Finn ut hvilken sang som spilles, med Shazam på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple Vision Pro

Bruk Shazam-appen, Shazam-musikkgjenkjenning i Kontrollsenter, Siri med mer for å få hjelp med å finne ny musikk.

Bruk Shazam-appen

Bruk Shazam-appen til å identifisere sanger. Du kan finne de tidligere Shazamene dine i Min musikk i Shazam-appen. Og hvis du mister en enhet eller får deg en ny, kan du fortsatt få tilgang til de gamle Shazamene dine, siden de er sikkerhetskopiert til iCloud.

Identifiser en sang

1. Åpne Shazam-appen på enheten din.

2. Trykk eller klikk på Shazam-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Du kan bytte til andre apper mens Shazam prøver å identifisere en sang. Når Shazam identifiserer sangen, får du et varsel. Shazam-appen på iPhone eller iPad kan identifisere sanger som spilles av på enheten, selv når du bruker hodetelefoner.

Når Shazam har identifisert en sang på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, trykker du på avspillingsknappen for å forhåndsvise. Hvis du har et Apple Music-abonnement, kan du lytte til hele sangen i Shazam. Du kan også koble Shazam til andre musikkstrømmetjenester som Shazam støtter.

Hvis du ikke har internettforbindelse, lager appen likevel et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det mot Shazam-databasen neste gang enheten kobles til internett.

Identifiser sanger automatisk

Shazam kan automatisk identifisere hva som spilles rundt deg, med Auto Shazam.

1. Hvis du vil slå på Auto Shazam, trykker og holder du på (eller dobbeltklikker på Mac) Shazam-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. For å slå av Auto Shazam trykker du på (eller klikker på Mac) Shazam-knappen.

3. For å få Shazam til å starte lyttingen automatisk når du åpner appen på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, sveiper du opp til Min musikk fra Shazam-hovedskjermbildet, trykker på Innstillinger-knappenBildet har ingen alternativ tekst og slår på «Shazam ved appstart».

På iPhone, iPad og Apple Vision Pro grupperes sanger som er identifisert med Auto Shazam, etter dato i Min musikk.

Finn tidligere Shazamer

• På iPhone eller iPad sveiper du opp på hovedskjermbildet i Shazam for å få tilgang til Min musikk. For å slette en Shazam trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Shazam, og deretter trykker du på «Fjern fra Min musikk».

• På Mac vises nylige Shazamer under Shazam-knappen.

• På Apple Watch vises nylige Shazamer under Shazam-knappen, og de lagres også i Min musikk på den sammenkoblede iPhonen.

Bruk Shazam-musikkgjenkjenning i Kontrollsenter

Du kan identifisere sanger fra Kontrollsenter på iPhone, iPad og Mac ved hjelp av Shazam-musikkgjenkjenning. Shazam-musikkgjenkjenning kan identifisere sanger som spilles av på enheten, selv når du bruker hodetelefoner.

1. Legg til Shazam-musikkgjenkjenning i Kontrollsenter:

• På iPhone eller iPad går du til Innstillinger > Kontrollsenter, og deretter trykker du på Legg til knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Musikkgjenkjenning.

• På Mac velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikker på Kontrollsenter i sidepanelet og slår på «Vis i Kontrollsenter» under Musikkgjenkjenning. Hvis du vil legge til Shazam-musikkgjenkjenning på menylinjen, slår du på Vis på menylinjen.

2. For å identifisere sanger åpner du Kontrollsenter, og deretter trykker eller klikker du på Shazam-musikkgjenkjenningBildet har ingen alternativ tekst.

3. Slik finner du tidligere Shazamer i Historikkvisningen:

• Trykk og hold på Shazam-musikkgjenkjenningBildet har ingen alternativ tekst i Kontrollsenter på iPhone eller iPad.

• På Mac klikker du på Shazam-musikkgjenkjenningBildet har ingen alternativ tekst i Kontrollsenter (eller på menylinjen hvis du har lagt den til) for å se en liste over tidligere Shazamer.

4. Hvis du vil ha mer informasjon om sanger og artister du har identifisert, inkludert kommende konsertdatoer, videoer med mer, klikker eller trykker du på en tidligere sang i Historikkvisning.

Hvis du har Shazam-appen på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, vises også sanger du har identifisert med Shazam-musikkgjenkjenning og Siri, i Min musikk i Shazam-appen. I tillegg vises sanger i Historikkvisning i Shazam-musikkgjenkjenning på alle enhetene dine og sikkerhetskopieres dessuten til iCloud.

Synkroniser Shazam-musikkgjenkjenning med iCloud

Hvis sangene du har identifisert med Shazam-musikkgjenkjenning, ikke vises i Min musikk i Shazam-appen, må du sørge for at Shazam-musikkgjenkjenning synkroniseres med iCloud-kontoen din.

1. På iPhone eller iPad må du påse at du har oppdatert Shazam til den nyeste versjonen.

2. Påse at du har konfigurert tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

3. Åpne enhetens innstillinger:

• På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro går du til Innstillinger > navnet ditt, trykker på iCloud og trykker deretter på Vis alle under Apper som bruker iCloud.

• På Mac velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikker på Apple-ID, klikker på iCloud og klikker på Vis flere apper under Apper som bruker iCloud.

4. Slå på Shazam-musikkgjenkjenning.

5. På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro slår du på Shazam.

Når du synkroniserer Shazam-musikkgjenkjenning i Kontrollsenter med iCloud, sikkerhetskopieres også disse Shazamene til iCloud. Men Shazamene dine er ikke lenger tilgjengelige i kontoen din på shazam.com. Og fordi Shazam ikke lenger lagrer dataene dine, kan du ikke be Shazam.com om en kopi av Shazam-dataene dine.

Bruk Siri med mer til å identifisere musikk

• På iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, Mac eller Apple Vision Pro sier du «Hei, Siri» og spør hvilken sang det er. Sanger som er identifisert med Siri, vises i Min musikk i Shazam-appen og sikkerhetskopieres til iCloud.

• På iPhone eller iPad kan du legge til Shazam-widgeten for å identifisere musikk i I dag-visningen.

• Bruk Shazam på Apple Watch.

• Bruk Shazam den-handlingen til å legge til musikkgjenkjenning i snarveiene dine.

Sikkerhetskopier Shazamene dine til iCloud

Shazamene dine sikkerhetskopieres automatisk til iCloud så lenge du er logget på med Apple-ID-en din, du har slått på iCloud for Shazam og du har synkronisert Shazam-musikkgjenkjenning med iCloud. Når du sikkerhetskopierer Shazamer, mister du dem ikke hvis noe skjer med enheten din. Du får også tilgang til Shazamene dine på andre enheter når du logger på med samme Apple-ID.

Hvis du velger å ikke sikkerhetskopiere Shazamene dine i iCloud, lagres de uansett på enheten din. Du kan sikkerhetskopiere Shazamer til iCloud når som helst, med mindre du har gjenopprettet enheten til fabrikkinnstillingene eller har begynt å bruke en ny enhet.

Sanger som identifiseres med Shazam-appen for Mac, vises ikke på de andre enhetene dine og sikkerhetskopieres ikke til iCloud, men lagres lokalt på Macen.

Kjøp sanger du har identifisert med Shazam

1. I Shazam trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av sangen du vil kjøpe, og deretter trykker du på Kjøp på iTunes.

2. Trykk på prisen ved siden av sangen i iTunes Store for å kjøpe den.