Hvis kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Finn ut hvordan du løser problemer med kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch.

Fjern alle etui, folier eller tillegg

Et etui eller en folie kan kanskje blokkere kameraet eller blitsen og påvirke ytelsen. Et metallisk eller magnetisk etui eller kameratillegg kan forstyrre den optiske stabiliseringen. Test kameraet uten noen av disse for å finne ut om de forårsaker problemet.

Hvis du fremdeles har problemer med fokus på kameraet, kontakter du Apples kundestøtte.

Rengjør kameralinsen

Hvis bildene er uklare, ute av fokus eller har mørke flekker, må du sørge for at kameralinsen er ren. Hvis du må rengjøre linsen, bruker du en mikrofiberklut. Hvis du ser skitt eller rusk inne i linsen, eller kameralinsen ser ut til å være forskjøvet eller blokkert, tar du med enheten til en Apple Store-butikk eller en autorisert tjenesteleverandør for mer hjelp.

Start testen på nytt med ulike apper

Hvis du ser en lukket linse eller en svart skjerm når du åpner Kamera-appen, starter du enheten på nytt. Deretter tester du kameraet med Kamera-appen og en annen app som bruker kameraet.

Hvis enheten har kamera foran og bak, kontrollerer du om det er kun ett eller begge som ikke svarer. Trykk på knappen nederst i høyre hjørne av skjermen* for å bytte kamera.

Få mer hjelp

Hvis kameraet fortsatt ikke fungerer, kan du ta med enheten til en Apple Store-butikk eller en autorisert tjenesteleverandør for mer hjelp.

Les mer

* Hvis enheten er i liggende modus, er knappen for å bytte kameraer nederst i venstre hjørne på skjermen.