Hvis en app avslutter uventet, slutter å svare eller ikke åpnes

Hvis en app på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Apple TV slutter å svare, følger du disse fremgangsmåtene for å få hjelp.

Tving avslutning av appen

• iPhone, iPad og iPod touch: Lukk appen og åpne den igjen.
  • Apple Watch: Trykk på og hold nede sideknappen mens appen er åpen for å vise strømalternativene. Deretter trykker du på og holder nede Digital Crown for å lukke appen.
  • Apple TV: Dobbeltrykk på TV/Hjem-knappen og dra mot venstre eller høyre for å finne appen med problemet. Deretter drar du opp for å lukke appen.

Start enheten på nytt

Omstart iOS-enhetenApple Watch eller Apple TV. Deretter åpner du appen for å se om den fungerer som forventet.

Se etter oppdateringer

Sørg for at enheten har den nyeste versjonen av iOS, watchOS eller tvOS.

Deretter ser du etter appoppdateringer. Gå til App Store på iOS-enheten og trykk på Oppdateringer for iOS- og Apple Watch-apper. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Oppdater. Hvis du blir bedt om det, oppgir du Apple-ID og passord. Du trenger kanskje en Wi-Fi-forbindelse for å oppdatere enkelte apper på iOS-enheten.

Gå til Innstillinger > Apper på Apple TV, og slå på Oppdater apper automatisk. Hvis du ikke har slått på automatiske oppdateringer, kan du åpne App Store, gå til Kjøpt-fanen, og deretter gå til produktsiden til en app for å se om en oppdatering er tilgjengelig.

Slett appen og installer den på nytt

• iPhone, iPad og iPod touch: Slett appen, og deretter laster du den ned på nytt fra App Store.
  • Apple TV: Marker appen på Hjem-skjermen, og trykk deretter trykker du på og holder nede berøringsflaten til appsymbolet rister. Trykk på Spill av / pause og velg Slett. Åpne App Store og last ned appen på nytt. Noen apper krever abonnement for aktivering. Hvis du ikke kan aktivere appen eller ikke husker påloggingsinformasjonen din, kontakter du apputvikleren.
  • Apple Watch: Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen. Rull til appen du vil fjerne, og trykk på den. Slå av Vis app på Apple Watch, og vent til den forsvinner fra Hjem-skjermen på klokken. Hvis du vil installere appen på nytt, blar du til Tilgjengelige apper i Min Apple Watch-fanen og trykker på Installer.

Kontakt utvikleren av appen

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du har problemer med en Apple-app. Hvis det er en app fra en tredjepart, kontakter du utvikleren.

Les mer

Få hjelp med ukjente belastninger og kjøp i app.

Hvis du ikke kan installere eller oppdatere en app, eller hvis den ikke kommer videre, kan du lese om hva du kan gjøre her.

Få hjelp med lyd, video eller strøm på Apple TV.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.