Overfør innhold fra den forrige iOS-enheten din til en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer den nye iOS-enheten fra en sikkerhetskopi av forrige iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du begynner

Bruk Hurtigstart

Med en iPhone eller iPad som kjører iOS 11 eller nyere fra før, kan du konfigurere en ny enhet automatisk. Dette legger beslag på begge enhetene, så du må passe på å gjøre det når du kan unnvære den gamle enheten i noen minutter.

Flytt SIM-kortet over, eller kontakt operatøren

Hvis enheten trenger et SIM-kort, gjør du dette:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den forrige enheten, flytter du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kan du kontakte operatøren din.

iPhone som viser Hurtigstart-skjermen

Hold enhetene tett sammen for å begynne

1. Slå på den nye enheten, og legg den inntil den gamle enheten som kjører iOS 11 eller nyere. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle enheten, og du får valget om å bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye enheten. Sørg for at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis du ikke ser alternativet om å fortsette på den gjeldende enheten din, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye enheten. Hold den gamle enheten over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle enheten, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Når du blir bedt om det, oppgir du koden for den gamle enheten på enheten du konfigurerer.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye enheten.
  5. Oppgi Apple-ID-passordet ditt på den nye enheten når du blir bedt om det. Hvis du har flere enheter, må du kanskje oppgi kodene for disse også.
  6. På den nye enheten kan du enten gjenopprette apper, data og innstillinger fra den nyeste iCloud-sikkerhetskopien din, eller oppdatere sikkerhetskopien av den gamle enheten og deretter gjenopprette. Etter at du har valgt sikkerhetskopi, kan du velge om du vil overføre innstillinger for sted, personvern, Apple Pay og Siri. Hvis du ønsker å oppdatere sikkerhetskopien på enheten, må du kontrollere at Wi-Fi er aktivert på enheten.
  7. Hvis har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, vil du også få spørsmål om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.

Fullfør

• Hold de to enhetene tett sammen mens informasjonen, innstillingene og passordene overføres.
  • Hvis det er mulig, holder du den nye enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

Bruk iCloud

Følg fremgangsmåten i denne delen for å sikkerhetskopiere den forrige enheten til iCloud og overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Sikkerhetskopi-skjerm i iCloud-innstillinger

Lag en iCloud-sikkerhetskopi

1. Koble den forrige enheten til Internett med Wi-Fi.
  2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi.
  3. Pass på at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå.
  5. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført.

Flytt SIM-kortet over, eller kontakt operatøren

Hvis enheten trenger et SIM-kort, gjør du dette:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den forrige enheten, flytter du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kan du kontakte operatøren din.

Deretter følger du fremgangsmåten nedenfor for å overføre iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten.

skjerm som viser alternativer for gjenoppretting

Overfør iCloud-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan følge denne fremgangsmåten.*
  2. Følg fremgangsmåten til du ser Wi-Fi-skjermen.
  3. Trykk på et Wi-Fi-nettverk for å koble deg til. Følg fremgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
  4. Logg på iCloud med Apple-ID og passord.
  5. Velg en sikkerhetskopi når du blir bedt om det. Kontroller at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge deg på hver av disse ID-ene. Hvis du ikke husker passordene, kan du hoppe over dette trinnet ved å trykke på «Har ikke Apple-ID eller har glemt den».
  7. Hold enheten tilkoblet og vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av konfigureringstrinnene på skjermen. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

* Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter alle data på enheten din. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Finn ut hvordan du gjenoppretter Apple Watch fra en sikkerhetskopi og kobler den sammen med den nye iPhone-enheten din. Hvis du vanligvis bruker iTunes til å synkronisere innholdet til iOS-enheten, kobler du enheten til datamaskinen og bruker iTunes til å synkronisere det ekstra innholdet.

Bruk iTunes

Følg fremgangsmåten i denne delen for å sikkerhetskopiere den forrige enheten til iTunes og overføre sikkerhetskopien til den nye enheten.

Hvis du ikke krypterer iTunes-sikkerhetskopien, blir ikke helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch lagret.

Lag en iTunes-sikkerhetskopi av den forrige enheten

1. Koble den forrige enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes og sørg for at du har den nyeste versjonen
  3. Velg enheten din.
  4. Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for Krypter [enhet]-sikkerhetskopi, og lag et passord som du er sikker på å huske.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet. Hvis du ikke har behov for å lagre helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
    iTunes-skjerm som viser oppsummering av tilkoblede iPhone-enheter
  5. Når prosessen er fullført, kontrollerer du at sikkerhetskopien er ferdig ved å gå til Valg > Enheter i iTunes. Du skal se navnet på enheten og datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du har kryptert sikkerhetskopien, skal du også se et låsesymbol ved siden av navnet på enheten.
    Enhetsvalg-skjermen i iTunes-valg

Flytt SIM-kortet over, eller kontakt operatøren

Hvis enheten trenger et SIM-kort, gjør du dette:

• Hvis operatøren har gitt deg et nytt SIM-kort, setter du det inn i den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten bruker samme type SIM-kort som den forrige enheten, flytter du SIM-kortet til den nye enheten.
  • Hvis den nye enheten krever en annen type SIM-kort enn det du har, eller hvis du ikke er sikker, kan du kontakte operatøren din.

Deretter bruker du fremgangsmåten nedenfor til å overføre iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten.

skjerm som viser alternativer for gjenoppretting

Overfør iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan bruke denne fremgangsmåten.*
  2. Følg fremgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi > Neste.
  3. Koble den nye enheten til datamaskinen du brukte til å sikkerhetskopiere den forrige enheten.
  4. Åpne iTunes på datamaskinen og velg enheten din.
  5. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Deretter velger du en sikkerhetskopi. Sørg for at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Finn ut hva du kan gjøre hvis du blir spurt om du vil oppdatere til en nyere versjon av iOS.
  6. Hvis du må gjenopprette fra en kryptert sikkerhetskopi, oppgir du passordet ditt når du blir bedt om det.
  7. Vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av gjenopprettingstrinnene på iOS-enheten. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

*Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter alle data på enheten din. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Finn ut hvordan du gjenoppretter Apple Watch fra en sikkerhetskopi og kobler den sammen med den nye iPhone-enheten din. Hvis du vanligvis bruker iTunes til å synkronisere innholdet til iOS-enheten, kobler du enheten til datamaskinen og bruker iTunes til å synkronisere det ekstra innholdet.

Få mer hjelp