Hvis iPhonen eller iPaden ikke oppdateres

For å oppdatere iPhone eller iPad trenger du en kompatibel enhet, internettilkobling og nok lagringsplass. Vi anbefaler også å holde enheten tilkoblet en strømkilde.

Hvis du ikke kan installere den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS på iPhone eller iPad

De følgende årsakene kan føre til at du ikke får oppdatert iPhone eller iPad trådløst:

Hvis enheten ikke støtter den nye programvaren

For å sjekke om enheten støtter ny programvare:

1. Identifiser iPhone- eller iPad-modellen din.

2. Sjekk om iPhone- eller iPad-modellen din er oppført på listen over kompatible enheter for den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

Hvis enheten din er kompatibel, oppdaterer du til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS som er tilgjengelig for deg.

Hvis du har en kompatibel enhet, men iPhonen eller iPaden ikke oppdateres, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor.

Hvis det ikke er nok plass til å oppdatere

Hvis det ikke er nok plass til å laste ned og installere en oppdatering, prøver programvaren på enheten å frigjøre plass. Den fjerner bare appdata som kan lastes ned på nytt, og den verken fjerner eller flytter noen av dataene dine. Hvis det fremdeles ikke er nok plass på enheten, kan du bruke datamaskinen til å oppdatere enheten.

Hvis du ikke kan koble enheten til datamaskinen, kan du frigjøre plass for oppdateringen ved å fjerne innhold og apper du ikke bruker. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhetsnavn]-lagring.

Finn ut mer om lagringsplassen apper og innhold bruker.

Hvis nedlastingen tar for lang tid

Du trenger en internettforbindelse for å oppdatere enheten. Tiden det tar å laste ned oppdateringen, avhenger av størrelsen på oppdateringen og internetthastigheten. Du kan bruke enheten normalt mens du laster ned oppdateringen, og enheten varsler deg når du kan installere den. For å øke hastigheten på nedlastingen bør du bruke et Wi-Fi-nettverk og unngå å laste ned annet innhold.

Hvis du ikke får kontakt med oppdateringsserveren eller ikke kan verifisere oppdateringen

Hvis du prøver å oppdatere enheten, ser du kanskje en av disse meldingene:

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-unable-to-check-for-update

«Kan ikke se etter oppdateringer. Det oppsto en feil under søk etter programvareoppdateringer.»

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-install-this-update-requires-a-network-connection-to-install

«Installer nå. Du må ha nettverksforbindelse for å installere oppdateringen.»

Prøv å oppdatere enheten på nytt med det samme nettverket. Hvis du fortsatt ser en av disse meldingene, kan du prøve å oppdatere enheten via et annet nettverk eller via datamaskinen:

Hvis problemet oppstår på nytt etter at du har prøvd å oppdatere med flere nettverk, må du fjerne oppdateringen.

Hvis oppdateringen ikke fullføres

Hvis du installerer oppdateringen, kan det se ut som om fremdriftsindikatoren beveger seg sakte. Hvor lang tid en oppdatering tar, avhenger av størrelsen på oppdateringen og antall filer på enheten.

Når du oppdaterer trådløst, bør du ha enheten koblet til en strømkilde hele tiden. Hvis enheten går tom for strøm, kobler du den til en strømkilde og slår den på, slik at oppdateringen eller gjenopprettingen kan fullføres.

Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone eller iPad er fryst eller ikke slår seg på.

Fjern oppdateringen og last den ned på nytt

Hvis du fremdeles ikke klarer å installere den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, prøver du å laste ned oppdateringen på nytt:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhetsnavn]-lagring.

2. Finn oppdateringen på listen over apper.

3. Trykk på oppdateringen og deretter på Slett oppdatering.

4. Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering, og last ned den nyeste oppdateringen.

Hvis du ikke ser oppdateringen i listen over apper, eller hvis problemet oppstår igjen, må du oppdatere enheten via datamaskinen:

Finn ut hvordan du bruker gjenopprettingsmodus hvis datamaskinen ikke gjenkjenner enheten eller Apple-logoen forblir på skjermen i flere minutter uten noen fremdriftsindikator.