Hvis du trenger mer plass til en iOS-oppdatering

Når du oppdaterer en iOS-enhet trådløst, kan du få en melding om at det ikke er nok plass på iPhone, iPad eller iPod touch. Denne framgangsmåten kan være til hjelp.

Hvis det ikke er nok plass til å laste ned og installere en oppdatering, fjerner iOS noen nedlastede deler av installerte apper midlertidig. Det bør ikke være nødvendig å fjerne eller flytte noe innhold. Hvis du derimot trenger mer plass enn du har på enheten, finnes det noen måter du kan oppdatere på:

• Koble enheten til datamaskinen og oppdater ved hjelp av iTunes.
  • Fjern innhold fra enheten og prøv å oppdatere på nytt.
  • Administrer lagringen på enheten din med anbefalinger.

Oppdater ved hjelp av iTunes

Følg denne framgangsmåten for å laste ned den nyeste versjonen av iOS ved hjelp av iTunes:

1. Installer den nyeste versjonen av iTunes på datamaskinen.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Velg din enhet i iTunes.
  4. Klikk på Søk etter oppdateringer i Oversikt-ruten.
  5. Klikk på Last ned og oppdater.

Hvis du får en annen varselmelding under oppdatering, kan du lese om hvordan du løser problemet.

Slette innhold manuelt

Du kan kontrollere lagringsplassen din for å se hvor mye plass appene bruker, og deretter kan du slette de du ikke trenger. Du kan laste ned kjøpte apper eller annet innhold på nytt senere.

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.
  2. Velg en app for å se hvor mye plass den bruker.
  3. Trykk på Slett app. I noen apper som Musikk og Videoer, kan du slette deler av dokumenter og data.
  4. Installer iOS-oppdateringen på nytt. Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.

Administrer plass med anbefalinger

I iOS 11 kan du få tips om hvordan du sparer plass og hvordan du fjerner eller sletter apper og innhold du ikke trenger. Du kan laste ned kjøpte apper eller annet innhold på nytt senere.

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.
  2. Bla til Anbefalinger-delen for å se tips.

Les mer

Du kan også redusere størrelsen på bildebiblioteket ved å aktivere iCloud-bildebibliotek og optimalisere lagringsplassen på enheten.

Finn ut mer om lagring på iPhone, iPad eller iPod touch.