MacBook Air (M1, 2020) - Tekniske spesifikasjoner

Lanseringsår: 2020

Slik identifiserer du MacBook Air-modellen din

Finish

• Gull

• Sølv

• Stellargrå

Skjerm

• Retina-skjerm

• 13,3-tommers (diagonalt) LED-bakbelyst skjerm med IPS-tekno­logi, oppløsning på 2560 x 1600 med 227 piksler per tomme og støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger som støttes:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Lysstyrke på 400 nit

• Stort fargerom (P3)

• True Tone-teknologi

Chip

• Apple M1-chip

• 8-kjerners CPU med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitetskjerner

• 7-kjerners GPU

• 16-kjerners Neural Engine

Batteri og strøm1

• Opptil 15 timer med trådløs surfing

• Opptil 18 timer med filmavspilling i Apple TV‑appen

• Innebygd 49,9-wattimers oppladbart litiumpolymer­batteri

• 30-watts USB‑C-lader

Lading og utvidelser

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image

To Thunderbolt / USB 4-porter med støtte for:

• Lading

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (opptil 40 Gbps)

• USB 4 (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Minne

• 8 GB felles minne

• Kan konfigureres med: 16 GB

Lagring2

• 256 GB SSD

• Kan konfigureres med: 512 GB, 1 TB eller 2 TB

Tastatur og styreflate

• Bak­belyst Magic Keyboard med:

• 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (omvendt T-form)

• Lyssensor

• Force Touch-styreflaten gir presis markørkontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Touch ID

• Touch ID-sensor

Trådløs tilkobling

• Wi-Fi

• 802.11ax Wi‑Fi 6 trådløst nettverk

• IEEE 802.11a/b/g/n/ac-kompatibel

• Bluetooth

• Bluetooth 5.0-tekno­logi for trådløs tilkobling

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

• Avansert bildesignalprosessor med digital videotekno­logi

Skjermstøtte

Støtte for sam­tidig visning i full oppløsning på den innebygde skjermen med millioner av farger og:

• én ekstern skjerm med opptil 6K oppløsning ved 60 Hz

Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 støttes ved bruk av adaptere (kjøpes separat)

Lyd

• Stereohøyttalere

• Rik stereolyd

• Støtte for Dolby Atmos-avspilling

• Tre mikrofoner med retningsbestemt stråleforming

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: –25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Størrelse og vekt

• Høyde: 0,41–1,61 cm

• Bredde: 30,41 cm

• Dybde: 21,24 cm

• Vekt: 1,29 kg3

Operativsystem

macOS

macOS er verdens mest avanserte operativ­system for datamaskiner. Med macOS Ventura blir alt du gjør mest av på Mac enda bedre, slik at du kan jobbe smartere, spille mer intenst og mye mer.

Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Brukerveiledning for macOS

Tilgjengelighet

Tilgjengelighets­­­funksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av MacBook Air. Med innebygd støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk og lese- og skrivevansker kan brukerne skape og gjøre utrolige ting. Meer informatie over Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryter­kontroll

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Forhånd­svisning

• Bøker

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musikk

• Podkaster

• Hvor er?

• QuickTime Player

• Snarveier

I esken

• MacBook Air

• 30-watts USB‑C-lader

• USB‑C-ladekabel (2 m)

Spesial­konfigurasjoner

Tilpass MacBook Air med enda flere alternativer, kun på apple.com:

• 16 GB felles minne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

MacBook Air og miljøet

MacBook Air er de­signet med følgende egenskaper for å redusere miljøpåvirkningen:5

Laget med bedre materialer

• 100 % resirkulert aluminium i kabinettet6

• 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet

• 35 % eller mer resirkulert plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR® -sertifisert7

Smartere kjemi8

• Skjermglass uten arsen

• Uten kvikk­sølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium

Grønn produksjon

• Apples Zero Waste-program hjelper leverandører med å eliminere avfall som må sendes til søppel­fyllingen

• Alle leverandørfabrikker er i ferd med å gå over til 100 prosent fornybar energi for Apple-produksjon

Miljøvennlig emballasje

• 100 % av de primære trefibrene kommer fra bærekraftige skoger

• Resirkulerbar emballasje utført hovedsakelig i fiber

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,3 (K V = 0,3)

3

Trådløst Internett

1,3 (K V = 0,3)

3

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: Apples M1-chip, 8-kjerners grafikk­prosessor, 8 GB minne, 512 GB lagringsplass.

1. Testene ble utført av Apple i oktober 2020 med førproduksjons­enheter av MacBook Air med Apples M1-chip og 8-kjerners grafikk­prosessor, konfigurert med 8 GB RAM og 512 GB SSD. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 popu­lære nettsteder med skjermlysstyrken satt 8 trinn fra null. I testen for filmavspilling i Apple TV-appen måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlys­­styrken satt til 8 trinn fra null. Batteritiden varierer avhengig av bruk og konfigurasjon. Du finner mer informasjon på apple.com/no/batteries.

2. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjons­­prosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

6. Bruk av resirkulert materiale gjelder for kabinettet og er basert på en granskning utført av UL LLC.

7. ENERGY STAR og ENERGY STAR-merket er varemerker registrert av U.S. Environmental Protection Agency.

8. Apple definerer restriksjoner på skadelige stoffer, inkludert definisjoner av hva Apple anser som «uten», i Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, der vi fortsatt søker myndighetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater.