Slik låser du opp en iPhone for å bruke den med en annen operatør

Når du låser opp en iPhone, betyr det at du kan bruke den med en annen operatør.

Om å låse opp

iPhonen kan være låst til operatøren din. Når du låser opp en iPhone, betyr det at du kan bruke den med en annen operatør. Følg denne fremgangsmåten for å kontakte operatøren og låse opp iPhonen. Du kan finne ut om en iPhone er låst, ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om. Hvis du ser «Ingen SIM-begrensninger» ved siden av Operatørlås, er iPhonen låst opp.

Hvis du ikke vil bytte til en annen mobiloperatør, og enheten er låst fordi du har glemt koden, trenger du ikke å følge fremgangsmåten i denne artikkelen. Les om hvordan du tilbakestiller sikkerhetskoden din.

Apple kan ikke låse opp iPhonen så du kan bruke den med en annen operatør. Det er bare den nåværende operatøren som kan låse opp iPhonen.

Kontakt operatøren

1. Det er bare operatøren som kan låse opp en iPhone. Kontakt dem og be dem om å låse opp. Når du har sendt inn forespørselen, kan det ta noen dager før den er behandlet ferdig. Kontakt operatøren for å sjekke statusen på forespørselen.

2. Når operatøren har bekreftet at iPhonen er låst opp, følger du trinnene nedenfor.

Hvis du må aktivere en eSIM fra en annen operatør enn den nåværende operatøren

Lær hvordan du konfigurerer en eSIM på iPhone

Har du et SIM-kort fra en annen operatør enn den du bruker nå?

Følg disse trinnene for å låse opp iPhonen:

1. Fjern SIM-kortet.

2. Sett inn det nye SIM-kortet. Enheten din blir aktivert.

Har du ikke et annet SIM-kort du kan bruke?

Følg disse trinnene for å låse opp iPhonen:

1. Sikkerhetskopier iPhone.

2. Etter at du har tatt en sikkerhetskopi, sletter du alt innhold fra iPhonen.

3. Gjenopprett iPhonen fra sikkerhetskopien du akkurat opprettet.

Få hjelp

Det kan hende du ser en melding på datamaskinen eller iPhonen om at SIM-kortet som er satt inn i iPhonen, ikke ser ut til å være støttet. Bare kompatible SIM-kort fra operatører som støttes, kan brukes til å aktivere en iPhone. Du blir bedt om å sette inn SIM-kortet som fulgte med iPhonen, eller besøke butikken til en operatør som støttes.

Hvis du ser denne meldingen på en enhet med iOS 14 eller nyere, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på Om.

2. Under Operatørlås bør du se følgende melding: «Ingen SIM-begrensninger». Hvis du ikke ser den meldingen, kontakter du operatøren din.

Hvis enheten din har iOS 13 eller en eldre versjon, følger du denne fremgangsmåten:

1. Kontakt operatøren for å få bekreftet at opplåsingen gikk gjennom i systemet deres.

2. Gjenopprett iPhonen til fabrikkinnstillingene.

3. Gjenopprett iPhonen fra en sikkerhetskopi.