Skriv inn tekst på Apple TV

Du kan bruke stemmen din, fjernkontrollen eller en iPhone, iPad eller iPod touch som du har i nærheten, til å angi brukernavn, passord med mer på Apple TV.

Bruk fjernkontrollen til å skrive inn tekst på Apple TV

Du kan bruke fjernkontrollen som fulgte med Apple TV, til å skrive inn tekst. Bare finn et tekstfelt for å komme i gang. Du kan også bruke de følgende avsnittene til å finne ulike typer skjermtastaturer eller til å skrive inn bokstaver med aksenter eller skille mellom store og små bokstaver.

Finn ulike typer skjermtastaturer

1. Velg et tekstfelt på Apple TV med fjernkontrollen.
  2. Vent til skjermtastaturet dukker opp. Se etter følgende tastaturalternativer under tastaturet:
    • abc: små bokstaver
    • ABC: store bokstaver
    • 123: talltastatur (vises kun når det er tilgjengelig)
    • #+-: symboltastatur
    • Sist brukte: Tastaturet viser nylig brukte e-postadresser, søketermer med mer (vises kun når det er tilgjengelig)
  3. Marker tastaturvalget du ønsker å bruke. Bruk instruksjonene for fjernkontrollmodellen din til å velge tastaturet:

Vil du bytte raskt mellom ulike typer tastatur, som små og store bokstaver? Bare trykk på Spill av / pause-knappen på fjernkontrollen. Hvis du har en Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), bytter denne snarveien kun mellom store og små bokstaver.

Skriv inn bokstaver med aksent, og skill mellom store og små bokstaver med fjernkontrollen

1. Marker en bokstav på skjermtastaturet. Velg bokstaven med instruksjonene fra fjernkontrollmodellen din:
  2. Når en liste med tilgjengelige tegn dukker opp, markerer og velger du et tegn.
  3. Trykk på Meny for å lukke listen med spesialtegn.

Bruk tale til å angi tekst på Apple TV

På Apple TV kan du bruke diktering3 hvis du angir systemspråket ditt til ett av følgende:

• Nederlandsk
  • Engelsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Japansk
  • Norsk (bokmål)
  • Spansk
  • Svensk

Slik angir du tekst med tale:

1. Velg et tekstfelt på Apple TV.
  2. Trykk og hold nede mikrofonknappen på fjernkontrollen.
  3. Snakk for å angi tekst, og slipp så mikrofonknappen. Her er noen tips:
    • For brukernavn og passord2 må du uttale hvert ord og hvert tegn. For å oppgi for eksempel Johnny@iCloud.com må du si «J-O-H-N-N-Y at iCloud dot com».
    • Si «stor» når neste bokstav skal være stor. For å oppgi for eksempel «janE» må du si «J-A-N stor E».
    • Hvis du vil slette teksten du akkurat oppga, må du si «Fjern».

Bruk en iOS-enhet i nærheten til å skrive inn tekst på Apple TV

På Apple TV kan du bruke funksjonen Apple Remote-tastatur til raskt å skrive inn tekst på Apple TV med en iOS-enhet i nærheten. Slik gjør du det:

1. Logg på iCloud med samme Apple-ID på Apple TV og iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Sørg for at Wi-Fi på Apple TV og iOS-enheten er slått på.
  3. Sørg for at Bluetooth på iOS-enheten er på.
  4. Velg et tekstfelt på Apple TV. Vent til et varsel dukker opp på iOS-enheten.
  5. Åpne varselet for å begynne å skrive med iOS-enhetens skjermtastatur.

Gå til Innstillinger > Varslinger > Apple TV Remote-tastatur for å slå av denne funksjonen på iPhone, iPad eller iPod touch

iOS-enheten din husker kanskje passord til tjenester som du har logget på med Safari tidligere.

Les mer

Bruk et Bluetooth-tastatur sammen med Apple TV

1. Apple TV kommer med samme fjernkontroll overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge Apple TV er konfigurert med et språk og land- eller regionsinnstillinger som støtter Siri.
  2. Siri og diktatfunksjonen sender informasjon, som taleinndata og posisjon, til Apple for å behandle forespørsler. Taleinndata fra uttale av brukernavn og passord sendes ikke.
  3. Diktatfunksjonen er ikke nødvendigvis kompatibel med alle apper.