Identifisere og filtrere søppelpost i iCloud

Les om hvordan iCloud filtrerer ut uønskede masseutsendelser, såkalt søppelpost eller spam.

Automatisk filtrering av uønsket post i iCloud

iCloud bruker trendanalyser, dynamiske lister og andre teknologier for å oppdage og blokkere søppelpost automatisk før den når innboksen din. Selv om det ikke finnes noen måte som fullstendig hindrer at søppelpost når innboksen din, kan du se noen tips som kan hjelpe deg med å redusere mengden søppelpost du mottar.

Hvis du tror en melding kan være søppelpost, må du ikke åpne den

Når du åpner en e-post som ser ut som søppelpost, kan det varsle utsendere av søppelposten om at e-posten deres ble mottatt og åpnet fra en aktiv e-postkonto. Dette kan føre til mer søppelpost. Slett alle meldinger som ser ut som søppelpost før du åpner dem. På den måten kan du unngå mer søppelpost fra utsendere av søppelpost.

Utsendere av søppelpost kan bruke bildelastingsfunksjonen i e-postprogrammer til å finne ut om en e-postkonto er aktiv. Slik hindrer du at bilder blir lastet automatisk:

• I Mail på OS X på Mac-maskinen velger du Mail > Valg. Fjern markeringen av Last inn eksternt innhold i meldinger i Visning-fanen.
  • iCloud Mail klikker du på menyen Vis handlinger i sidepanelet og velger Valg. Fjern markeringen av Last bilder i HTML-meldinger på fanen Generelt.

Vurder å bruke et e-postalias i iCloud

Du kan bruke et iCloud-e-postalias for å hindre at søppelpost sendes til den primære iCloud-e-postadressen. Du kan for eksempel bruke den primære iCloud-e-postadressen til å sende e-post til venner og familie, og bruke et e-postalias til registreringer på Internett, kjøp av produkter og oppføring på adresselister, for eksempel. Dette gjør det enklere for deg å overvåke kildene til uønskede meldinger.

Rapportere uønsket e-post

Filtrering av søppelpost på tjenernivå er bare en del av løsningen. Du kan rapportere meldinger som søppel i Mail-appen og hjelpe til med å filtrere søppelpost i iCloud. Fremtidige meldinger fra samme avsender blir markert som søppel.

Gjør følgende for å markere en melding som søppel:

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere åpner du meldingen, trykker på flagget nederst og så trykker du på Flytt til uønsket.
  • På Mac velger du meldingen og klikker på Søppel-knappen i verktøylinjen i Mail. Du kan også bare dra meldingen til Uønsket-mappen i sidepanelet.
  • På iCloud.com merker du meldingen, klikker på flaggknappen og velger Flytt til uønsket. Du kan også bare dra meldingen til Uønsket-mappen i sidepanelet.

Korrigere falske positive meldinger

Det å filtrere ut søppelpost kan blokkere en legitim melding fra å nå innboksen din. Dette kalles en falsk positiv.

Hvis du mener at en legitim e-postmelding er blitt filtrert bort ved et uhell, kan du markere den som ikke søppel, slik at fremtidige meldinger fra samme avsender kommer til innboksen din:

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere åpner du meldingen i Uønsket-mappen, trykker på flaggsymbolet nederst og trykker på Innboks for å flytte meldingen.
  • På Mac markerer du meldingen og klikker på knappen Ikke søppel i Mail-verktøylinjen. Du kan også bare dra meldingen til Innboks i sidepanelet.
  • På iCloud.com markerer du meldingen og klikker på Ikke søppel i oppgavelinjen øverst i meldingsvinduet. Du kan også bare dra meldingen til Innboks i sidepanelet.

Hvis du oppdager at flere e-postmeldinger blir forsinket, sendes i retur eller ikke leveres, kontakter du Kundestøtte for iCloud. Husk å sjekke søppelpostmappen for å se om den inneholder e-postmeldinger som feilaktig er markert som uønsket. Hvis du vil sjekke søppelpostmappen på iCloud.com, velger du Mail-programmet og klikker på mappen Junk (søppelpost) i sidepanelet. E-postmeldinger i søppelpostmappen (uønsket) slettes automatisk etter 30 dager.