Overfør innhold fra forrige iOS-enhet til ny iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer den nye iOS-enheten fra en sikkerhetskopi av forrige iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du begynner

• Hvis du har en Apple Watch og har fått en ny iPhone, fjerner du sammenkoblingen av Apple Watch med den tidligere iPhone-enheten før du konfigurerer den nye enheten. Fjerning av sammenkobling sikkerhetskopierer automatisk Apple Watch slik at du kan gjenopprette den etter at du har sammenkoblet den med en ny iPhone.
  • Finn ut hva du kan gjøre for å flytte innholdet fra en Android-telefon til en ny iPhone.

Bruk iCloud

Følg fremgangsmåten i denne delen for å sikkerhetskopiere den forrige enheten til iCloud og overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Slå på iCloud-sikkerhetskopi

Lag en iCloud-sikkerhetskopi

1. Koble den forrige enheten til Internett med Wi-Fi.
  2. Gå til Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopiering.
  3. Pass på at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå.
  5. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført.

Overfør SIM-kortet eller kontakt operatøren

Hvis enheten trenger et SIM-kort, gjør du dette:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den forrige enheten, overfører du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kontakter du operatøren.

Deretter følger du fremgangsmåten nedenfor for å overføre iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten.

Apper og data-skjermen på en iPhone under konfigurering

Overfør iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan følge denne fremgangsmåten.*
  2. Dra fra venstre mot høyre på «Hei»-skjermen. Følg framgangsmåten til du ser Wi-Fi-skjermen.
  3. Trykk på et Wi-Fi-nettverk som du kan koble til. Følg framgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopiering > Neste.
  4. Logg på iCloud med Apple-ID og passord.
  5. Velg en sikkerhetskopi når du blir bedt om det. Kontroller at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge deg på hver av disse ID-ene. Hvis du ikke husker passordene, kan du hoppe over dette trinnet ved å trykke på Har ikke Apple-ID eller har glemt den.
  7. Hold enheten tilkoblet og vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av konfigureringstrinnene på skjermen. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

* Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Da slettes alle data du måtte ha på enheten. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Finn ut hvordan du gjenoppretter Apple Watch fra en sikkerhetskopi og kobler den sammen med den nye iPhone-enheten din. Hvis du vanligvis bruker iTunes til å synkronisere innholdet til iOS-enheten, kobler du enheten til datamaskinen og bruker iTunes til å synkronisere det ekstra innholdet.

Bruk iTunes

Følg fremgangsmåten i denne delen for å sikkerhetskopiere den forrige enheten til iTunes og overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Hvis du ikke krypterer iTunes-sikkerhetskopien, blir ikke helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch lagret.

Lage en iTunes-sikkerhetskopi av den forrige enheten

1. Koble den forrige enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes og sørg for at du har den nyeste versjonen
  3. Velg enheten din.
  4. Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for Krypter [enhet]-sikkerhetskopi, og lag et passord som er du er sikker på å huske.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet. Hvis du ikke har behov for å lagre helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
    Velg Sikkerhetskopier nå, eller du kan kryptere sikkerhetskopien
  5. Når prosessen er fullført, kontrollerer du at sikkerhetskopien er ferdig ved å gå til Valg > Enheter i iTunes. Du skal se navnet på enheten og datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du krypterte sikkerhetskopien, skal du også se   ved siden av navnet på enheten.
    Se etter sikkerhetskopien under Valg > Enheter i iTunes

Overfør SIM-kortet eller kontakt operatøren

Hvis enheten trenger et SIM-kort, gjør du dette:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den forrige enheten, overfører du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kontakter du operatøren.

Deretter bruker du fremgangsmåten nedenfor til å overføre iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten.

Apper og data-skjermen under konfigurering av en iPhone

Overfør iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan bruke denne fremgangsmåten.*
  2. Dra fra venstre mot høyre på «Hei»-skjermen og følg fremgangsmåten til Apper og data-skjermen åpnes. Deretter trykker du på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi > neste.
  3. Koble den nye enheten til datamaskinen du brukte til å sikkerhetskopiere den forrige enheten.
  4. Åpne iTunes på datamaskinen og velg enheten din.
  5. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Deretter velger du en sikkerhetskopi. Sørg for at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du må gjenopprette fra en kryptert sikkerhetskopi, oppgir du passordet ditt når du blir bedt om det.
  7. Vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av gjenopprettingstrinnene på iOS-enheten. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

* Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Da slettes alle data du måtte ha på enheten. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Finn ut hvordan du gjenoppretter Apple Watch fra en sikkerhetskopi og kobler den sammen med den nye iPhone-enheten din. Hvis du vanligvis bruker iTunes til å synkronisere innholdet til iOS-enheten, kobler du enheten til datamaskinen og bruker iTunes til å synkronisere det ekstra innholdet.

Få mer hjelp

Sist endret: