Identifisere legitime e-poster fra App Store eller iTunes Store

Hvis du er usikker på om en e-post om et kjøp du har gjort i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music, er ekte, kan disse tipsene være til hjelp.

Svindlere forsøker ofte å lure deg til å dele personlige eller finansielle opplysninger ved å sende deg meldinger eller koblinger til nettsteder som ser ut som de er fra Apple, men som egentlig har til hensikt å stjele kontoinformasjonen din. Enkelte phishing-e-poster oppfordrer deg til å klikke på en kobling for å oppdatere kontoinformasjonen din. Andre kan etterligne en kvittering på et kjøp fra App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music, som du er sikkert på at du ikke har gjort.

Du må aldri oppgi kontoinformasjonen din på nettsteder du har blitt dirigert til fra disse meldingene, og aldri laste ned eller åpne inkluderte vedlegg.

Er denne e-posten legitim?

Hvis du får en e-post om et kjøp fra App Store eller iTunes Store og er usikker på om den er ekte, er det et par ting du kan se etter for å bekrefte at meldingen er fra Apple.

Ekte kjøpskvitteringer – for kjøp i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music – inneholder den gjeldende faktureringsadressen din, som svindlere sannsynligvis ikke har. Du kan også gå gjennom kjøpshistorikken din fra App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music.

Vi ber deg aldri om å oppgi følgende informasjon om kjøp fra App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music på e-post:

• Personnummer

• Mors pikenavn

• Fullstendig kredittkortnummer

• CCV-kode for et kredittkort

Finn ut mer om phishing og annen svindel.

Oppdatere kontoinformasjonen din trygt

Hvis du mottar en e-post der du blir bedt om å oppdatere kontoen eller betalingsinformasjonen din, må du kun gjøre dette direkte i Innstillinger på iPhone, iPad, or iPod touch, i iTunes eller App Store på Mac eller i iTunes på en PC.

Hvis du vil oppdatere passordet til Apple-ID-en du bruker for kjøp, må du kun gjøre dette i Innstillinger på enheten eller på appleid.apple.com.

Finn ut mer om sikkerhet og Apple-ID-en din.

Hvis du har fått eller samhandlet med en mulig phishing-e-post:

Hvis du har fått en mistenkelig e-post, ber vi om at du videresender den til reportphishing@apple.com. Hvis du er på Mac, markerer du e-posten og velger Videresend som vedlegg fra Melding-menyen.

Hvis du tror du kan ha oppgitt personlige opplysninger som passord eller kredittkortinformasjon på et svindelnettsted, må du endre Apple-ID-passordet ditt umiddelbart.