Overføre innhold fra en iPhone, iPad eller iPod touch til en ny enhet

Du kan bruke iCloud eller iTunes til å overføre innhold fra din nåværende iPhone, iPad eller iPod touch til en annen enhet.

Bruke iCloud-sikkerhetskopi

Følg denne framgangsmåten for iCloud-sikkerhetskopi hvis begge enhetene bruker iOS 5 eller nyere og du har en iCloud-konto. Hvis ikke, følger du framgangsmåten for iTunes nedenfor.

Du kan bruke iCloud-sikkerhetskopi til å sikkerhetskopiere din forrige enhet og så gjenopprette sikkerhetskopien på en ny enhet. Arkiverte meldinger, e-postkontoer, bilder, notater og andre personlige innstillinger vil bli overført til den nye enheten.

Les mer om iCloud-sikkerhetskopi.

Slå på iCloud-sikkerhetskopi

Start med å sikkerhetskopiere den gamle enheten til iCloud:

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Lagre og kopiere.
  2. Slå på iCloud-sikkerhetskopi.

Du bør kanskje koble til strøm og slå på Wi-Fi.

Sikkerhetskopier nå

iCloud sikkerhetskopierer enheten én gang i døgnet. Slik sikkerhetskopierer du enheten før du overfører innhold:

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Lagre og kopiere.
  2. Trykk på Sikkerhetskopier nå.
  3. Vent til sikkerhetskopieringen er fullført. Hvor lang tid et vil ta, avhenger av hvor stor sikkerhetskopien er og hvor rask Internett-forbindelsen er.

Konfigurer din nye enhet

Når sikkerhetskopieringen av den gamle enheten er fullført, slår du på den nye enheten. Følg oppsettassistenten, som vil be deg om å velge følgende:

• Språk og land
  • Om du vil aktivere Stedstjenester eller ikke
  • Et Wi-Fi-nettverk

Hvis du allerede har konfigurert enheten, kan du nullstille den slik at du kan gå gjennom Oppsettassistent for iOS igjen og gjenopprette fra sikkerhetskopien. Trykk på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette må du bare gjøre hvis du allerede har en sikkerhetskopi.

Gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopi

Når du blir spurt om å konfigurere:

1. Velg Gjenopprett fra iCloud-kopi.
  2. Trykk på Neste.
  3. Oppgi Apple-ID og passord.

Velg sikkerhetskopien

Velg sikkerhetskopien av den gamle enheten og trykk på Gjenopprett. Vent til enheten har fullført gjenopprettingen fra sikkerhetskopien.

Hvor lang tid et vil ta, avhenger av hvor stor sikkerhetskopien er og hvor rask Internett-forbindelsen er.

Synkronisere annet innhold fra iTunes

Når gjenopprettingen er fullført, vil enheten omstarte. Du bør koble enheten til iTunes for å synkronisere data som ikke er i sikkerhetskopien (som musikk, videoer eller apper du ikke har kjøpt fra iTunes Store eller App Store ). Hvis du vil endre typen innhold som synkroniseres, klikker du på synkroniseringsfanene i iTunes.

Skriv inn passordene

Når du gjenoppretter en iCloud-sikkerhetskopi til en ny enhet, må du oppgi passordet til Apple-ID, e-post- og andre kontoer og telefonsvarer. Hvis du har glemt telefonsvarerpassordet, tar du kontakt med operatøren.

Lær mer

Bruke iTunes

Hvis du ikke har en iCloud-konto, eller hvis du ønsker å ha en sikkerhetskopi på datamaskinen, kan du bruke iTunes til å sikkerhetskopiere og overføre innhold til enheten.

Gjør deg klar

Installer den nyeste versjonen av iTunes på datamaskinen og den nyeste versjonen av iOS på den opprinnelige enheten.

Du kan ikke installere en sikkerhetskopi av en nyere versjon av iOS på enheter som bruker eldre versjoner av iOS. Hvis sikkerhetskopien kom fra en enhet som har en nyere versjon av iOS installert, oppdaterer du den nye enheten før du overfører dataene. Hvis du trenger hjelp, kan du se Kan ikke gjenopprette fra en sikkerhetskopi av en nyere iOS-enhet.

Sikkerhetskopier og overfør

Først må du sikkerhetskopiere den gamle enheten ved å bruke iTunes. Du kan også kryptere sikkerhetskopien slik at den husker passordene for e-post, Wi-Fi og mer når du overfører til den nye enheten. Ellers kan du oppgi disse passordene på nytt på den nye enheten.

Deretter overfører du dataene fra enheten til datamaskinen.

Ta ut SIM-kortet

Hvis enheten har et SIM-kort, bruker du SIM-uttrekkingsverktøyet eller en binders til å ta ut SIM-kortet fra den gamle enheten og sette det inn i den nye. Eller hvis operatøren ga deg et nytt SIM-kort, bruker du det i stedet.

Konfigurer den nye enheten

Når sikkerhetskopieringen av den gamle enheten er fullført, slår du på den nye enheten. Følg oppsettassistenten, som vil be deg om å velge følgende:

• Språk og land
  • Om du vil aktivere Stedstjenester eller ikke
  • Et Wi-Fi-nettverk

Hvis du ikke har en Wi-Fi- eller mobildatatilkobling, kan du også aktivere ved å trykke på Koble til iTunes.

Gjenopprette sikkerhetskopien

Når du blir bedt om å konfigurere enheten, velger du Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi.

Koble til iTunes

Koble den nye enheten til iTunes, og bruk samme datamaskin som du brukte til å sikkerhetskopiere din nåværende enhet. iTunes vil be deg gjenopprette fra en sikkerhetskopi eller konfigurere som ny. Marker sikkerhetskopien av den gamle enheten og velg Fortsett.

Hvis fremdriftslinjen i iTunes stanser en liten stund, venter du til gjenopprettingen er fullført.

Synkroniser annet innhold

Når gjenopprettingen er fullført, omstarter enheten og er klar til bruk.

Hold enheten koblet til iTunes for å synkronisere innhold som ikke er i sikkerhetskopien (som musikk, videoer og apper). Hvis du vil endre typen innhold som synkroniseres, klikker du på synkroniseringsfanene i iTunes.

Skriv inn passordene

Hvis du gjenopprettet fra en ukryptert sikkerhetskopi, må du oppgi passord for Apple-ID, e-post- og andre kontoer og telefonsvarer. Hvis du har glemt telefonsvarerpassordet, tar du kontakt med operatøren.

Lær mer

Sist endret:
Nyttig?
68% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)