Endre Apple-ID-en

Følg denne framgangsmåten for å endre hvilken e-postadresse eller hvilket telefonnummer* du bruker som Apple-ID.

Hvis Apple-ID-en din er en e-postadresse fra en tredjepart

Før du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din, må du logge av enhver Apple-tjeneste og enhet som bruker Apple-ID-en. Hvis du vil bruke iPhone, iPad eller iPod touch til å endre Apple-ID-en din med, må du være pålogget Apple-ID-en din på bare den enheten.

Når du endrer Apple-ID-en din, kan du oppgi en annen e-postadresse fra en tredjepart. Eller du kan oppgi en e-postadresse som slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com, og som allerede er et alias for brukernavn eller en alternativ Apple-ID for kontoen din. For å se disse adressene logger du på Apple-ID-kontosiden din. Klikk på Rediger under Konto-delen for å se listen Kan nås på. I denne listen ser du alias for brukernavn markert med , og når du holder musepekeren over symbolet, vises denne meldingen: «Dette er et alias for e-postadressen til Apple-ID-en din.»

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Navn, telefonummer, e-post.
  2. Trykk på Rediger ved siden av Kan nås på, og slett deretter den nåværende Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Fortsett. Skriv inn Apple-ID-en du vil bruke.
  4. Trykk på Neste.

Bruk Apple-ID-kontosiden din

1. Gå til appleid.apple.com, og logg på.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Klikk på Endre Apple-ID under Apple-ID-en. Hvis du prøver å endre Apple-ID-en din til en @icloud.com-e-postadresse som har blitt opprettet i løpet av de siste 30 dagene, blir du kanskje bedt om å prøve igjen senere.
  4. Skriv inn Apple-ID-en du vil bruke.
  5. Klikk på Fortsett.

Hvis du skriver inn en ny Apple-ID som slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com, ser du en melding for å bekrefte valget. Når du endrer Apple-ID-en til en @icloud.com-, @me.com- eller @mac.com-e-postadresse, kan du ikke endre den tilbake til en e-postadresse fra en tredjepart. Den tidligere Apple-ID-en din som slutter med en e-postadresse fra en annen leverandør, blir en ekstra e-postaddresse for Apple-ID-kontoen.

Verifiser den nye e-postadressen din

Hvis du endrer Apple-ID-en din til en annen e-postadresse fra en tredjepart, må du verifisere kontoen din.

Når du har lagt inn e-postadressen du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på den adressen. Skriv verifiseringskoden fra e-posten inn i feltene som kommer opp, og begynn å bruke den oppdaterte Apple-ID-en din. Fikk du ikke e-posten?

Logg på igjen

Logg på alle Apple-tjenester på nytt med den nye Apple-ID-en.

Når du har endret Apple-ID-en din, må du bruke den nye påloggingsinformasjonen på alle Apple-tjenestene du bruker.

Hvis Apple-ID-en din slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com

Når du endrer Apple-ID-en din, kan du oppgi en annen e-postadresse fra en tredjepart. Eller du kan oppgi en e-postadresse som slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com, og som er et alias for Apple-ID-en din. Når du endrer e-postadressen din, endres Apple-ID-en som andre personer ser når de deler noe med deg, samt informasjonen som Apple viser ved henvisning til kontoen din.

Når du slår på iCloud Mail og velger en @icloud.com-e-postadresse, blir den nye @icloud.com-e-postadressen tilknyttet Apple-ID-en din som et alias for brukernavn. Hvis du vil se hvilke e-postadresser som er aliaser for Apple-ID-en din, logger du på Apple-ID-kontosiden din og klikker på Rediger i Konto-delen. Hold pekeren over  ved siden av e-postadressen du vil sjekke. Hvis det vises en melding der det står «Dette er et alias for e-postadressen til Apple-ID-en din», skal den adressen kunne brukes som alias.

Følg disse trinnene på kontosiden for Apple-ID-en din.

1. Gå til appleid.apple.com, og logg på.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Klikk på Endre Apple-ID under Apple-ID-en. Du ser en liste over e-postadresser du kan bruke som Apple-ID. Du kan bare bruke e-postadresser som allerede er aliaser for kontoen din. Hvis du prøver å endre Apple-ID-en din til en @icloud.com-e-postadresse som har blitt opprettet i løpet av de siste 30 dagene, blir du kanskje bedt om å prøve igjen senere.
  4. Skriv inn e-postadressen du vil bruke som Apple-ID. Du kan bare endre Apple-ID-en din til en annen e-postadresse som slutter på @icloud.com, @me.com eller @mac.com.
  5. Klikk på Fortsett.

Hvis Apple-ID-en din er et telefonnummer

Hvis du opprettet Apple-ID-en med telefonnummeret ditt som brukernavn i iOS 11 eller nyere (i Fastlands-Kina eller India), kan du se hvordan du bytter til et annet mobiltelefonnummer.