Hvis en iPhone, iPad eller iPod touch blir mistet eller stjålet

Hvis du mister en iPhone, iPad eller iPod touch, eller tror den kan være stjålet, kan denne framgangsmåten hjelpe deg med å finne enheten og beskytte opplysningene dine.

Hvis Finn iPhone er slått på, kan du bruke denne tjenesten til å finne enheten.

Hvis Finn iPhone ikke er slått på, kan du endre passordene dine og melde enheten savnet.

Hvis Finn iPhone er aktivert på den savnede enheten

Du kan bruke Finn iPhone til å finne enheten og iverksette andre tiltak for å få den tilbake og beskytte opplysningene dine.

1. Logg deg på icloud.com/find på en Mac eller PC, eller bruk Finn iPhone-appen på en annen iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Finn enheten. Åpne Finn iPhone og velg en enhet for å se posisjonen dens på et kart. Hvis enheten er i nærheten, kan du få den til å spille av en lyd for å hjelpe deg eller noen som er i nærheten av den, med å finne den.
  3. Slå på Mistet-modus. Ved hjelp av Mistet-modus kan du fjernlåse enheten med en sikkerhetskode, vise en egen melding med telefonnummeret ditt på den låste skjermen til savnede enheten og holde rede på hvor enheten befinner seg. Hvis du har lagt inn kreditt- eller debetkort eller forhåndsbetalte kort i Apple Pay, blir muligheten til å foreta betalinger på enheten med Apple Pay midlertidig deaktivert når du setter enheten i Mistet-modus.
  4. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til lokale politimyndigheter. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.
  5. Slett enheten. Du kan slette den savnede enheten eksternt for å hindre at andre får tilgang til data på den. Når du sletter enheten, slettes all informasjon (inkludert kreditt- eller debetkort eller forhåndsbetalte kort for Apple Pay) fra enheten, og du kan ikke finne den med Finn iPhone. Når du har slettet en enhet, kan du ikke spore den. Hvis du fjerner enheten fra kontoen din etter at du har slettet den, blir Aktiveringslås slått av. Dermed kan en annen person slå på enheten og bruke den.
  6. Rapporter den tapte eller stjålne enheten til mobiloperatøren din slik at de kan deaktivere kontoen for å forhindre oppringinger, meldinger og dataforbruk. Enheten dekkes kanskje av abonnementet du har hos mobiloperatøren din.

Hvis du bruker Familiedeling, kan ethvert familiemedlem finne et annet familiemedlems savnede enhet. Bare be familiemedlemmet om å logge seg på iCloud med Apple-ID-en sin. Da kan du finne alle enhetene som er tilknyttet den Familiedeling-kontoen.

Hvis enheten du har mistet, er dekket av AppleCare+ for dekning for tyveri og tap, kan du sende inn et krav for iPhone som er mistet eller stjålet.

Hva om enheten er slått av eller er frakoblet?

Dersom den tapte enheten er slått av eller er frakoblet, kan du likevel sette den i Mistet-moduslåse den eller fjernslette den. Disse handlingene trer i kraft neste gang enheten din er tilkoblet. Hvis du fjerner enheten fra kontoen din mens den er frakoblet, blir alle ventende handlinger for enheten avbrutt.

Hvordan kan jeg slå av eller avbryte Mistet-modus?

Du kan slå av Mistet-modus ved å skrive inn sikkerhetskoden på enheten. Du kan også slå av Mistet-modus på iCloud.com eller fra Finn iPhone-appen.

Hvis Finn iPhone ikke er aktivert på den tapte enheten

Hvis du ikke slo på Finn iPhone før du mistet enheten eller den ble stjålet, kan du ikke bruke appen til å finne enheten. Du kan imidlertid følge disse trinnene for å beskytte dataene:

1. Endre Apple-ID-passordet. Ved å endre Apple-ID-passordet kan du hindre at andre får tilgang til iCloud-dataene dine eller bruker andre tjenester (som iMessage eller iTunes) fra den savnede enheten.
  2. Endre passordene for andre Internett-kontoer på enheten. Dette kan være e-postkontoer, Facebook eller Twitter.
  3. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til det lokale politiet. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.
  4. Meld tapet eller tyveriet av enheten til mobilleverandøren din. Operatøren kan deaktivere kontoen og stoppe telefonsamtaler, tekstmeldinger og databruk.

Bruk av Finn iPhone er den eneste måten du kan spore en enhet som er mistet eller stjålet på. Hvis Finn iPhone ikke er aktivert på enheten før du mister den eller den blir stjålet, er det ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller på annen måte merke enheten for deg.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.