Hvis du trenger mer plass til en oppdatering på iPhone, iPad eller iPod touch

Når du oppdaterer en iOS- eller iPadOS-enhet trådløst, kan du få en melding om at det ikke er nok plass på din iPhone, iPad eller iPod touch. Denne framgangsmåten kan være til hjelp.

Hvis det ikke er nok plass til å laste ned og installere en oppdatering, fjerner enheten enkelte nedlastbare deler av de installerte appene midlertidig. Det bør ikke være nødvendig å fjerne eller flytte noe innhold. Hvis du fortsatt trenger mer plass enn du har ledig, finnes det noen måter du kan oppdatere på:

• Koble enheten til datamaskinen din for å oppdatere via den.
  • Fjern innhold fra enheten og prøv å oppdatere på nytt.
  • Administrer lagringen på enheten din med anbefalinger.

Oppdater via datamaskinen

Hvis du vil laste ned den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS via datamaskinen din, følger du disse trinnene:

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere åpner du Finder. På en Mac med macOS¬Mojave¬10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Finn enheten på datamaskinen din. Du må kanskje godkjenne enheten din for å fortsette.
  4. Klikk på Søk etter oppdateringer.
  5. Klikk på Last ned og oppdater.

Hvis du får en annen varselmelding under oppdatering, kan du lese om hvordan du løser problemet.

Slette innhold manuelt

Du kan kontrollere lagringsplassen din for å se hvor mye plass appene bruker, og deretter kan du slette de du ikke trenger. Du kan laste ned kjøpte apper eller annet innhold på nytt senere.

1. På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.
  2. Velg en app for å se hvor mye plass den bruker.
  3. Trykk på Slett app. I noen apper, slik som Musikk, kan du slette deler av dokumentene og dataene de har lagret.
  4. Installer oppdateringen på nytt. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

Administrer plass med anbefalinger

Du kan få tips om hvordan du sparer plass og hvordan du fjerner eller sletter apper og innhold du ikke trenger. Du kan laste ned kjøpte apper eller annet innhold på nytt senere.

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.
  2. Bla til Anbefalinger-delen for å se tips.
    Skjerm som viser iPhone-lagring