Hvis samtalen mislykkes eller du ikke kan motta anrop på iPhone

Du kan kanskje ikke ringe eller motta samtaler på iPhone hvis du har bestemte innstillinger slått på, hvis programvaren ikke er oppdatert, eller hvis det er et problem med nettverket.

Kontakt operatøren

Når du kontakter operatøren, må du sørge for at

• kontoen er konfigurert for å bruke iPhonen din

• det ikke er noen lokale tjenestebrudd

• kontoen din ikke har en faktureringsrelatert blokkering

• samtalene dine ikke har feil i operatørsystemet

Oppdater programvaren

1. Se etter en oppdatering for operatørinnstillingene.

2. Se etter en iOS-programvareoppdatering. Noen oppdateringer kan kreve en wifi-forbindelse.

Sjekk innstillingene

Hvis du ikke kan ringe eller motta samtaler på iPhone, følger du denne fremgangsmåten og tester etter hvert trinn.

Sjekk nettverksinnstillingene

1. Tilbakestill nettverksinnstillingene. Gå til Innstillinger > Generelt > Overfør eller nullstill iPhone > Nullstill > Nullstill nettverksinnstillinger. Dette sletter alle gjeldende lagrede innstillinger, inkludert wifi-passord, foretrukne nettverk og VPN- og APN-innstillinger du har brukt tidligere.

2. Prøv å ringe eller motta anrop på et annet sted.

Sjekk iPhone-innstillingene

1. Slå Flymodus på og av. Gå til Innstillinger og slå på flymodus, vent fem sekunder, og slå flymodus av igjen.

2. Sjekk Ikke forstyrr. Gå til Innstillinger > Fokus > Ikke forstyrr, og sørg for at innstillingen er slått av. Finn ut hvordan du bruker Fokus på iPhone eller iPad.

3. Sjekk om du har noen blokkerte telefonnumre. Gå til Innstillinger > Telefon > Blokkerte kontakter.

4. For å være sikker på at telefonen ringer når du mottar anrop fra kontakter, må du legge til numrene deres i Kontakter.

5. Sjekk Viderekobling. Gå til Innstillinger > Telefon > Viderekobling, og sørg for at innstillingen er slått av.

6. Sjekk Demp ukjente anrop. Gå til Innstillinger > Telefon > Demp ukjente anrop. Hvis innstillingen er på, må den som ringer, være oppført i Kontakter eller Nylige. Alternativt må vedkommende ha delt nummeret sitt i Mail eller sendt deg en melding via det nummeret for at samtalen skal slippes gjennom. Legg til nummeret til vedkommende i Kontakter for å være sikker på at telefonen ringer. Anrop fra enkelte tredjeparts-apper blir kanskje ikke sluppet gjennom.