svare eller du støter på problemer mens du prøver å kjøpe eller oppdatere programmer.

Bruk App Store på Mac til å kjøpe og laste ned programmer og spill og oppdatere macOS med mer.

Hvis du ikke finner App Store

Se etter App Store-symbolet i Dock.

Hvis du ikke ser symbolet i Dock, velger du Apple () > App Store fra menyen øverst på dataskjermen.

Hvis du fremdeles ikke finner App Store, kan du være logget på med en brukerkonto med Foreldrekontroll slått på. Logg på en administratorkonto på den samme datamaskinen for å gjøre endringer i Foreldrekontroll eller få tilgang til App Store.

Få hjelp med Apple-ID-en din

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt Apple-ID-en eller Apple-ID-passordet.

Les om hvordan du får en verifiseringskode på en godkjent Apple-enhet hvis du blir bedt om en verifiseringskode når du prøver å logge på med Apple-ID-en din.

Hvis du flytter til et nytt land eller en ny region, kan det hende at du ikke har tilgang til det samme innholdet. Innholdet som er tilgjengelig i App Store, iTunes Store og iBooks Store varierer avhengig av land og region. Hvilket innhold som tilbys i de ulike butikkene avhenger også av utvikleren eller innholdsleverandøren. Hvis du har flyttet permanent til et nytt land, må du endre faktureringsadressen og betalingsmåten for Apple-ID-en din.

Få hjelp med fakturering og kjøp

I App Store på Mac velger du Store > Vis min konto fra menyen øverst på dataskjermen. Du kan oppdatere betalingsinformasjonen din og vise, endre eller avslutte abonnementer fra Vis min konto-skjermen.

Du kan også vise kjøpshistorikken i iTunes for å identifisere belastninger på kontoutskriften, kredittkortutskriften eller debetkortutskriften din.

Hvis du har et problem med et program du har kjøpt, kan du rapportere et problem.

Hvis du har fått en e-post du mistenker kan være phishing, kan du lese om hvordan du kan identifisere legitime e-post-meldinger.

Få hjelp med å kjøpe og oppdatere programmer

Hvis det ikke skjer noe når du har klikket på Kjøp, klikker du på Kjøpt øverst i App Store-vinduet.

• Hvis du ser programmet under Kjøpt og det er en Åpne-knapp til høyre for det, kan du se etter programmet i Dock eller i Programmer-mappen.
  • Hvis du ser programmet under Kjøpt og det er en Installer-knapp til høyre for det, klikker du på Installer-knappen. Programmet lastes ned og installeres på Mac-maskinen. Du blir ikke belastet én gang til.

Hvis programmet ikke står oppført under Kjøpt, trykker du på Kommando-R på tastaturet for å oppdatere siden. Hvis programmet ikke vises, ble kjøpet ikke fullført, og du ble ikke belastet for programmet. Gå tilbake til siden til programmet i App Store, og klikk på Kjøp-knappen igjen.

Hvis nedlastingen av programmet avbrytes

Hvis du kobles fra Internett mens du laster ned og installerer et program, omstarter nedlastingen automatisk når du kobler til igjen. Du kan også se om noen nedlastinger, programvareoppdateringer eller macOS-oppdateringer ikke er ferdig nedlastet: Velg Store > «Søk etter ufullførte nedlastinger» fra menyen øverst på dataskjermen. Hvor lang tid det tar å laste ned avhenger av størrelsen på programmet og hastigheten på Internett-forbindelsen.

Hvis du ikke kan koble til App Store, kan du lese om hvordan du løser tilkoblingsproblemer.

Hvis du ser «Oppdateringen er utilgjengelig med denne Apple-ID-en.»

Du kan se denne meldingen hvis:

• Du prøver å bruke App Store til å oppdatere et program som er kjøpt med en annen Apple-ID.
  • Du prøver å bruke App Store med en annen Apple-ID på den samme datamaskinen.
  • Du prøver å oppdatere et kjøp som har blitt refundert eller avbrutt.

Du må oppdatere programmene dine med den samme Apple-ID-en du opprinnelig brukte til å laste dem ned. Hvis du vil logge på med en annen Apple-ID, velger du Store > Logg av fra menyen øverst på dataskjermen, og deretter logger du på igjen.

Hvis du får en ny Mac

Hvis du kjøper eller får en ny eller ekstra Mac, logger du inn i App Store med Apple-ID-en din for å laste ned programmene dine på nytt.