Overfør innhold fra den forrige iOS-enheten din til en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer den nye iOS-enheten fra en sikkerhetskopi av forrige iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du begynner

Bruk Hurtigstart

Med en iPhone eller iPad som kjører iOS 11 eller nyere fra før, kan du konfigurere en ny enhet automatisk. Dette legger beslag på begge enhetene, så pass på å gjøre det når du kan unnvære den gamle enheten i noen minutter.

iPhone som viser Hurtigstart-skjermen

Hold enhetene tett sammen for å begynne

1. Slå på den nye enheten, og legg den inntil den gamle enheten som kjører iOS 11 eller nyere. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle enheten, og du får valget om å bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye enheten. Sørg for at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye enheten. Hold den gamle enheten over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle enheten, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Når du blir bedt om det, oppgir du koden for den gamle enheten på enheten du konfigurerer.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye enheten.
  5. Oppgi Apple-ID-passordet ditt på den nye enheten når du blir bedt om det. Hvis du har flere enheter, må du kanskje oppgi kodene for disse også.
  6. På den nye enheten kan du enten gjenopprette apper, data og innstillinger fra den nyeste iCloud-sikkerhetskopien din, eller oppdatere sikkerhetskopien av den gamle enheten og deretter gjenopprette. Etter at du har valgt sikkerhetskopi, kan du velge om du vil overføre innstillinger for sted, personvern, Apple Pay og Siri. Hvis du vil oppdatere sikkerhetskopien på enheten, må du sørge for at Wi-Fi er aktivert på enheten.
  7. Hvis har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, vil du også få spørsmål om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.

Fullfør

Etter at du har overført til den nye iOS-enheten, kan det hende at du må gå gjennom et par trinn til for å fullføre prosessen.

Bruk iCloud

Følg trinnene i denne delen for å overføre iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten.

skjerm som viser alternativer for gjenoppretting

Overfør iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan følge denne fremgangsmåten.*
  2. Følg fremgangsmåten til du ser Wi-Fi-skjermen.
  3. Trykk på et Wi-Fi-nettverk for å koble deg til. Følg fremgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
  4. Logg på iCloud med Apple-ID og passord.
  5. Velg en sikkerhetskopi når du blir bedt om det. Kontroller at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge deg på hver av disse ID-ene. Hvis du ikke husker passordene, kan du hoppe over dette trinnet ved å trykke på «Har ikke Apple-ID eller har glemt den».
  7. Hold enheten tilkoblet og vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av konfigureringstrinnene på skjermen. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

* Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter alle data på enheten. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Etter at du har overført til den nye iOS-enheten, kan det hende at du må gå gjennom et par trinn til for å fullføre prosessen. Hvis du har en Apple Watch, kan du lese om hvordan du gjenoppretter den fra en sikkerhetskopi og sammenkobler med den nye iPhone-enheten.

Bruk iTunes

Følg trinnene i denne delen for å overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Hvis iTunes-sikkerhetskopien ikke er kryptert, overføres ikke Helse- og Aktivitet-dataene fra iOS-enheten eller Apple Watch.

skjerm som viser alternativer for gjenoppretting

Overfør iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan bruke denne fremgangsmåten.*
  2. Følg fremgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi > Neste.
  3. Koble den nye enheten til datamaskinen du brukte til å sikkerhetskopiere den forrige enheten.
  4. Åpne iTunes på datamaskinen og velg enheten din.
  5. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Deretter velger du en sikkerhetskopi. Sørg for at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du må gjenopprette fra en kryptert sikkerhetskopi, oppgir du passordet ditt når du blir bedt om det.
  7. Vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av gjenopprettingstrinnene på iOS-enheten. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

*Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter alle data på enheten. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Etter at du har overført til den nye iOS-enheten, kan det hende at du må gå gjennom et par trinn til for å fullføre prosessen. Hvis du har en Apple Watch, kan du lese om hvordan du gjenoppretter den fra en sikkerhetskopi og sammenkobler med den nye iPhone-enheten.