Om batteribruk på iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du sjekker hvor mye av batteriet hver app bruker på iOS-enheten.

Sjekk batteribruken

Hvis du vil se en oversikt over batterinivået og aktiviteten for de siste 24 timene og opptil de ti siste dagene, kan du gå til Innstillinger > Batteri.

Når du trykker på én av søylene på skjermen, kan du se hvilke apper som har brukt mest strøm fra batteriet i løpet av tidsperioden, samt andelen av batteriet som er brukt med de individuelle appene.

Hvis du vil se hvor lenge hver app har vært brukt på skjermen eller i bakgrunnen, trykker du på Vis aktivitet. Under hver app kan du se disse formene for bruk:

• Bakgrunnsaktivitet betyr at batteriet har blitt brukt mens appen har arbeidet i bakgrunnen.
  • Lyd betyr at apper spiller av lyd mens de kjøres i bakgrunnen.
  • Ingen mobildekning eller Dårlig signal betyr at enheten søker etter et signal eller brukes med et dårlig signal.
  • Kopier og gjenopprett indikerer at enheten har sikkerhetskopiert til iCloud eller gjenopprettet fra en iCloud-sikkerhetskopi.
  • Tilkoblet til lader betyr at appen kun har blitt brukt mens enheten har blitt ladet.

Du kan også se når enheten sist var tilkoblet en lader, og det siste ladenivået.

Justere innstillingene for å forbedre batteribrukstiden

Når du ser på batteribruken, kan du få forslag som Aktiver autolysstyrke og Juster skjermens lysstyrke. Det er fordi iOS har funnet ut at endring av disse innstillingene kan forbedre batteribrukstiden.

Les mer om hvordan du kan oppnå maksimal batteritid og levetid for iOS-enheten.

Bruke spareblussmodus

Hvis du ønsker å forlenge batterilevetid på iPhone, kan du slå på Spareblussmodus. Dette reduserer strømforbruket til du slår funksjonen av eller lader opp iPhone til 80 prosent. Når Spareblussmodus er på, blir visse innstillinger og funksjoner, herunder appoppdateringer, nedlasting av nye episoder for TV-serier eller podkaster, henting av e-post samt enkelte visuelle effekter som True Tone, redusert eller deaktivert.

Les mer om Spareblussmodus.

Les mer

Med iOS 11.3 og nyere kan du se batteritilstanden og om batteriet må skiftes ut. Finn ut mer i iPhone-batteri og -ytelse.