Finn en mistet Apple-enhet eller AirTag med Hvor er?

Hvis du mister Apple-enheten din, en personlig eiendel som er koblet til en AirTag, eller annet tilbehør i Hvor er?-nettverket, bruker du Hvor er? for å finne eller merke eiendelen som mistet for å beskytte enheten din og personlig informasjon.

Finn en AirTag, en iPhone eller andre Apple-enheter i Hvor er? eller på nettet.

Finn tingene dine med Hvor er?

Hvis du har mistet eller forlagt en Apple-enhet eller personlig eiendel med en AirTag festet til seg, kan du bruke Hvor er? for å finne enheten eller gjenstanden på et kart. Du kan få veibeskrivelser til enhetens posisjon, og når du er i nærheten, kan du spille av en lyd eller til og med få hjelp til å finne den nøyaktige posisjonen.

Finn Apple-enheten eller AirTagen din

1. Åpne Hvor er?.

2. Velg Enheter eller Gjenstander.

3. Velg din tapte enhet eller eiendel for å finne den på et kart. Hvis du er med i en familiedelingsgruppe, kan du også finne familiemedlemmers enheter eller delte gjenstander.

• Velg Veibeskrivelse for å åpne posisjonen i Kart.

• Hvis du er i nærheten, trykker du på Spill av lyd.

• Hvis iPhone har ultrabredbånd, kan du kanskje trykke på Finn i nærheten for å se hvor langt unna og i hvilken retning AirTag eller AirPods Pro (2. generasjon) befinner seg.

Finn en AirTag i nærheten

Hvis du ikke har noen Apple-enhet der du kan bruke Hvor er?, finner du enhetene dine på iCloud.com/find.

Merk enheten eller gjenstanden som mistet

Mens du ser, kan du bruke Merk som tapt for å holde enheten og informasjonen din trygg. Når du merker enheten eller gjenstanden som mistet, låser den enheten med et passord eller Apple-ID-passordet ditt.

Du kan også vise en melding som hjelper noen å returnere enheten eller gjenstanden.

1. I Hvor er? velger du den manglende enheten eller objektet.

2. Bla ned til Merk som mistet eller (Mistet-modus), og velg Aktiver.

3. Følg trinnene på skjermen hvis du vil vise kontaktinformasjonen din på den mistede enheten eller når noen skanner AirTagen din med iPhonen eller smarttelefonen sin.

4. Velg Aktiver.

Hvis du ikke har noen iPhone eller annen Apple-enhet der du kan bruke Hvor er?

Hvis du ikke har noen iPhone eller annen Apple-enhet der du kan bruke Hvor er?, kan du prøve en av disse metodene.

Bruk Finn enheter på iCloud.com

Du kan finne enheten din, merke den som mistet eller fjernslette den på iCloud.com/find.

• Når du logger på, kan det hende du blir bedt om å oppgi en verifiseringskode som blir sendt til en godkjent enhet. Hvis du har mistet den eneste godkjente enheten din eller av andre grunner ikke kan motta koden, velger du Finn enheter-knappen i stedet for å skrive inn en kode.

• Når du bruker iCloud.com/find, finner du ikke enhetens posisjon hvis enheten er slått av, batteriet er tomt eller det har gått mer enn 24 timer siden den siste posisjonen ble sendt til Apple.

• Hvis du har slått på Tyveribeskyttelse for iPhone og du bruker den til å endre Apple-ID-passordet ditt mens du er på et ukjent sted, kan det hende at plasseringen til enhetene dine ikke er synlig på iCloud.com/find.

Les mer om Finn enheter på iCloud.com

Du kan bare finne AirTag og Finn nettverkstilbehør med Hvor er?-appen på iPhone, iPad og Mac eller med Finn objekter-appen på Apple Watch.

Bruk enheten til et familiemedlem

Hvis du er en del av en familiedelingsgruppe, kan du bruke Hvor er? på enheten til et familiemedlem. Når du deler posisjonen din med familiemedlemmer, står enhetene dine oppført i Hvor er?-appen deres, under Enheter.

Finn ut hvordan du finner enheten til et familiemedlem

Hvis Hvor er? viser «Fant ikke posisjonen» eller «Frakoblet»

• Hvis Hvor er? ikke kan vise gjeldende posisjon (fordi telefonen er slått av eller av andre grunner ikke sender posisjonen), viser Hvor er? den siste posisjonen enheten sendte, eller den sist kjente posisjonen på Hvor er?-nettverket.

• Hvis det har gått mer enn sju dager siden enheten sist sendte posisjonen sin til Apple via Hvor er?-nettverket, kan ikke Hvor er? vise noen posisjon og viser i stedet «Fant ikke posisjonen».

• Hvis enheten din er tilkoblet, men ikke kan sende posisjonen sin (for eksempel hvis det er problemer med Stedstjenester), kan ikke Hvor er? vise noen posisjon og viser i stedet «Deler ikke posisjon • Koblet til internett».

Hvor er?-nettverket er et kryptert, anonymt nettverk med hundrevis av millioner av Apple-enheter som kan hjelpe deg med å finne tingene dine, selv når de er frakoblet. Enheter i nærheten sender posisjonen til den mistede enheten din til iCloud på en sikker måte, slik at du kan finne den i Hvor er?. Alt er anonymt og kryptert for å beskytte personvernet.

Finn ut hvordan du slår på Hvor er?-nettverket for iPhone

Finn ut hvordan du slår på Hvor er?-nettverket for AirPods

Hvis enheten er mistet eller stjålet permanent

Hvis du ikke finner Apple-enheten din, eller hvis du tror den kan ha blitt stjålet, kan du slette enheten eksternt – noe som sletter all informasjonen din (inkludert kreditt- og debetkort i Apple Lommebok).

Før du sletter enheten, må du sørge for at du har prøvd alt annet. Sletting av enheten kan ikke angres.

Hvis du ikke har slått på tofaktorautentisering for Apple-ID-en din, kan du ikke fjernslette enheter med Hvor er?-appen. I stedet må du bruke iCloud.com for å slette enheten, eller du kan først slå på tofaktorautentisering. Eldre iOS-versjoner av appen kan også kreve at du bruker nettet for å slette.

Slett en enhet i Hvor er?

1. I Hvor er? velger du Enheter.

2. Velg den mistede enheten.

3. Bla ned, og velg Slett denne enheten.

4. Velg Slett [enhet].

Hvis du sletter en enhet som kjører iOS 15 eller nyere, eller iPadOS 15 eller nyere, kan du fortsatt bruke Hvor er? til å finne enheten. Ellers kan du ikke finne enheten din etter at du har slettet den.

Du kan fortsatt finne en Mac eller Apple Watch hvis den er i nærheten av et wifi-nettverk du har brukt tidligere.

Slett en enhet på iCloud.com

1. Logg på iCloud.com/find.

2. Velg enheten du har mistet.

3. Velg Slett [Enhet], og trykk på Slett for å bekrefte.

AppleCare+ med dekning for tyveri og tap

Hvis iPhonen du har mistet, er dekket av AppleCare+ med dekning for tyveri og tap:

Hvilke funksjoner er tilgjengelige for den mistede enheten eller eiendelen din?

Tilgjengeligheten av Hvor er? og funksjoner i tjenesten kan variere etter land.

iPhone, iPad

• Se posisjon

• Spill av en lyd

• Merk som mistet (Mistet-modus)

• Fjernsletting

• Varsle meg når den er funnet

• Varsle hvis gjenglemt

Mac

• Se posisjon

• Spill av en lyd

• Merk som mistet (lås Macen)

• Fjernsletting

• Varsle meg når funnet

• Varsle hvis gjenglemt*

* Funksjonen er bare tilgjengelig på MacBook med Apple-chip.

Apple Watch

• Se posisjon

• Spill av en lyd

• Merk som mistet (Mistet-modus)

• Fjernsletting

• Varsle meg når funnet

Apple Vision Pro

AirPods (3. generasjon), AirPods Pro, AirPods Max

• Se posisjon

• Finn i nærheten

• Spill av en lyd

• Mistet-modus (Merk som mistet)

• Varsle meg når den er funnet

• Varsle hvis gjenglemt

AirPods (1. generasjon), AirPods (2. generasjon), Beats-produkter

• Se posisjon

• Spill av en lyd

AirTag

• Se posisjon

• Finn i nærheten

• Spill av en lyd

• Mistet-modus (Merk som mistet)

• Varsle meg når funnet

• Varsle hvis gjenglemt

Lommebok med MagSafe til iPhone

• Se posisjon

• Vis telefonnummer

• Varsle når atskilt

Produkter fra tredjeparter

• Se posisjon

• Mistet-modus

• Andre funksjoner varierer avhengig av produkt