Gjør iPhone, iPad eller iPod touch klar for service

Beskytt informasjonen din, og spar tid ved å følge denne fremgangsmåten før du får utført service på enheten.

Før du tar med enheten

Følg denne fremgangsmåten før du tar med enheten til en Apple Store, Apple-autorisert tjenesteleverandør eller operatør. Hvis enheten ikke starter eller svarer, utfører du så mange trinn som mulig:

1. Sikkerhetskopier iOS-enheten.
  2. Ha Apple-ID-passordet klart. Ved noen reparasjoner trenger du Apple-ID-passordet ditt for å slette innholdet på enheten og slå av Finn iPhone.*
  3. Hvis iPhonen trenger batteriservice, ber vi deg sørge for at batterinivået er på 30 % eller mindre når du leverer den inn (hvis mulig).

Hvis du ikke har gjort det allerede, ringer du for å høre om du trenger en avtale før du drar til servicestedet. Du kan for eksempel opprette en Genius Bar-reservasjon før du drar til Apple Store. Husk å ta med deg følgende:

• kjøpskvitteringen din (hvis mulig), i tilfelle servicen forutsetter et kjøpsbevis
  • enheten din og alt tilbehøret du trenger hjelp med
  • en form for legitimasjon, for eksempel førerkort, pass eller annen offentlig utstedt legitimasjon

* Hvis du ikke får slått av Finn iPhone, kan det hende at Apple ikke kan utføre service på enheten. Formålet med denne policyen er å hindre uautoriserte personer i å utføre service på enheten din uten at du vet det. Hvis du ikke husker Apple-ID-en og passordet, må du gå til iForgot.

Før du sender enheten

Følg denne fremgangsmåten før du sender enheten til reparasjon eller erstatning. Hvis den ikke starter eller svarer, utfører du så mange trinn som mulig:

1. Sikkerhetskopier iOS-enheten. For å beskytte dataene dine må du slette all informasjon på iOS-enheten
  2. Fjern iOS-enheten din fra Apple-ID-enhetslisten.
  3. Fjern SIM-kortet fra iOS-enheten eller iPadOS-enheten hvis den bruker en, og oppbevar den på et trygt sted. Hvis iOS-enheten din ikke bruker SIM-kort, tar du kontakt med mobiloperatøren for å stanse abonnementet midlertidig.

Enheten er nå klar til å sendes. Hvis du har opprettet en reparasjonsforespørsel, skal du ha mottatt instruksjoner om hvordan du sender inn enheten. Hvis du ikke har mottatt instruksjonene, kan du ta kontakt med Apple-kundestøtte.

Hvis du ikke har opprettet en reparasjonsforespørsel, kan du velge mellom følgende alternativer: