Legge til eller fjerne telefonnummer i Meldinger eller FaceTime

Du kan bruke telefonnummeret på iPhone med Meldinger og FaceTime på Mac, iPad eller iPod touch.

Konfigurere telefonnummeret

På iPhone:

1. Gå til Innstillinger > Meldinger og påse at iMessage er på. Du må muligens vente en liten stund før det aktiveres.
  2. Trykk på Send og motta. Hvis du ser meldingen «Bruk Apple-ID for iMessage», trykker du på den og logger på med samme Apple-ID som du bruker på Mac, iPad og iPod touch.
  3. I delen «Du kan motta iMessage-meldinger» sørger du for at telefonnummeret ditt og Apple-ID-en din er valgt.
  4. Gå til Innstillinger > FaceTime og se til at telefonnummeret ditt og Apple-ID-en din er valgt i delen «Du kan nås på».

På de andre enhetene dine, kan du nå slå på telefonnummeret som du nettopp konfigurerte:

Hvis du bruker denne funksjonen og deler Apple-ID-en din med noen, kan du ikke hindre dem fra å se samtalene dine. I stedet for å bruke den samme Apple-ID-en som noen andre, kan du konfigurere Familiedeling.

Fjerne telefonnummeret

Hvis du ikke vil motta anrop eller meldinger for iPhone på iPad, iPod touch eller Mac, kan du fjerne telefonnummeret. Det finnes to måter å gjøre dette på:

• Gå til Innstillinger > Meldinger > Send og motta på iPhone. Velg Apple-ID-en din og trykk på Logg av. Deretter går du til Innstillinger > FaceTime, velger Apple-ID-en din og trykker på Logg av.
  • Hvis telefonnummeret du vil fjerne tilhører en iPhone du ikke har tilgang til, kan du endre Apple-ID-passordet ditt. Dette fjerner alle telefonnumre fra iPad, iPod touch og Mac. Anrop eller meldinger for de fjernede numrene vises ikke på disse enhetene lenger.

Hvis du har spørsmål, kontakter du Apple-kundestøtte.

Slå av eller på telefonnummeret ditt for Mac

Etter at du har konfigurert telefonnummeret, kan du slå det av og på for Meldinger og FaceTime på Mac.

1. Åpne Meldinger eller FaceTime. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en som du bruker med Meldinger og FaceTime på iPhone.
  2. I Meldinger velger du Meldinger > Valg, og deretter klikker du på Kontoer og velger iMessage-kontoen din. I FaceTime velger du FaceTime > Valg, og deretter klikker du på Innstillinger.
  3. Slå telefonnummeret av eller på:
  4. Hvis du vil at mottakeren skal se telefonnummeret ditt og ikke Apple-ID-en din, velger du telefonnummeret fra lokalmenyen «Start nye samtaler fra» eller «Start nye anrop fra».

Finn ut hvordan du får meldinger du sender og mottar på iPhone, til å vises på Mac, iPad og iPod touch.

Slå av eller på telefonnummeret for iPad eller iPod touch

Etter at du har konfigurert telefonnummeret ditt, kan du slå det av og på for Meldinger og FaceTime på iPad eller iPod touch.

1. For Meldinger, går du til Innstillinger > Meldinger og påser at iMessage er på. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en som du bruker med Meldinger og FaceTime på iPhone. Trykk deretter på Send og motta.
  2. For FaceTime går du til Innstillinger > FaceTime. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en som du bruker med Meldinger og FaceTime på iPhone.
  3. Slå telefonnummeret av eller på:

Finn ut hvordan du får meldinger du sender og mottar på iPhone, til å vises på Mac, iPad og iPod touch.

Hvis du ikke kan se eller velge nummeret ditt i Meldinger eller FaceTime

1. Sørg for at du bruker den nyeste programvaren for Macen eller iOS-enheten
  2. Påse at du fulgte trinnene for iPhone på riktig måte for å konfigurere telefonnummeret. Du bør bruke samme Apple-ID på alle enhetene dine.
  3. Kontroller at det er avkrysninger ved siden av telefonnummeret ditt og Apple-ID-en din i «Du kan nås»-delen i innstillingene for Meldinger og FaceTime:

Hvis telefonnummeret ditt ikke er markert og du ikke kan velge det, eller hvis du har andre problemer, følger du denne fremgangsmåten:

1. På Mac:
    • Velg Meldinger > Valg i Meldinger, og klikk deretter på Kontoer og velg iMessage-kontoen din. Klikk på Logg av.
    • Velg FaceTime > Valg i FaceTime, og klikk deretter på Logg av.
  2. På iPhone, iPad og iPod:
    • Gå til Innstillinger > Meldinger > Send og motta. Trykk på Apple-ID og deretter på Logg av.
    • Gå til Innstillinger > FaceTime. Trykk på Apple-ID og deretter på Logg av.
  3. På iPhone:
    • Gå tilbake til Innstillinger > Meldinger og kontroller at iMessage er slått på.
    • Trykk på Send og motta, og velg deretter «Bruk Apple-ID for iMessage» og logg på med Apple-ID-en din.
  4. Bruk deretter samme Apple-ID for å logge på Meldinger og FaceTime igjen på de andre enhetene dine.

Hvis du fortsatt trenger hjelp, endrer du Apple-ID-passordet ditt og gjentar konfigurasjonstrinnene. Hvis det ikke fungerer, kontakter du Apple-kundestøtte.