Bruke Restriksjoner på Apple TV

Restriksjoner fungerer som foreldrekontroller, slik at du kan begrense tilgang til innhold og funksjoner på Apple TV.

Før du begynner, må du sørge for at du har den nyeste programvaren for Apple TV.

Slå på Restriksjoner

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner fra hovedmenyen.
  2. Velg Restriksjoner for å slå den på.
  3. Lag en firesifret passkode når du blir bedt om det.
  4. Oppgi de fire sifrene på nytt for å bekrefte, og velg OK.

Restriksjoner på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon)

Selv om alternativene varierer, kan du tilpasse Restriksjoner under Innstillinger > Generelt > Restriksjoner:

• Tillat: Velg dette alternativet når du ikke vil passordbeskytte eller begrense en app eller funksjon.
  • Begrense: Velg denne innstillingen for å kreve en firesifret passkode ved kjøp, leie eller bruk av app.
  • Blokker eller Nei: Disse alternativene lar deg blokkere innhold eller funksjoner.
  • Vis eller Ja: Velg disse alternativene når du ikke vil begrense en app eller funksjon.
  • Skjul: Velg dette alternativet for å skjule en app eller funksjon.

Begrense spesifikke funksjoner eller innhold

Her er eksempler på hva du kan begrense og alternativene for hver av dem:

• Kjøp, leie eller kjøp i app fra iTunes Store: Velg Tillat, Begrens eller Blokker.
  • Musikk og podkaster: Velg Ren for å filtrere ut upassende innhold. Velg Upassende for å ikke filtrere noe.
  • Filmer, TV-programmer og apper: Velg nasjonal innstilling og filtrer bort eller blokker innhold basert på film- eller aldersvurderinger.
  • Siri upassende språk: Velg Skjul for å filtrere voksent språk. Velg Vis for å ikke filtrere noe.
  • Flerspillerspill og skjermopptak: Velg Ja eller Nei.
  • AirPlay-innstillinger, Konferanseromvisning, Stedstjenester, Bakgrunnsoppdatering, TV-leverandør og Fjernkontroll-paring: Velg Tillat eller Begrens.

Du kan også tilpasse passordvalg for iTunes Store og App Store.

Restriksjoner på Apple TV (2. generasjon eller 3. generasjon)

Selv om alternativene varierer, kan du tilpasse Restriksjoner under Innstillinger > Generelt > Restriksjoner:

• Skjul: Velg dette alternativet for å skjule apper fra hovedmenyen.
  • Spør: Velg dette alternativet for å kreve en firesifret passkode ved kjøp, leie eller bruk av app.
  • Vis eller Tillat: Velg Vis eller Tillat hvis du ikke vil passordbeskytte eller begrense en app eller funksjon.

Begrense spesifikke funksjoner eller innhold

Her er eksempler på hva du kan begrense og alternativene for hver av dem:

• Kjøp og leie: Velg Tillat, Skjul* eller Spør.
  • Filmer og TV-programmer: Velg nasjonal innstilling og filtrer bort eller blokker innhold basert på vurderinger.
  • Upassende musikk eller podkaster: Velg Tillat eller Spør.
  • AirPlay-innstillinger: Velg Tillat, Skjul eller Spør.
  • Innstillinger for konferanseromvisning: Velg Tillat, Skjul eller Spør.
  • Apper: Gå til Innstillinger > Hovedmeny. Velg appen du vil begrense og velg deretter Skjul eller Spør.

Du kan også tilpasse passordvalgene for iTunes Store og App Store.

*Hvis du velger Skjul, vises ikke filmer og TV-programmer i hovedmenyen, og de vil ikke kunne spilles av.