Slik låser du opp en iPhone for å bruke den med en annen operatør

Når du låser opp en iPhone, betyr det at du kan bruke den med en annen operatør.

iPhonen kan være låst til operatøren din. Når du låser opp en iPhone, betyr det at du kan bruke den med en annen operatør. Følg denne fremgangsmåten for å kontakte operatøren og låse opp iPhonen.

Hvis du ikke vil bytte til en annen operatør og enheten er låst fordi du har glemt sikkerhetskoden, trenger du ikke å følge fremgangsmåten i denne artikkelen. Les om hvordan du tilbakestiller sikkerhetskoden din.

Apple kan ikke låse opp iPhonen så du kan bruke den med en annen operatør. Det er bare operatøren som kan låse opp en iPhone.

Kontakt operatøren

1. Det er bare operatøren som kan låse opp en iPhone. Kontakt operatøren og be om opplåsing. Kontoen din må kanskje oppfylle eventuelle krav for opplåsing. Når du har sendt inn forespørselen, kan det ta noen dager før den er behandlet ferdig. Kontakt operatøren for å sjekke statusen på forespørselen om opplåsing.
  2. Når operatøren har bekreftet at iPhonen er låst opp, følger du trinnene nedenfor.

Har du et SIM-kort fra en annen operatør enn den du bruker nå?

Følg disse trinnene for å låse opp iPhonen:

1. Fjern SIM-kortet.
  2. Sett inn det nye SIM-kortet. Enheten din blir aktivert.

Har du ikke et annet SIM-kort du kan bruke?

Følg disse trinnene for å låse opp iPhonen:

1. Sikkerhetskopier iPhonen.
  2. Etter at du har tatt en sikkerhetskopi, sletter du alt innhold fra iPhonen.
  3. Gjenopprett iPhonen fra sikkerhetskopien du akkurat opprettet.

Få hjelp

Det kan hende du ser en melding på datamaskinen eller iPhonen om at SIM-kortet som er satt inn i iPhonen, ikke ser ut til å støttes. Bare kompatible SIM-kort fra operatører som støttes, kan brukes til å aktivere en iPhone. Du blir bedt om å sette inn SIM-kortet som fulgte med iPhonen, eller besøke butikken til en operatør som støttes.

Hvis du ser en slik melding på en enhet med iOS 14, følger du disse trinnene:

1. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på Om.
  2. Under Operatørlås bør du se en melding som sier «SIM-kortet har ingen begrensninger».  Hvis du ikke ser den meldingen, kontakter du operatøren din.

Hvis enheten din har iOS 13 eller en eldre versjon, følger du disse trinnene:

1. Kontakt operatøren for å forsikre deg om at opplåsingen gikk gjennom i systemet deres.
  2. Gjenopprett iPhonen til fabrikkinnstillingene.
  3. Gjenopprett iPhonen fra en sikkerhetskopi.