Hvis kameraet eller blitsen på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis bildene dine er uskarpe eller kameraskjermen er svart, kan du teste kameraet eller blitsen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis kameraet ikke fungerer

1. Fjern etuiet, tilbehøret eller filmen som kan blokkere kameraet, eller som plasserer en magnet nær kameraet.
  2. Test kameraet ved å prøve å ta et bilde.
  3. Hvis bildet er uskarpt, rengjør du linsene foran og bak med en mikrofiberklut. Hvis du ser skitt eller rusk inni linsen, eller hvis kameralinsen ser ut til å være feiljustert eller blokkert, kan du kontakte Apple-kundestøtte for å få hjelp med iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Start iPhone, iPad eller iPod touch på nytt.
  5. Test kameraet på nytt ved å ta et bilde. Hvis enheten din har et kamera foran og bak, må du sjekke om ett av eller begge disse ikke fungerer. For å bytte kamera trykker du på rotasjonsknappen .

Hvis blitsen ikke fungerer

1. Fjern eventuelt etui eller film som kan blokkere blitsen.
  2. Test LED-blitsen ved å prøve lommelyktenKontrollsenter på iPhone eller Kontrollsenter på iPad. På iPhone X eller nyere eller iPad sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen. På iPhone 8 eller eldre sveiper du opp fra bunnen av hvilken som helst skjerm.
  3. Trykk på Lommelykt-knappen .
  4. Hvis LED-blitsen ikke fungerer som lommelykt, kontakter du Apple-kundestøtte for å få hjelp med iPhoneiPad eller iPod touch.
  5. Hvis blitsen bare fungerer noen ganger, åpner du Kamera-appen og trykker på blitsknappen   for å velge en annen innstilling.