Endre Apple-ID-en

Følg disse trinnene for å endre hvilken e-postadresse eller hvilket telefonnummer* du bruker som Apple-ID.

Før du endrer Apple-ID

Logg av alle Apple-tjenester og -enheter som bruker Apple-ID-en din. Hvis du vil bruke iPhone, iPad eller iPod touch til å endre Apple-ID-en din, må du være logget på med Apple-ID-en din på bare den enheten.

Hvis Apple-ID-en din er en e-postadresse fra en tredjepart

Hvis du endrer Apple-ID-en din fra en tredjeparts e-postadresse, kan du bruke en annen tredjeparts e-postadresse. Eller du kan bruke en e-postadresse som slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com, og som allerede er et alias for brukernavn eller en alternativ Apple-ID for kontoen din. For å se disse adressene logger du på Apple-ID-kontosiden din. Klikk på Rediger under Konto-delen for å se listen Kan nås på. I denne listen ser du alias for brukernavn markert med , og når du holder musepekeren over symbolet, vises denne meldingen: «Dette er et alias for e-postadressen til Apple-ID-en din.»

Når du bruker @icloud.com-e-postadressen din

Når du slår på iCloud Mail og velger en @icloud.com-e-postadresse, blir den nye @icloud.com-e-postadressen tilknyttet Apple-ID-en din som et alias for brukernavn. Hvis du vil se e-postadressene som er aliaser for Apple-ID-en din, logger du på Apple-ID-kontosiden din og klikker på Rediger i Konto-delen. Hold markøren over spørsmålstegnet  ved siden av e-posten du vil sjekke. Hvis du ser en melding der det står «Dette er et alias for e-postadressen til Apple-ID-en din», skal den e-posten være kvalifisert.

Hvis Apple-ID-en din er et telefonnummer

Hvis du opprettet Apple-ID-en med telefonnummeret ditt som brukernavn i iOS 11 eller nyere, kan du se hvordan du bytter til et annet mobiltelefonnummer.

Slik endrer du Apple-ID-en din hvis den slutter på @icloud.com, @me.com, eller @mac.com

Hvis du bruker en @icloud.com-, @me.com-, eller @mac.com-e-postadresse som Apple-ID, kan du ikke endre den til en tredjeparts e-postadresse. Men du kan endre den til et av aliasene til Apple-ID-adressen din. For eksempel: Hvis j.appleseed@icloud.com er Apple-ID-en din, og du også har j.appleseed@me.com registrert i kontoen din, kan du endre Apple-ID-en din til j.appleseed@me.com. Når du endrer e-postadressen din, endres også Apple-ID-en som vises når noen deler noe med deg.

For å finne en kvalifisert e-postadresse som du kan bruke til å logge på med Apple-ID-en din, logger du på kontosiden til Apple-ID-en din og klikker på Rediger under Konto-delen. Du ser Kan nås på og et alias for brukernavn med et spørsmålstegn . Hvis du holder markøren over symbolet, ser du en melding der det står «Dette er et alias for e-postadressen til Apple-ID-en din».

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere

1. Gå til Innstillinger, trykk på [navnet ditt], og velg deretter Navn, telefonnummer, e-post.
  2. Trykk på Rediger ved siden av Kan nås på, og slett deretter den nåværende Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Fortsett. Skriv inn Apple-ID-en du vil bruke.
  4. Trykk på Neste.

På Apple-ID-kontosiden

1. Gå til appleid.apple.com, og logg på.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Klikk på Endre Apple-ID under Apple-ID-en. Hvis du prøver å endre Apple-ID-en din til en @icloud.com-e-postadresse som har blitt opprettet i løpet av de siste 30 dagene, blir du kanskje bedt om å prøve igjen senere.
  4. Skriv inn Apple-ID-en du vil bruke.
  5. Klikk på Fortsett.

Hvis du oppgir en e-postadresse som allerede er et alias eller en alternativ Apple-ID, og den ender med @icloud.com, @me.com eller @mac.com, ser du en melding for å bekrefte valget. Når du endrer Apple-ID-en til en @icloud.com-, @me.com- eller @mac.com-e-postadresse, kan du ikke endre den tilbake til en e-postadresse fra en tredjepart. Den tidligere Apple-ID-en din som slutter med en e-postadresse fra en annen leverandør, blir en ekstra e-postadresse for Apple-ID-kontoen.

Verifiser den nye e-postadressen din

Hvis du endrer Apple-ID-en din til en annen e-postadresse fra en tredjepart, må du verifisere kontoen din.**

Når du har lagt inn e-postadressen du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på den adressen. Skriv verifiseringskoden fra e-posten inn i feltene som kommer opp, og begynn å bruke den oppdaterte Apple-ID-en din. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke fikk e-posten.

**Du kan endre Apple-ID-en din til en annen tredjeparts e-postadresse hvis den nåværende Apple-ID-en din er en tredjeparts e-postadresse. Du kan også endre Apple-ID-en din til et alias for brukernavn som finnes allerede.

Logg på igjen

Logg på alle Apple-tjenester på nytt med den nye Apple-ID-en.

Når du har endret Apple-ID-en din, må du bruke den nye påloggingsinformasjonen på alle Apple-tjenestene du bruker.