Få hjelp med kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du får mest mulig ut av Kamera-appen, holder bildene dine i fokus, finner Kamera-appen når den ikke er på Hjem-skjermen med mer.

Du liker å ta bilder og spille inn videoer på iPhone, iPad eller iPod touch. Derfor har du alltid enheten din i nærheten med Kamera-appen klar. Her er noen tips du kan bruke for å få mest mulig ut av Kamera-appen og bildene du tar:

Trenger du mer hjelp med Kamera-appen? Følg disse trinnene.

Bildene er uskarpe eller ute av fokus

Hvis bildene er uskarpe, ute av fokus eller har mørke flekker, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at kameralinsen er ren. Hvis du må rengjøre linsen, bruker du en mikrofiberklut. Hvis du ser skitt eller rusk inne i linsen, tar du med enheten til en Apple Store-butikk eller autorisert tjenesteleverandør for å få mer hjelp.
  2. For iPhone-modeller med optisk bildestabilisering: Funksjonen kan påvirkes av metalldeksler eller magnetiske linser. Prøv å ta et bilde uten dekselet eller linsen, og sammenlign så kvaliteten.
  3. Hvis du ønsker å fokusere på et bestemt objekt eller en person, trykker du på objektet eller personen på forhåndsvisningsskjermen. Du ser at skjermen pulserer eller er ute av fokus et øyeblikk mens kameraet justeres. Prøv å stå rolig ved fokusering i fotomodus. Hvis du beveger deg for langt i en retning, fokuserer kameraet automatisk på nytt på midten. I videomodus kan du justere fokus før du starter et opptak.

Hvis du fremdeles har problemer med fokus på kameraet, kontakter du Apples kundestøtte.

Du ser en lukket linse eller svart skjerm

Hvis du ser en lukket linse eller svart skjerm når du åpner Kamera-appen, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at det ikke er noe som blokkerer for kameralinsen. Hvis du bruker et etui, kan du prøve å ta det av.
  2. Fremtving avslutning av appen, og åpne deretter Kamera-appen på nytt.
  3. Start enheten på nytt, og åpne deretter Kamera-appen på nytt.
  4. Hvis enheten har kamera foran og bak, kan du prøve begge kameraene ved å trykke på  . Hvis du ser en lukket linse eller svart skjerm for bare ett kamera, tar du med enheten til en Apple Store-butikk eller autorisert tjenesteleverandør for å få mer hjelp.

Blitsen fungerer ikke

Bruk Kontrollsenter for å teste LED-blitsen. Slå lommelykten på og av. Hvis LED-blitsen ikke fungerer som en lommelykt, kontakter du Apples kundestøtte.

Hvis blitsen ikke fungerer, eller hvis den brukes hver gang du tar bilde, må du sjekke blitsinnstillingene. Trykk på   øverst til venstre på skjermen for å velge en annen innstilling.

Hvis du tar opp utvidet video med blitsen på, eller hvis du bruker enheten i et svært varmt miljø, kan du se en melding om at blitsen er slått av. Meldingen blir værende til enheten kjøles ned.

Du ser ikke Kamera-appen

Du skal se Kamera-appen på Hjem-skjermen. Hvis den ikke er på Hjem-skjermen, kan du søke etter den eller sjekke Innstillinger for å se om den er blokkert

Bruk Spotlight-søk

1. Sveip nedover fra midten av Hjem-skjermen.
  2. Skriv inn «kamera».
  3. Trykk på Kamera-appen.

Sjekk innstillingene

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Generelt > Restriksjoner.
  3. Se under Tillat, og sørg for at Kamera-appen er på.

Hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du fortsatt ikke kan ta bilder, hvis bildene dine ikke ser ut som de skal eller hvis du trenger hjelp med noe annet, kontakter du Apples kundestøtte.