Hvis en iPhone, iPad eller iPod touch blir mistet eller stjålet

Hvis du mister en iPhone, iPad eller iPod touch, eller tror den kan være stjålet, kan denne framgangsmåten hjelpe deg med å finne enheten og beskytte opplysningene dine.

Hvis Finn [enhet] er aktivert på den savnede enheten

Du kan bruke Finn min-appen til å finne enheten, utføre tilleggshandlinger som hjelper deg med å få den tilbake, og holde opplysningene dine trygge.

1. Logg på icloud.com/find på nettet, eller bruk Finn min-appen på en annen Apple-enhet.
  2. Finn enheten. Bruk Finn min-appen, eller gå til iCloud.com og klikk på Finn iPhone. Velg en enhet for å se på kartet hvor den er. Hvis enheten er i nærheten, kan du få den til å spille av en lyd for å hjelpe deg eller noen som er i nærheten av den, med å finne den.
  3. Merk som mistet. Dette fjernlåser enheten med en sikkerhetskode, og du kan vise en egen melding med telefonnummeret ditt på låseskjermen til den savnede enheten. Du kan også følge med på hvor enheten er. Hvis du har lagt til kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort i Apple Pay, blir muligheten til å betale med Apple Pay på enheten slått av når du setter enheten i Mistet-modus.
  4. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til lokale politimyndigheter. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.
  5. Slett enheten. Du kan slette den savnede enheten eksternt for å hindre at andre får tilgang til data på den. Når du sletter enheten, slettes all informasjon (inkludert kredittkort, debetkort og forhåndsbetalte kort for Apple Pay) fra enheten, og du kan ikke finne den med Finn min-appen eller Finn iPhone på iCloud.com. Når du har slettet en enhet, kan du ikke spore den. Hvis du fjerner enheten fra kontoen din etter at du har slettet den, blir Aktiveringslås slått av. Dermed kan en annen person slå på enheten og bruke den.
  6. Rapporter den tapte eller stjålne enheten til mobiloperatøren din slik at de kan deaktivere kontoen for å forhindre oppringinger, meldinger og dataforbruk. Enheten dekkes kanskje av abonnementet du har hos mobiloperatøren din.

Hvis du bruker Familiedeling, kan ethvert familiemedlem finne et annet familiemedlems savnede enhet. Bare be familiemedlemmet om å logge seg på iCloud med Apple-ID-en sin. Da kan du finne alle enhetene som er tilknyttet den Familiedeling-kontoen.

Hvis enheten du har mistet, er dekket av AppleCare+ for dekning for tyveri og tap, kan du sende inn et krav for iPhone som er mistet eller stjålet.

Hvis Finn [enhet] ikke er påslått på den savnede enheten

Hvis du ikke slo på Finn [enhet] før du mistet enheten eller den ble stjålet, kan du ikke bruke denne funksjonen til å finne enheten. Du kan imidlertid følge denne fremgangsmåten for å beskytte dataene:

1. Endre Apple-ID-passordet. Ved å endre Apple-ID-passordet kan du hindre at andre får tilgang til iCloud-dataene dine eller bruker andre tjenester (som iMessage eller iTunes) fra den savnede enheten.
  2. Endre passordene for andre internett-kontoer på enheten. Dette kan være e-postkontoer, Facebook eller Twitter.
  3. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til det lokale politiet. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.
  4. Meld tapet eller tyveriet av enheten til mobilleverandøren din. Operatøren kan deaktivere kontoen og stoppe telefonsamtaler, tekstmeldinger og databruk.

Finn [enhet] er den eneste måten du kan spore en enhet som er mistet eller stjålet på. Hvis Finn [enhet] ikke er aktivert på enheten før du mister den eller den blir stjålet, er det ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller merke enheten for deg.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.