Lad og vedlikehold batteriet i iPad

Finn ut hvordan lading og bruk av iPad under ideelle forhold kan forlenge batteriets driftstid.

Om batterilevetiden

Driftstiden for litiumionbatterier er relatert til den kjemiske alderen til batteriet. Kjemisk aldring forårsakes av en kombinasjon av temperaturhistorikk, lademønster og andre faktorer. Med økt kjemisk aldring reduseres mengden ladning et batteri kan holde, noe som reduserer toppytelsen og batterilevetiden.

iPad er utviklet for å automatisk gi deg den beste mulige ytelsen når batteriet eldes kjemisk. iPaden overvåker strømbehovet og styrer ytelsen for å møte disse behovene.

Selv om innvirkningen på ytelsen reduseres så mye som mulig, kan batteriets aldring føre til merkbare, noen ganger midlertidige, utslag. Avhengig av batteritilstanden og oppgavene som iPad håndterer, kan dette inkludere lengre oppstartstider for apper, lavere bildefrekvens, økt behandlingstid, redusert trådløs datahastighet, dempet bakbelysning eller lavere høyttalervolum.

iPad-batterier er designet for å beholde 80 prosent av den opprinnelige kapasiteten ved 1000 komplette ladesykluser,* avhengig av hvordan de brukes og lades. Den ettårige garantien (toårige garantien i Tyrkia) inkluderer servicedekning for batteriet i tillegg til rettigheter som er gitt etter lokal forbrukerlovgivning.

Finn ut mer om ladesykluser på iPad

Slik påvirkes batteriet av lading

For de fleste kunder skal batteriet i iPad kunne vare hele dagen. Du kan lade iPad hver kveld, selv om batteriet ikke er helt tomt.

iPad slutter automatisk å lade når batteriet er fulladet, slik at det er trygt å holde iPad koblet til laderen om natten. Ladingen fortsetter automatisk hvis batterinivået faller under 95 prosent.

Når det er mulig, bør du koble iPad fra når den er fulladet.

Batteriet varmes opp når det lades, noe som kan redusere levetiden. For å redusere effekten av varme og forhindre overoppheting reduserer iPad gradvis ladestrømmen etter hvert som batteriet nærmer seg fulladet.

Ved å redusere tiden som iPad er fulladet, reduserer du slitasjen på batteriet. Med iPad Pro (M4) og iPad Air (M2) kan du velge å begrense ladingen til 80 prosent, noe som kan bidra til å forlenge batteriets driftstid. Når du velger Grense på 80 %, lades iPad til omtrent 80 prosent og slutter deretter å lade. Hvis batterinivået går ned til 75 prosent, gjenopptas ladingen frem til batterinivået er på omtrent 80 prosent igjen. Du kan slå denne funksjonen på eller av via Innstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Når Grense på 80 % er aktivert, lades iPad til 100 prosent en gang iblant for å opprettholde nøyaktige statusestimater for batteriladingen.

Finn ut mer om batteriinformasjon på iPad

Slik påvirkes batteriet av temperaturen

iPad er designet for å fungere godt i et bredt spekter av omgivelsestemperaturer, ideelt 16 °C til 22 °C.

Unngå å bruke eller lade iPad i omgivelsestemperaturer som er høyere enn 35 °C. Det kan redusere batteriets driftstid permanent.

Når du bruker iPad i veldig kalde forhold, kan du legge merke til en reduksjon i batterilevetiden eller at enheten slutter å lade. Denne tilstanden er midlertidig. Når batteritemperaturen er tilbake til det normale driftsområdet, går ytelsen tilbake til det normale.

Programvaren kan begrense lading over 80 prosent når de anbefalte batteritemperaturene overskrides.

Finn ut mer om hvordan temperaturen kan påvirke iPad

Slik påvirkes batteriet av Wi-Fi og Bluetooth

Wi-Fi og Bluetooth er laget for å trekke minimalt med strøm fra batteriet når de ikke er koblet til nettverk eller tilbehør. For å få den beste opplevelsen på iPad må du holde wifi og Bluetooth påslått.

Enkelte funksjoner fungerer kanskje ikke hvis du slår av wifi eller Bluetooth

* En fullstendig ladesyklus er normalisert mellom 80 og 100 prosent av den opprinnelige kapasiteten for å ta høyde for forventet reduksjon av batterikapasiteten over tid.