Hvis en app avslutter uventet, slutter å svare eller ikke åpnes

Hvis en app på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Apple TV slutter å svare, følger du disse fremgangsmåtene for å få hjelp.

Fremtving avslutning av appen, og åpne den deretter igjen

• iPhone, iPad, iPod touch: Fremtving avslutning av appen.
  • Apple Watch: Trykk på og hold nede sideknappen mens appen er åpen for å vise strømalternativene. Deretter trykker du på og holder nede Digital Crown for å lukke appen.
  • Apple TV: Dobbeltrykk på TV/Hjem-knappen og dra mot venstre eller høyre for å finne appen med problemet. Deretter drar du opp for å lukke appen. Du kan ikke fremtvinge avslutning av appen på Apple TV (3. generasjon).

Start enheten på nytt

Start iPhone, iPad, iPod touchApple Watch eller Apple TV på nytt. Deretter åpner du appen for å se om den fungerer som forventet.

Se etter oppdateringer

Sørg for at enheten har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, watchOS eller tvOS. Deretter ser du etter appoppdateringer.

• iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch: Du kan oppdatere apper manuelt. Du trenger kanskje en Wi-Fi-forbindelse for å oppdatere enkelte apper på iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Apple TV: Gå til Innstillinger > Apper og slå på Oppdater apper automatisk. Hvis du ikke har slått på automatiske oppdateringer, kan du åpne App Store, gå til Kjøpt-fanen, og deretter gå til produktsiden til en app for å se om en oppdatering er tilgjengelig.

Installer appen på nytt

• iPhone, iPad, iPod touch: Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Generelt og deretter på iPhone-lagring (eller iPad-lagring). Trykk på den aktuelle appen, og trykk deretter på Fjern app. Trykk på Fjern app på nytt. Vent et øyeblikk til appen fjernes, og trykk deretter på Reinstaller app.
  • Apple TV: Marker appen på Hjem-skjermen, og deretter trykker og holder du på Touch-flaten frem til appen begynner å vibrere. Trykk på Spill av / pause og velg Slett. Åpne App Store og last ned appen på nytt. Noen apper krever abonnement for aktivering. Hvis du ikke kan aktivere appen eller ikke husker påloggingsinformasjonen din, kontakter du apputvikleren.
  • Apple Watch: Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen. Rull til appen du vil fjerne, og trykk på den. Slå av Vis app på Apple Watch, og vent til den forsvinner fra Hjem-skjermen på klokken. Hvis du vil installere appen på nytt, blar du til Tilgjengelige apper i Min Apple Watch-fanen og trykker på Installer.

Kontakt utvikleren av appen

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du har problemer med en Apple-app. Hvis det er en app fra en tredjepart, kontakter du utvikleren.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.