Bruke Meldinger på Mac-maskinen

Meldinger er tekstmeldingsprogramvaren som følger med Mac-maskinen. Bruk den til å sende meldinger fra iMessage eller andre meldingstjenester.

Med Meldinger for Mac kan du sende ubegrenset med meldinger til enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch som bruker iMessage, Apples sikre meldingstjeneste. Den støtter også flere andre meldingstjenester som fungerer med Apple-enheter og enheter fra andre produsenter. iPhone-eiere kan i tillegg bruke den til SMS- og MMS-meldinger.

Konfigurere iMessage

iMessage er Apple-meldingstjenesten som du automatisk får med Apple-ID-en din. Hvis den ikke er konfigurert fra før, blir du bedt om å logge på første gang du åpner Meldinger-appen. Logg på med samme Apple-ID som du bruker til Meldinger på iPhone og andre enheter. Det er som regel samme Apple-ID som du bruker til iCloud, iTunes Store, App Store og kontoen du opprettet første gang du konfigurerte Mac-maskinen.

Velg Legg til konto på Melding-menyen for å legge til en tredjeparts meldingstjeneste. Velg så en kontoleverandør og følg instruksjonene på skjermen fra leverandøren.

Velg Valg fra Melding-menyen og klikk på Kontoer for å deaktivere en meldingstjeneste eller endre innstillingene for den.

Ha en samtale

1. Klikk på  øverst i Meldinger-vinduet.

2. Oppgi hvem som skal ha meldingen ved å skrive inn mottakerens navn, e-postadresse eller telefonnummer. Eller klikk på pluss-tegn og velg en mottaker. Hvis de ligger i Kontakter-programmet, finner Meldinger dem mens du skriver. Legg til flere mottakere hvis du vil starte en gruppesamtale.

3. Skriv meldingen i feltet nederst i vinduet, og trykk på Retur-tasten for å sende den.
    • For å inkludere en emoji klikker du på .
    • For å inkludere et bilde eller en annen fil bare drar du elementet eller limer det inn i meldingsfeltet.
    • For å inkludere et lydopptak klikker du på og spiller inn meldingen.
  4. Når du har startet en samtale, kan du utføre ulike handlinger ved å klikke på Detaljer i hjørnet av vinduet, blant annet:
    • Velge ikke å bli forstyrret av varsler om denne samtalen.
    • Bruke FaceTime til å starte en lydsamtale  eller en videosamtale  .
    • Dele en skjerm .
    • Se mottakerens plassering, hvis han eller hun deler plasseringen sin med deg.
    • Se gjennom alle bilder og filer som ble utvekslet i løpet av samtalen.
    • Legge til et gruppenavn, legge til medlemmer i en gruppe, eller forlate en gruppe. Hvis gruppen har fire eller flere medlemmer, kan du fjerne medlemmer: Kontroll-klikk på medlemmets navn og velg Fjern fra samtale.

Med macOS Sierra kan du også bruke Siri til å sende, lese og svare på Meldinger. Du kan for eksempel si følgende til Siri:

• «Send en melding til Susan og Johnny om at jeg er forsinket», eller «Si til Johnny Appleseed at showet begynner nå» eller «Send en tekstmelding til 408 555 1212».
  • «Les siste melding fra Brian Park» eller «Les de nye meldingene mine».
  • «Svar at det var gode nyheter» eller «Si til ham at jeg er der om 10 minutter».

Legge til en Tapback i en melding

Med macOS Sierra får Mac-maskinen Tapback-funksjonen. En Tapback er et raskt svar som forteller hva du synes om meldingen, for eksempel at du liker den eller synes den er morsom. På bildet ovenfor er hjertet ved siden av «Ser deg senere!» en Tapback. Slik gjør du det:

1. Kontroll-klikk på en meldingsboble for å åpne en snarveismeny.
  2. Velg Tapback fra menyen.
  3. Klikk på en Tapback for å legge den til i meldingsboblen.

Tapbacken er synlig for alle i samtalen som bruker iMessage med macOS Sierra eller iOS 10. Andre iMessage-brukere ser for eksempel «Liker», «Lo av» eller «Satte utropstegn ved», etterfulgt av meldingsteksten.

iPhone, iPad og iPod touch har også Tapback, samt andre meldingseffekter som kun er tilgjengelig på disse enhetene. De fleste effektene beholder samme utseende på Mac-maskinen når du mottar dem. Andre vises som en beskrivelse av effekten, som «(sendt med intensitet)».

Sende tekstmeldinger til hvem du vil fra Mac-maskinen

Hvis du har en iPhone med et tekstmeldingsabonnement, kan du lese om hvordan du kan konfigurere videresending av tekstmeldinger, slik at du kan sende og motta SMS- og MMS-meldinger fra Mac-maskinen din.

Slette meldinger eller samtaler

Når du sletter en melding eller en samtale permanent, kan du ikke få den tilbake igjen. Så vær sikker på at du lagrer viktig informasjon fra meldingene dine.

Slik sletter du en melding:

1. Åpne en meldingssamtale.
  2. Kontroll-klikk på det tomme området i meldingsboblen du vil slette.
  3. Velg Slett.
  4. Klikk på Slett.

Slik sletter du en samtale:

1. Kontroll-klikk på en samtale.
  2. Velg Slett samtale.
  3. Klikk på Slett.

Les mer

• Velg Meldinger-hjelp fra Hjelp-menyen i Meldinger for å finne ut mer om Meldinger.
  • Finn ut hva du må gjøre hvis du får en feil når du prøver å logge på iMessage.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.