Hvis du mister eller blir frastjålet en iPhone eller iPad

Hvis du har mistet iPhonen din eller tror den kan være stjålet, kan Hvor er? bidra til å beskytte enhet, kontoer og personopplysninger.

Merk som mistet på iCloud.com/find for å låse enheten

Du trenger ikke å oppgi noen verifiseringskode for å logge på iCloud.com/find. Det betyr at du kan bruke Finn enheter selv om den godkjente enheten din er mistet eller stjålet.

Hvis du blir bedt om å oppgi en verifiseringskode etter at du har logget på med Apple-ID og tilhørende passord, velger du Finn enheter-knappen i stedet.

Når du merker iPhone eller iPad som mistet, blir enheten satt i Mistet-modus. Da låses den med en kode, vi sperrer betalingskort og andre kort du har i Apple Pay, og du kan vise et telefonnummer og en melding til personer som finner enheten din.

1. Logg på iCloud.com/find.

2. Velg iPhonen eller iPaden din. Kartet zoomer inn på enhetens plassering hvis denne er tilgjengelig.

3. Velg Merk som mistet, og følg instruksjonene på skjermen for å legge igjen et telefonnummer og en melding.

4. Velg Aktiver for å låse iPhone eller iPad med den eksisterende sikkerhetskoden. Hvis du ikke har angitt noen sikkerhetskode, blir du bedt om å opprette en.

Finn ut mer om bruk av Mistet-modus på iCloud.com

Hvis du ikke slo på Hvor er? for enheten før den ble mistet eller stjålet, vises den ikke på iCloud.com/find eller i Hvor er?-appen, og du kan ikke merke den som mistet eller fjernslette den. For å beskytte personopplysningene dine bør du logge på appleid.apple.com og endre Apple-ID-passordet ditt umiddelbart.

Finn iPhone eller iPad

• Når du velger iPhonen eller iPaden, zoomer kartet inn på plasseringen.

• Hvis du har mistet eller blitt frastjålet en iPhone eller iPad, eller hvis den vises på kartet på et sted du ikke gjenkjenner (for eksempel på en ukjent adresse), må du ikke prøve å få tilbake enheten selv. I stedet må du kontakte lokalt politi.

Hvis du har slått på Tyveribeskyttelse på iPhonen

• Hvis iPhonen din ikke er på et kjent sted, må du autentisere deg med Face ID eller Touch ID for å slå av Mistet-modus.

• Hvis du eller noen andre har prøvd å endre Apple-ID-passordet på iPhonen din på en ukjent plassering, vises kanskje ikke iPhonen på kartet på iCloud.com/find. Du kan fortsatt merke enheten som mistet for å låse den.

Finn ut mer om Tyveribeskyttelse for iPhone

Andre måter du kan finne iPhone eller iPad på

Hvis du har en annen Apple-enhet – en som er logget på med Apple-ID-en din, eller en som tilhører et medlem av Familiedeling-gruppen din –, kan du bruke Hvor er?-appen til å låse iPhonen eller iPaden og få hjelp til å finne den.

No alt supplied for Image

Bruk Apple Watch

Tror du at iPhone er i nærheten? Hvis du har en Apple Watch, åpner du Kontrollsenter og trykker på Ping iPhone-knappen. Du kan trykke for å spille av en lyd på iPhonen eller holde inne knappen for å blinke med lommelykten på iPhonen, og du kan til og med få veibeskrivelser til telefonens plassering direkte på klokken.*

No alt supplied for Image

Bruk Hvor er?-appen på en annen enhet

Hvis du har en annen Apple-enhet som er logget på med Apple-ID-en din, kan du bruke Hvor er? på den enheten for å finne iPhone eller iPad.

Bruk Hvor er? på en annen Apple-enhet

No alt supplied for Image

Bruk enheten til et familiemedlem

Hvis du er en del av en Familiedeling-gruppe, kan enhetene dine vises i Hvor er? på enhetene til familiemedlemmene dine.

Bruk iPhonen til et familiemedlem

*For å bruke presisjonssøk for å få veibeskrivelser til iPhonen din med Ping iPhone-knappen trenger du Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra 2 og iPhone 15 eller nyere. Hvis Apple Watch er i Spareblussmodus, kan du ikke få veibeskrivelser til iPhonen med Ping iPhone-knappen.

Hvis iPhone eller iPad er permanent mistet eller er stjålet

Hvis iPhone eller iPad er mistet og du ikke klarer å finne den, eller hvis enheten er stjålet, følger du disse tilleggstrinnene for å beskytte kontoene dine og personopplysningene dine og få enheten erstattet (hvis det er aktuelt).

Rapporter den mistede iPhonen eller iPaden

• Rapporter det til lokale politimyndigheter. Det kan hende de spør om serienummeret til iPhone eller iPad, som du kan finne selv om du ikke har enheten.

• Kontakt mobiloperatøren din for å rapportere den mistede iPhonen, be dem om å deaktivere kontoen din og sende inn et krav hvis iPhonen er dekket av mobilabonnementet ditt.

Les hvordan du finner serienummeret til enheten

oppdatere kontoinformasjonen din

• Endre Apple-ID-passordet ditt: Logg på appleid.apple.com, og velg Pålogging og sikkerhet. Velg Passord, og følg instruksjonene på skjermen.

• Fjern iPhone eller iPad fra de Apple-ID-godkjente enhetene dine: Logg på appleid.apple.com, og velg Enheter i sidepanelet. Velg enheten din, bla ned, og velg Fjern fra konto.

• Hvis du har sendt inn et AppleCare+-krav om dekning av tyveri og tap av iPhone, må du ikke fjerne iPhonen fra Apple-ID-en din (eller fra Hvor er?) før kravet er fullt ut godkjent.

• Hvis Tyveribeskyttelse er påslått for den mistede iPhonen, kan det hende du ikke kan oppdatere all kontoinformasjon på nettet (som å endre Apple-ID-passordet eller fjerne enheten fra Apple-ID-en din). For å gjøre disse kontoendringene kan du bruke en annen godkjent iPhone, iPad eller Mac.

Fjernslett iPhone eller iPad

• Før du sletter enheten, må du sørge for at du har prøvd alt annet for å finne den. Sletting av enheten kan ikke angres.

• Du kan fjernslette enheten med Hvor er?-appen eller på iCloud.com/find.

• Hvis enheten har iOS 15 eller nyere, eller iPadOS 15 eller nyere, kan du fremdeles bruke Hvor er? eller iCloud.com/find for å finne den etter at du har slettet den.

• Hvis du har AppleCare+ med dekning for tyveri og tap, må du ikke fjerne enheten fra Hvor er? eller Apple-ID-en din, selv om du fjernsletter den.

Fjernslett iPhone eller iPad

Send inn et AppleCare+-krav om dekning for tyveri og tap

Hvis iPhonen din har AppleCare+ med dekning for tyveri og tap, sender du inn et krav om en iPhone-erstatning.

Ikke fjern iPhone fra Hvor er? eller Apple‑ID-en din før kravet er fullt ut godkjent.

AppleCare+ med dekning for tyveri og tap er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.