Hvis iPhone, iPad eller iPod touch ikke vil oppdateres

Hvis du ikke kan oppdatere iPhone, iPad eller iPod touch trådløst, kan dette skyldes en av disse grunnene.

• Ikke nok ledig lagringsplass på enheten
  • Det tar lang tid å laste ned oppdateringen
  • Får ikke kontakt med oppdateringsserveren
  • Oppdateringen fullføres ikke

Hvis det ikke er nok plass til å oppdatere

Hvis det ikke er nok plass til å laste ned og installere en oppdatering, prøver programvaren på enheten å frigjøre plass. Den fjerner bare appdata som kan lastes ned på nytt, og den verken fjerner eller flytter noen av dataene dine. Hvis det fremdeles ikke er nok plass på enheten, kan du bruke datamaskinen til å oppdatere enheten.

Hvis du ikke kan koble enheten til datamaskinen, kan du gjøre plass til oppdateringen ved å fjerne innhold og apper du ikke bruker, fra enheten din. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhetsnavn]-lagring.

Finn ut mer om lagringsplassen appene dine og innholdet ditt bruker.

Hvis nedlastingen tar for lang tid

Du trenger en internettforbindelse for å oppdatere enheten. Tiden det tar å laste ned oppdateringen, avhenger av størrelsen på oppdateringen og internetthastigheten din. Du kan bruke enheten normalt mens du laster ned oppdateringen, og enheten varsler deg når du kan installere den. For å øke hastigheten på nedlastingen bør du unngå å laste ned annet innhold. Bruk et Wi-Fi-nettverk hvis du kan.

Hvis du ikke får kontakt med oppdateringsserveren eller ikke kan verifisere oppdateringen

Hvis du prøver å oppdatere enheten, ser du kanskje en av disse meldingene:

«Kan ikke se etter oppdateringer. Det oppsto en feil under søk etter programvareoppdateringer.»

«Kan ikke installere oppdatering. [Programvare]-oppdatering krever en nettverksforbindelse.»

Prøv å oppdatere enheten på nytt med det samme nettverket. Hvis du fortsatt ser en av disse meldingene, prøver du å bruke et annet nettverk til å oppdatere enheten, eller oppdater enheten med datamaskinen. Hvis problemet oppstår på nytt etter at du har prøvd å oppdatere med flere nettverk, må du fjerne oppdateringen.

Finn ut mer om iOS- og iPadOS-oppdateringer.

Hvis oppdateringen ikke fullføres

Hvis du installerer oppdateringen, kan det se ut som om fremdriftsindikatoren beveger seg sakte. Hvor lang tid en oppdatering tar, avhenger av størrelsen på oppdateringen og antall filer på enheten.

Når du oppdaterer trådløst, bør du ha enheten koblet til en strømkilde hele tiden. Hvis enheten går tom for strøm, kobler du den til en strømkilde og slår den på, slik at oppdateringen eller gjenopprettingen kan fullføres.

Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone, iPad eller iPod touch, ser ut til å ha fryst eller ikke vil starte.

Fjern oppdateringen og last den ned på nytt

Hvis du fremdeles ikke klarer å installere den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, prøver du å laste ned oppdateringen på nytt:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [enhetsnavn]-lagring.
  2. Finn oppdateringen på listen over apper.
  3. Trykk på oppdateringen og deretter på Slett oppdatering.
  4. Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering og last ned den nyeste oppdateringen.

Hvis du ikke ser oppdateringen på listen over apper, eller hvis problemet oppstår igjen, må du oppdatere enheten med datamaskinen ved bruk av Finder eller iTunes.