Slik oppgraderer du til macOS Mojave

Finn ut hvordan du laster ned og installerer macOS Mojave, den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet.

Når du oppgraderer til macOS Mojave, får du mange nye funksjoner inspirert av de mest avanserte brukerne, men designet for alle. Hold bedre fokus på arbeidet med Mørk modus. Organiser filene automatisk med Stabler. Ta flere typer skjermbilder, enklere. Prøv fire nye, praktiske innebygde apper, og oppdag enda mer i den fornyede App Store. Nå kan du få mer ut av hvert klikk. Det beste er at det er både kostnadsfritt og enkelt å oppgradere.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til macOS Mojave fra OS X Mountain Lion eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 12,5 GB med tilgjengelig lagringsplass eller opptil 18,5 GB med lagringsplass når du skal oppgradere fra OS X Yosemite eller tidligere.

MacBook fra begynnelsen av 2015 eller nyere
MacBook Air fra midten av 2012 eller nyere
MacBook Pro fra midten av 2012 eller nyere
Mac mini fra midten av 2012 eller nyere
iMac fra slutten av 2012 eller nyere
iMac Pro (alle modeller)
Mac Pro fra slutten av 2013, i tillegg til modeller fra midten av 2010 eller midten av 2012 med et anbefalt Metal-kompatibelt grafikkort.

Velg Om denne maskinen fra Apple ()-menyen for å finne ut hvilken Mac-modell du har. Hvis maskinen din ikke er kompatibel med macOS Mojave, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Mac-maskinen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Mac-maskinen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere macOS, så du må sørge for at du har en stabil Internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac-maskin, må du koble den til strømnettet.

Last ned macOS Mojave

Følg denne koblingen for å åpne macOS Mojave-siden i App Store: Skaff deg macOS Mojave. Klikk deretter på Last ned.

Start installeringen

Installereren åpnes automatisk etter nedlasting.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Hvis installereren ber om tillatelse til å installere et hjelpeverktøy, må du skrive inn administratornavnet og passordet du bruker til å logge deg på maskinen, og deretter klikke på Legg til hjelper.

Installerervindu for macOS Mojave

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både macOS og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.

Hold deg oppdatert

Når du har installert macOS Mojave, blir du varslet når det er oppdateringer tilgjengelige for macOS Mojave. Du kan også sjekke for oppdateringer manuelt. Finn ut hvordan du holder macOS Mojave oppdatert.

Eller få macOS Mojave automatisk

Hvis du bruker OS X El Capitan v10.11.5 eller nyere og App Store-preferansene dine er satt til å laste ned nylig tilgjengelige oppdateringer, vil Mojave lastes ned i bakgrunnen, slik at det blir enda enklere å oppgradere. En varsling vil informere deg når Mojave er klar til installering. Klikk på Installer for å komme i gang.

Eller lukk varslingen for å installere Mojave senere. Når du er klar til å installere, åpner du bare filen som heter Install macOS Mojave fra Programmer-mappen. Eller du kan slette installeringsprogrammet ved å dra det til søppelkurven.