Oppdater firmwaren på AirPort-basestasjonen

Bruk AirPort-verktøy til å oppdatere AirPort Time Capsule, AirPort Extreme eller AirPort Express-basestasjonen.

Apple tilbyr med jevne mellomrom programvareoppdateringer (kalt firmwareoppdateringer) for å forbedre ytelsen, sikkerheten og funksjonaliteten til AirPort. Slik sørger du for at basestasjonen din er oppdatert.

Før du begynner

• Sørg for at basestasjonen og Macen eller iOS-enheten (iPhone, iPad eller iPod touch) er koblet til Internett.
  • Hvis basestasjonen din utfører en Time Machine-sikkerhetskopi eller deler en harddisk på nettverket ditt, må du sørge for at ingen av enhetene dine bruker den stasjonen. Når du oppdaterer en AirPort-basestasjon, blir både den og tilhørende nettverkstjenester midlertidig utilgjengelig.

Start basestasjonen på nytt

Åpne AirPort-verktøy på Macen eller iOS-enheten, og følg fremgangsmåten for å starte basestasjonen på nytt. Hvis du har mer enn én basestasjon, kan du starte hovedbasestasjonen til slutt.

AirPort-verktøy viser en grafisk oversikt over Wi-Fi-nettverket og alle tilhørende basestasjoner. Hovedbasestasjonen (for eksempel Hjem) er koblet til Internet via et modem eller en ruter.

1. Velg basestasjonen din i AirPort-verktøy, og oppgi deretter basestasjonens passord hvis du blir bedt om det.
  2. På Mac velger du Basestasjon > Start på nytt fra menylinjen.
  3. På iOS-enheter trykker du på basestasjonen i AirPort-verktøy og deretter på Rediger > Avansert > Start basestasjonen på nytt.

Hvis du ikke kan starte på nytt med AirPort-verktøy, kobler du fra basestasjonen i noen sekunder og kobler den til igjen.

Se etter firmwareoppdateringer

1. Når du har startet basestasjonen på nytt, velger du basestasjonen i AirPort-verktøy for å få mer informasjon om den. Hvis du har mer enn én basestasjon, starter du med den som er lengst fra hovedbasestasjonen.
  2. På Mac vises en Oppdater-knapp i informasjonsvinduet når en oppdatering er tilgjengelig. Klikk på Oppdater-knappen for å installere oppdateringen.
  3. På iOS-enheter vises et nummerert merke ved siden av Versjon i informasjonsskjermen når en oppdatering er tilgjengelig. Trykk på Versjon, og trykk deretter på Last ned og installer.
  4. Basestasjonen din starter automatisk på nytt når oppdateringen er installert. Gjenta denne fremgangsmåten for alle basestasjonene du bruker. Oppdater hovedbasestasjonen til slutt.

Siste oppdateringer

Basestasjon Firmware* Slik installerer du denne firmwaren

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versjon 7.7.9
  • Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.**
  • iOS-enheter: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 for iOS 7.1 eller nyere.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versjon 7.6.9
  • Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.**
  • iOS-enheter: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 for iOS 7.1 eller nyere.
  • PC: Bruk AirPort-verktøy 5.6.1 for Windows 7.
AirPort Express 802.11n Versjon 7.8
  • Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.**
  • iOS-enheter: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 for iOS 7.1 eller nyere.

AirPort Express
(original)

Versjon 6.3

* Kun til informasjon. Bruk AirPort-verktøy til å laste ned og installere firmware.
** På Mac-maskiner med OS X Mountain Lion eller Lion bruker du AirPort-verktøy 6.3.1. På datamaskiner med Snow Leopard eller Leopard bruker du AirPort-verktøy 5.6.1, som støtter 802.11n-modeller og den originale AirPort Express.

Finn ut mer

• Finn ut hvordan du kan se etter Wi-Fi-problemer fra Mac- eller iOS-enheten.
  • Noen basestasjonfunksjoner er kun tilgjengelige når du administrerer Wi-Fi-nettverket fra det nyeste operativsystemet for Mac- eller iOS-enheten.
  • Hvis en av nettverksenhetene dine ikke er kompatibel med den oppdaterte firmwaren, kan du prøve å installere en eldre firmware. På Mac klikker du på basestasjonen i AirPort-verktøyet, og så på valgalternativene for versjonsnummer. På iOS-enheter trykker du på basestasjonen i AirPort-verktøyet, og så går du til Versjon > Eldre versjoner.