Få hjelp med trådløse iOS-oppdateringer

Du får kanskje ikke oppdatert iPhone, iPad eller iPod touch trådløst av en av disse årsakene.

• Det er ikke nok lagringsplass tilgjengelig på enheten din.
  • Nedlastingen av oppdateringen tar lang tid.
  • Enheten får ikke kontakt med oppdateringsserveren.
  • Oppdateringen fullføres ikke.

Hvis det ikke er nok plass til å oppdatere

Hvis det ikke er nok plass til å laste ned og installere en oppdatering, vil iOS prøve å gjøre mer plass tilgjengelig. Det fjerner bare appdata som kan lastes ned på nytt, og det fjerner eller flytter ikke noen av dataene dine. Hvis det fremdeles ikke er nok plass på enheten, kan du bruke iTunes til å oppdatere enheten.

Hvis du ikke får koblet til iTunes, kan du frigjøre plass for oppdateringen ved å fjerne innhold og apper du ikke bruker. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.

Finn ut mer om lagringsplassen appene dine og innholdet ditt bruker.

Hvis nedlastingen tar for lang tid

Du må være tilkoblet Internett for å oppdatere iOS. Tiden det tar å laste ned oppdateringen, avhenger av størrelsen på oppdateringen og Internett-hastigheten din. Du kan bruke enheten som normalt mens iOS-oppdateringen lastes ned, og du får beskjed når du kan installere den. For å øke hastigheten på nedlastingen bør du unngå å laste ned annet innhold og bruke Wi-Fi-nettverk hvis du kan.

Hvis du ikke får kontakt med oppdateringsserveren eller ikke kan verifisere oppdateringen

Hvis du prøver å oppdatere iOS på enheten din, kan du se en av disse meldingene:

varsling på iPhone med beskjed om at enheten ikke kan se etter oppdateringer

«Kan ikke se etter oppdateringer. Det oppsto en feil under søk etter programvareoppdateringer.»

varsling på iPhone med beskjed om at enheten ikke kan verifisere oppdateringen

«Kan ikke verifisere oppdateringen. Verifiseringen mislyktes for iOS fordi du ikke lenger er koblet til Internett.»

Prøv å oppdatere enheten på nytt med det samme nettverket. Hvis du fortsatt ser en av disse meldingene, kan du prøve å oppdatere enheten med et annet nettverk eller oppdatere enheten med iTunes. Hvis problemet oppstår på nytt etter at du har prøvd å oppdatere med flere nettverk, må du fjerne oppdateringen.

Finn ut mer om iOS-oppdateringer.

iPhone-skjerm som viser en oppdatering under behandling

Hvis oppdateringen ikke fullføres

Når du installerer oppdateringen, kan det se ut som om fremdriftsindikatoren beveger seg langsomt. Hvor lang tid en oppdatering tar, avhenger av størrelsen på oppdateringen og antall filer på enheten din.

Når du oppdaterer trådløst, bør du ha enheten koblet til en strømkilde hele tiden. Hvis enheten går tom for strøm, kobler du den til en strømkilde og slår den på, slik at oppdateringen eller gjenopprettingen kan fullføres.

Hvis oppdateringen aldri fullføres og fremdriftsindikatoren ikke har beveget seg på lang tid, kan du prøve å starte enheten på nytt. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke reagerer eller ikke starter.

Fjern iOS-oppdateringen og last den ned på nytt

Hvis du fortsatt ikke kan installere den nyeste versjonen av iOS, prøver du å laste ned oppdateringen på nytt:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.
  2. Finn iOS-oppdateringen i listen over apper.
  3. Trykk på iOS-oppdateringen, og trykk deretter på Slett oppdatering.
  4. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering og last ned den nyeste iOS-oppdateringen.

Hvis du ikke ser oppdateringen i listen med apper eller hvis problemet oppstår igjen, må du oppdatere enheten med iTunes.