Endre navnet på macOS-brukerkontoen og Hjem-mappen

Du kan endre navnet på brukerkontoen og Hjem-mappen i macOS. Disse ble navngitt da kontoen ble opprettet.

Navnet på macOS-brukerkontoen og navnet på Hjem-mappen  må være det samme. Når du endrer navn på disse, endres eller tilbakestilles ikke passordet til brukerkontoen.

Dette er en handling som kan ødelegge kontoen og hindre deg i å logge på hvis den ikke gjøres riktig, så derfor bør du sikkerhetskopiere viktige data før du fortsetter.

Følg denne fremgangsmåten i OS X Yosemite eller nyere.

Først endrer du navnet på Hjem-mappen

1. Logg av kontoen du gir et nytt navn, og logg deretter på en annen administratorkonto. (Hvis du ikke har en annen administratorkonto, kan du opprette en under Brukere og grupper-innstillingene.)
  2. Åpne Brukere-mappen på startdisken. Den inneholder Hjem-mappen for alle brukere. Du kommer dit ved å velge Gå > Gå til mappe fra menylinjen, og deretter skrive inn /Brukere.
  3. Endre navn på brukerens Hjem-mappe uten bruk av mellomrom i det nye navnet. Du blir bedt om å angi administratornavnet og -passordet du brukte da du logget på. Hvis du bruker fildeling til å dele Hjem-mappen, kan du ikke endre navn på mappen før du slutter å dele den.

Deretter endrer du navnet på kontoen

Følg denne fremgangsmåten mens du fremdeles er logget av kontoen du skal endre navn på:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Brukere og grupper.
  2. Klikk på lås , og oppgi deretter administratornavnet og -passordet du brukte da du logget på.
  3. Fra listen med brukere til venstre Kontroll-klikker du på brukeren du skal endre navn på, og deretter velger du Avanserte valg.
  4. Endre «Kontonavn»-feltet slik at det samsvarer med det nye navnet til Hjem-mappen. Det kan ikke inneholde mellomrom.
  5. Kontonavnet vises også i «Hjem-mappe»-feltet, etter /Brukere/. Endre kontonavnet slik at det samsvarer med det nye navnet til Hjem-mappen.
  6. Hvis du vil endre det fulle navnet som er tilknyttet kontoen, oppdaterer du «Fullt navn»-feltet også. Det kan være et hvilket som helst navn, og du kan enten bruke det fulle navnet eller kontonavnet til å logge på Macen eller til å foreta endringer som krever navn og passord.
  7. Klikk på OK, og start deretter Macen på nytt.
  8. Logg på kontoen med det nye navnet, og verifiser at de gamle filene og mappene dine er synlige og at kontoen fungerer som forventet.

Avanserte valg under Brukere og grupper-innstillingene