Overføre innhold fra en iPhone, iPad eller iPod touch til en ny enhet

Du kan bruke iCloud eller iTunes til å overføre innhold fra din nåværende iPhone, iPad eller iPod touch til en annen enhet.

Før du begynner

• Hvis du har en Apple Watch og skal overføre innhold til en ny iPhone, må du fjerne sammenkoblingen av klokken med din nåværende iPhone først. Ved fjerning av sammenkoblingen sikkerhetskopieres Apple Watch automatisk. Nå er du klar til å konfigurere den nye iPhone. Deretter vil du koble Apple Watch sammen med den nye iPhone.
  • Når du skal overføre innhold til en ny iOS-enhet, trenger du en iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopi av den nåværende iOS-enheten. Hvis du ikke er sikker på om du skal bruke iCloud eller iTunes, kan du lese om begge før du bestemmer hvilken metode som er best for deg.

Bruke iCloud

Sikkerhetskopier den nåværende enheten med iCloud. Deretter kan du overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Lage en iCloud-sikkerhetskopi

1. Koble den gamle enheten til Internett via Wi-Fi.
  2. I iOS 8 eller nyere trykker du på Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi. I iOS 7 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Lagring og kopiering.
  3. Pass på at iCloud-sikkerhetskopi er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført.
  5. Kontroller at sikkerhetskopien er ferdig under Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring. Den skal vises med riktig dato og størrelse.

Overføre SIM-kortet eller kontakte operatøren

Gjør følgende hvis den nåværende enheten din har et SIM-kort:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den nåværende enheten, overfører du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kontakter du operatøren.

Overfør deretter iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten.

Overføre iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede er ferdig med å konfigurere den nye enheten, leser du om hva du skal gjøre.
  2. Dra fra venstre mot høyre på «Hei»-skjermen. Følg framgangsmåten til du ser Wi-Fi-skjermen.
  3. Trykk på et Wi-Fi-nettverk som du kan koble deg til.
  4. Følg framgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi > Neste.
  5. Oppgi Apple-ID-en og passordet ditt.
  6. Velg en sikkerhetskopi. Pass på at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Når du har gjort valget, starter overføringen. Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge deg på hver av disse ID-ene. Hvis du ikke husker passordene, kan du hoppe over dette trinnet ved å trykke på Har ikke en Apple-ID eller glemte den.
  7. Hold forbindelsen og vent til prosessen er fullført. Hvis du kobler fra Wi-Fi før prosessen er fullført, vil gjenopprettingsprosessen stanse til du kobler til igjen. Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi kan ta litt tid, avhengig av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten.

Hvis du har en Apple Watch, kan du lese om hvordan du kobler den sammen med den nye iPhone. Du vil kunne gjenopprette klokken fra en sikkerhetskopi.

Fullføre

Om mulig bør du ha enheten koblet til Wi-Fi og nettstrøm til du har fått lastet ned nettskyinnholdet til enheten. Nettskyinnhold inkluderer alt som er lagret i nettskyen i stedet for i sikkerhetskopien, som bilder og musikk. Dette innholdet vil bli lastet ned automatisk i bakgrunnen. Det kan ta noen få timer eller dager å fullføre dette, avhengig av mengden innhold.

Hvis du vanligvis bruker iTunes til å synkronisere innhold, kan du også koble enheten til datamaskinen og bruke iTunes til å synkronisere eventuelt ekstra innhold. Hvis du ikke har konfigurert iCloud-nøkkelring, vil du bli bedt om å oppgi passord for e-post, sosiale mediekontoer og andre apper.

Bruke iTunes

Sikkerhetskopier den nåværende enheten med iTunes. Deretter kan du overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Hvis du ikke krypterer iTunes-sikkerhetskopien, vil ikke helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch bli arkivert.

Lage en iTunes-sikkerhetskopi av den nåværende enheten

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes og påse at du har nyeste versjon
  3. Marker enheten din.
  4. Arkiver innhold som du har lastet ned fra iTunes Store eller App Store: Klikk på Arkiv > Enheter > Overfør kjøp. Vent deretter til overføringen er fullført.
  5. Hvis du vil arkivere helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Marker alternativet Krypter [enhet] sikkerhetskopi og lag et passord som du husker.

Skriv ned passordet og oppbevar det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet. Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
  6. Når prosessen er fullført, kontrollerer du at sikkerhetskopien er ferdig under Valg > Enheter i iTunes. Du skal se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du har kryptert sikkerhetskopien, skal du også se  ved siden av navnet på enheten.

Overføre SIM-kortet eller kontakte operatøren

Gjør følgende hvis den nåværende enheten din har et SIM-kort:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den nåværende enheten, overfører du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kontakter du operatøren.

Overfør deretter iTunes-sikkerhetskopien til en ny enhet.

Overføre iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede er ferdig med å konfigurere den nye enheten, leser du om hva du skal gjøre.
  2. Dra fra venstre mot høyre på «Hei»-skjermen og følg framgangsmåten til du ser Wi-Fi-skjermen.
  3. Koble iOS-enheten til datamaskinen der iTunes-sikkerhetskopien er lagret.
  4. Trykk på Koble til iTunes på Wi-Fi-skjermen til den nye iOS-enheten.
  5. Følg framgangsmåten på skjermen til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi > Neste.
  6. Oppgi Apple-ID-en og passordet ditt.
  7. Velg en sikkerhetskopi. Pass på at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Når du har gjort valget, starter overføringen.
  8. Hvis du gjenoppretter fra en kryptert sikkerhetskopi, oppgir du passordet når du får spørsmål om det.
  9. Vent til prosessen er fullført. Fullfør deretter de resterende konfigureringstrinnene og synkroniser annet innhold

Hvis du har en Apple Watch, kan du lese om hvordan du kobler den sammen med iPhone. Du vil kunne gjenopprette klokken fra en sikkerhetskopi

Fullføre

Fortsett å ha enheten koblet til datamaskinen og bruk iTunes til å synkronisere eventuelt innhold som ikke var inkludert i sikkerhetskopien. Om mulig bør du ha enheten koblet til Wi-Fi og nettstrøm til du har fått lastet ned nettskyinnholdet til enheten. Nettskyinnhold inkluderer alt som er lagret i nettskyen i stedet for i sikkerhetskopien, som bilder og musikk. Dette innholdet vil bli lastet ned automatisk i bakgrunnen. Det kan ta noen få timer eller dager å fullføre dette, avhengig av mengden innhold.

Overføre en sikkerhetskopi til en enhet du allerede har konfigurert

Når du skal overføre en sikkerhetskopi til en enhet du allerede har konfigurert, må du slette enheten: Trykk på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Da slettes alle data du måtte ha på enheten. Når du har slettet den, vil enheten bli omstartet og du vil se «Hei»-skjermen. Nå kan du overføre en sikkerhetskopi til enheten.

Tilbake til toppen >

Få mer hjelp

Sist endret: