Hvis kameraet eller blitsen på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis bildene dine er uskarpe eller kameraskjermen er svart, gjør du det følgende.

Fjern etuiet og eventuelt tilbehør eller beskyttelse, og test deretter

1. Fjern etuiet og eventuelt tilbehør eller beskyttelse som kan blokkere kameraet, eller som plasserer en magnet nær kameraet.
  2. Test kameraet ved å prøve å ta et bilde.
  3. Test LED-blitsen:
    1. Prøv lommelykten i Kontrollsenter på iPhone eller Kontrollsenter på iPad. På iPhone X eller nyere eller iPad sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen. På iPhone 8 eller eldre sveiper du opp fra bunnen av hvilken som helst skjerm.
    2. Trykk på Lommelykt-knappen Lommelykt-symbol.

Hvis blitsen bare fungerer noen ganger, åpner du Kamera-appen og trykker på blitsknappen   for å velge en annen innstilling.

Kontakt Apple-kundestøtte

Hvis kameraet eller blitsen fortsatt ikke fungerer på riktig måte, kontakter du Apple-kundestøtte for å diskutere servicealternativer.

Hvis du vil prøve flere løsninger på egen hånd

Hvis du foretrekker å prøve flere løsninger på egen hånd for å fikse kameraet, kan du følge denne fremgangsmåten. Etter å ha fulgt denne fremgangsmåten, kan det hende du fortsatt må kontakte Apple-kundestøtte.

1. Hvis bildet er uskarpt, rengjør du linsene foran og bak med en mikrofiberklut. Hvis du ser skitt eller rusk på innsiden av objektivet eller hvis kameraobjektivet ser ut til å være feiljustert eller blokkert, kontaker du Apple-kundestøtte for å diskutere servicealternativer.
  2. Start iPhoneiPad eller iPod touch på nytt.
  3. Test kameraet på nytt ved å ta et bilde. Hvis enheten din har et kamera foran og bak, må du sjekke om ett av eller begge disse ikke fungerer. For å bytte kamera trykker du på rotasjonsknappen .