Bruke Meldinger på Macen

Meldinger er tekstmeldingsprogramvaren som følger med Macen. Du kan bruke den til å sende meldinger med iMessage eller sende SMS- og MMS-meldinger på iPhone.

Med Meldinger for Mac kan du sende ubegrenset med meldinger til enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch som bruker iMessage, Apples sikre meldingstjeneste. iPhone-eiere kan i tillegg bruke den til SMS- og MMS-meldinger.

Konfigurere iMessage

iMessage er Apples meldingstjeneste som du får automatisk, med Apple-ID-en din. Hvis Meldinger ber deg om å logge på, bruker du samme Apple-ID som du bruker med Meldinger på iPhone og andre enheter. Det er vanligvis den samme Apple-ID-en som du bruker for iCloud, iTunes Store, App Store og kontoen du opprettet første gang du konfigurerte Macen.

Logg på iMessage-vinduet

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en feil når du prøver å logge på iMessage.

Ha en samtale

1. Klikk på Ny melding-knappen  øverst i meldingsvinduet.
  2. Skriv inn mottakerens navn, e-postadresse eller telefonnummer, eller klikk på  og velg en mottaker. Hvis de ligger i Kontakter-programmet, finner Meldinger dem mens du skriver. Legg til flere mottakere hvis du vil starte en gruppesamtale.
  3. Skriv meldingen i feltet nederst i vinduet, og trykk på Retur-tasten for å sende den.
    • Klikk på  for å inkludere en emoji.
    • For å inkludere et bilde eller en annen fil bare drar du elementet eller limer det inn i meldingsfeltet.
    • For å inkludere et lydopptak klikker du på  og spiller inn meldingen.
    • For å legge til andre elementer, for eksempel Memoji-klistremerker, GIF-er og meldingseffekter, klikker du på apper-knappen .
  4. Når du har startet en samtale, klikker du på Informasjon-knappen  (eller Detaljer) øverst til høyre i vinduet for å utføre handlinger som disse:
    • Bruke FaceTime til å starte en lydsamtale  eller en videosamtale  .
    • Dele en skjerm .
    • Skjule varsler, slik at du ikke blir forstyrret av varsler om samtalen.
    • Dele posisjonen din midlertidig eller på ubestemt tid, eller sende din nåværende posisjon. Du kan også se mottakerens plassering, hvis han eller hun deler plasseringen sin med deg.
    • Se gjennom alle bilder og filer som ble utvekslet i løpet av samtalen.
    • Tilpasse gruppen, for eksempel ved å endre gruppens navn eller bilde, legge til medlemmer i gruppen eller forlate gruppen. Hvis gruppen har fire eller flere medlemmer, kan du fjerne medlemmer: Kontroll-klikk på medlemmets navn og velg Fjern fra samtale.

iMessage-vinduet etter å ha klikket på Informasjon-knappen

Nyheter i macOS Big Sur

macOS Big Sur introduserer nye funksjoner for å forbedre samtaler:

• Fest en samtale øverst i samtalelisten, slik at du raskt kan komme til den. Du kan bare Kontroll-klikke på samtalen for å åpne en hurtigmeny, og deretter velger du Fest.
  • Hjelp med å gjøre et gruppemedlem oppmerksom på meldingen din: Klikk enten på navnet til vedkommende etter at du har skrevet det, eller inkluder @-symbolet foran navnet: «@Josef, vi sees da!» Når du nevner noen, blir navnet deres uthevet i meldingen, og de vil motta et varsel om at de har blitt nevnt.
  • Opprett et innebygd svar på en bestemt melding i en samtale: Kontroll-klikk på meldingen for å åpne en snarveismeny, og velg deretter Svar. Eller klikk på en boble for å velge den, og trykk deretter på Kommando-R.
  • Bruk iMessage-apper  for å legge til effekter i meldingen.

Bruk iMessage-apper

Fra og med macOS Big Sur inkluderer Meldinger iMessage-apper  i nærheten av meldingsfeltet. Du kan bruke dette til å velge elementer fra Bilder-biblioteket ditt, legge til Memoji-klistremerker, legge til populære GIF-er med #images, og bruke meldingseffekter som ballonger, konfetti eller lasere.

iMessage-vinduet etter å ha klikket på apper-knappen

Legge til en Tapback i en melding

En Tapback er et raskt svar som forteller hva du synes om meldingen, for eksempel at du liker den eller synes den er morsom. Tapbacken er synlig for alle i samtalen som bruker iMessage.

1. Kontroll-klikk på en meldingsboble for å åpne en snarveismeny.
  2. Velg Tapback fra menyen.
  3. Klikk på en Tapback for å legge den til i meldingsboblen.

Her er en annen måte å legge til en Tapback på: Klikk på en boble for å velge den, og trykk deretter på Kommando-T.

iMessage-vindu som viser Tapback-alternativer

Bruk Siri til å sende meldinger

Du kan også bruke Siri til å sende, lese og svare på Meldinger. Eksempler:

• «Send en melding til Susan og Johnny om at jeg er forsinket» eller «Si til Johnny Appleseed at showet begynner nå» eller «Send en tekstmelding til 408 555 1212».
  • «Les siste melding fra Brian Park» eller «Les de nye meldingene mine».
  • «Svar at det var gode nyheter» eller «Si til ham at jeg er der om 10 minutter».

Send tekstmeldinger til hvem som helst

Hvis du har en iPhone med et tekstmeldingsabonnement, kan du lese om hvordan du kan konfigurere videresending av tekstmeldinger, slik at du kan sende og motta SMS- og MMS-meldinger fra Macen din.

Slette meldinger eller samtaler

Når du sletter en melding eller en samtale, er det permanent: Du kan ikke få den tilbake igjen.

Slett en melding

1. Klikk på en meldingsboble for å velge den.
  2. Velg Rediger > Slett.

Slette en samtale

1. Kontroll-klikk på en samtale for å åpne en snarveismeny.
  2. Velg Slett samtale.
  3. Klikk på Slett.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.