Gjør iPhone, iPad eller iPod touch klar for service

Beskytt informasjonen din, og spar tid ved å følge denne fremgangsmåten før du får utført service på enheten.

Før du tar med enheten

Følg denne fremgangsmåten før du tar med enheten til en Apple Store, Apple-autorisert tjenesteleverandør eller operatør. Hvis enheten ikke starter eller svarer, utfører du så mange trinn som mulig:

1. Sikkerhetskopier iOS-enheten.
  2. Ha Apple-ID-passordet klart. Ved noen reparasjoner trenger du Apple-ID-passordet ditt for å slette innholdet på enheten og slå av Finn iPhone.*
  3. Ta med kjøpskvitteringen hvis mulig, i tilfelle servicen krever et kjøpsbevis.
  4. Ta med enheten og alt tilbehøret du trenger hjelp med.
  5. Ta med en form for legitimasjon, for eksempel førerkort, pass eller annen offentlig utstedt ID.
  6. Hvis du ikke har gjort det allerede, ringer du for å høre om du trenger en avtale før du drar til servicestedet. Du kan for eksempel opprette en Genius Bar-reservasjon før du drar til Apple Store.

Før du sender enheten

Følg denne fremgangsmåten før du sender enheten til reparasjon eller erstatning. Hvis den ikke starter eller svarer, utfører du så mange trinn som mulig:

1. Hvis du må sende inn en iPhone som er sammenkoblet med en Apple Watch, må du fjerne sammenkoblingen mellom enhetene. Når du fjerner sammenkoblingen, oppretter iPhone en ny sikkerhetskopi av Apple Watch. Du kan bruke sikkerhetskopien til å gjenopprette Apple Watch når du får tilbake iPhone-enheten din fra service.
  2. Sikkerhetskopier iOS-enheten.
  3. Gå til Innstillinger > Meldinger og slå av iMessage.
  4. Slette innholdet på enheten. Gå til Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Skriv inn sikkerhetskoden og Apple-ID-passordet hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke kan slette enheten fordi den ikke slår seg på eller ikke svarer, kan du slette den fra iCloud.com. Finn ut hvordan.
  5. Sørg for at Aktiveringslåsen er deaktivert.
  6. Fjern eventuelle SIM-kort, etui eller skjermbeskyttere fra enheten, og behold kabelen og laderen.

Enheten er nå klar til å sendes. Hvis du har opprettet en reparasjonsforespørsel, skal du ha mottatt instruksjoner om hvordan du sender enheten i posten. Hvis du ikke har mottatt instruksjoner eller ikke har opprettet noen reparasjonsforespørsel, kontakter du Apple-kundestøtte.