Sikkerhet og Apple-ID

Finn ut mer om sikkerhet og Apple-ID-en din.

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Den inkluderer e-postadressen og passordet du bruker til å logge på, i tillegg til kontakt-, betalings- og sikkerhetsinformasjon du bruker på alle Apple-tjenester. Apple tar personvern og beskyttelse av personopplysninger svært alvorlig og følger bransjens standardrutiner for å verne om Apple-ID-en din.

Her er noen av de anbefalte praksisene du kan følge for å gjøre kontoen din så sikker som mulig.

Bruk et sterkt passord til Apple-ID

Apple-policy krever at du bruker sterke passord i forbindelse med Apple-ID. Passordet må ha åtte eller flere tegn og inneholde store bokstaver, små bokstaver og minst ett tall. Du kan også føye til ekstra tegn og skilletegn for å gjøre passordet enda sterkere. Apple bruker også andre passordregler for å sørge for at passordet ikke er enkelt å gjette.

Hvis du ikke er sikker på om du har et sterkt passord, går du til Apple-ID-kontosiden din for å tilbakestille passordet så snart som mulig.

Gjør det vanskelig å gjette svarene på sikkerhetsspørsmål

Apple bruker sikkerhetsspørsmål for å gi deg en sekundær måte å identifisere deg på internett på eller når du kontakter Apple-kundestøtte. Sikkerhetsspørsmål er laget for å kunne huskes av deg, men være vanskelig for andre å gjette. Når de brukes sammen med annen identifiserende informasjon, hjelper de Apple med å verifisere at det er du som ber om tilgang til kontoen din. Hvis du ikke har valgt sikkerhetsspørsmål, går du til Apple-ID-kontosiden din for å legge dem inn.

Beskytt kontoen med tofaktorautentisering

Apple tilbyr en forbedret sikkerhetsmetode som heter tofaktorautentisering. Den er laget for å sikre at du er den eneste personen som har tilgang til kontoen din, selv om noen andre kan passordet ditt. Når du skriver inn Apple-ID-en din og passordet for første gang på en ny enhet, ber vi deg om å verifisere identiteten din ved å skrive inn en sekssifret verifiseringskode. Denne koden vises automatisk på de andre enhetene dine, eller den sendes til et telefonnummer du har klarert. Bare skriv inn koden for å logge på og få tilgang til kontoen din på den nye enheten. Del aldri passord eller verifiseringskode med noen andre.

Hvis du bruker iOS 11.3 eller nyere på iPhone, trenger du kanskje ikke å angi en verifiseringskode. I enkelte tilfeller kan det godkjente telefonnummeret ditt automatisk verifiseres i bakgrunnen på iPhone. Da blir det én mindre ting å gjøre, og kontoen din er fortsatt beskyttet med tofaktorautentisering.

Tofaktorautentisering er bygget direkte inn i iOS, macOS, tvOS, watchOS og nettstedene til Apple. Du kan bruke tofaktorautentisering med Apple-ID-en din hvis du har en enhet som bruker den nyeste iOS- eller macOS-versjonen, eller hvis du har tilgang til en nettleser og et telefonnummer. Tofaktorautentisering er standard sikkerhetsmetode for enkelte Apple-ID-er som er opprettet i iOS 10.3 og nyere eller macOS 10.12.4 og nyere.

Hvis du ikke har enheter som kan oppdateres til iOS 9 eller nyere eller OS X El Capitan eller nyere, kan du i stedet konfigurere totrinns-verifisering for Apple-ID-en din.

Du må ha tofaktorautentisering for å bruke visse funksjoner som krever forbedret sikkerhet.

Se etter kryptering og SSL

Alle nettsider hvor du kan se eller endre Apple-ID-en din, bruker Secure Sockets Layer (SSL) til å beskytte personopplysninger. Se etter låssymbolet  i Safari når du går inn på kontoen din på Apple-ID-kontosiden for å forsikre deg om at økten er fullt ut kryptert og sikker.

Retningslinjer for medarbeideres personvern og sikkerhet

I tillegg til sterke passord, kryptering og annen teknologi har Apple strenge retningslinjer og prosedyrer for å hindre uautorisert tilgang til kontoen din. Uten bevis på identiteten din via en midlertidig kundestøtte-PIN-kode og andre nøye utvalgte kriterier, kan ikke Apple-kundestøtte hjelpe deg med å utføre noen handlinger på kontoen din. Disse policyene blir revidert og gjennomgått regelmessig.

Andre tips for hvordan du sikrer kontoen din

God nettsikkerhet krever en kombinasjon av rutiner hos selskapene som bruker internettjenester, og informert opptreden av brukere. Her er noen tips du kan følge for å maksimere sikkerheten når du bruker Apple-ID-en din og andre Internett-kontoer.

Passordtips:

• Bruk alltid et sterkt passord.
  • Bruk aldri Apple-ID-passordet ditt med andre Internett-kontoer.
  • Bytt passord regelmessig, og unngå gjenbruk av gamle passord.
  • Velg sikkerhetsspørsmål og -svar som er vanskelige å gjette. Svarene dine kan til og med være tull så lenge du husker dem. Et eksempel – Spørsmål: Hva er favorittfargen din? Svar: Mozart.

Kontotips:

• Hvis du slutter å bruke en e-postadresse eller et telefonnummer som er tilknyttet Apple-ID-en din, må du sørge for å oppdatere Apple-ID-en din med gjeldende informasjon så raskt som mulig.
  • Konfigurer tofaktorautentisering for Apple-ID-en din for å legge til et ekstra lag med sikkerhet til kontoen og for å fjerne behovet for sikkerhetsspørsmål.
  • Unngå forsøk på phishing. Ikke klikk på koblinger i mistenkelige e-poster eller tekstmeldinger, og oppgi aldri personlig informasjon på nettsteder du ikke vet er ekte. Les hvordan du identifiserer forsøk på phishing.
  • Ikke del Apple-ID-en din med andre, selv ikke familiemedlemmer.
  • Logg alltid ut når du er ferdig med økten når du bruker en offentlig datamaskin for å forhindre at andre får tilgang til kontoen din.

Oppgi aldri passord, sikkerhetsspørsmål, verifiseringskoder, gjenopprettingsnøkkel eller andre sikkerhetsdetaljer tilknyttet kontoen din til noen andre. Apple vil aldri be om denne informasjonen fra deg.

Hvis Apple-kundestøtte må verifisere identiteten din, kan vi be deg om å generere en midlertidig kundestøtte-PIN-kode. Vi vil bare be om denne informasjonen per telefon etter at du kontakter Apple-kundestøtte for å få hjelp.

Les mer

Les om hva du må gjøre hvis du tror at kontoinformasjonen din er blitt kompromittert. Hvis du trenger mer hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.