Apple Watch Series 9 - Tekniske spesifikasjoner

Lanseringsår: 2023

Materiale og finish

Urkasse av aluminium

• rosa

• midnatt

• stjerneskinn

• sølv

• (PRODUCT)RED

Urkasse av rustfritt stål

• gull

• sølv og grafitt

Størrelse og vekt

• 45 mm

• Høyde: 45 mm

• Bredde: 38 mm

• Tykkelse: 10,7 mm

• Vekt (aluminum, GPS): 38,7 gram

• Vekt (aluminum, GPS + Cellular): 39,0 gram

• Vekt (rustfritt stål): 51,5 gram

• Passer håndledd på 140–245 mm

• 41 mm

• Høyde: 41 mm

• Bredde: 35 mm

• Tykkelse: 10,7 mm

• Vekt (aluminum, GPS): 31,9 gram

• Vekt (aluminum, GPS + Cellular): 32,1 gram

• Vekt (rustfritt stål): 42,3 gram

• Passer håndledd på 130–200 mm

Maskinvare og knapper

• Digital Crown

• Mikrofon

• Side­knapp

• Elektriskhjertemåler

• Høyttaler/luftventil

• Optisk hjertemåler

Kontroller

• Digital Crown med følbare tilbakemeldinger

• Side­knapp

• Dobbelttrykkbevegelse

Chip

• S9 SiP med 64-bits 2-kjerners prosessor

• 4-kjerners Neural Engine

• Kapasitet på 64 GB

Sensorer

• Elektrisk hjertemåler

• Tredje generasjons optisk hjertemåler

• Temperaturmåling1

• Kompass

• Høydemåler som alltid er på

• Akselerometer som måler g-krefter

• Nøyaktig gyroskop

• Lyssensor

Helse og velvære

• EKG-app2

• Syklus-app med retrospektive anslag om eggløsning3

• Puls-app

• Varslinger ved lav og høy puls

• Varslinger om ujevn hjerterytme4

• Medisiner-app

• Mindfulness-app

• Støy-app

• Søvn-app med søvnstadier

Skjerm

• LTPO OLED Retina-skjerm som alltid er på

• Helskjerm

• Ion‑X-glass (urkasser av aluminium)

• Safirglass (urkasser av rustfritt stål)

• Maksimal lysstyrke på opptil 2000 nit

• Minste lysstyrke på 1 nit

• 326 piksler per tomme

Strøm og batteritid

• Heldagsbatteri på opptil 18 timer ved normal bruk5

• Opptil 36 timer i spareblussmodus5

• Innebygd oppladbart litiumionbatteri

• Kapasitet hurtiglading6

• Opptil 80 % lading på 45 minutter6

Operativsystem

watchOS

watchOS er verdens mest avanserte operativsystem for smarttilbehør, med apper og funksjoner designet for å holde deg aktiv, sunn, trygg og oppdatert.

Trening og aktivitet

• Løping

• Egendefinert intervalltrening

• Egendefinerte treningsvisninger

• Pulssoner

• Rute

• Steglengde, tid med bakkekontakt og vertikal svingning

• Automatisk baneregistrering

• Multisporttrening

• Fottur

• Retning, stigning, høyde og koordinater

• Egendefinerte rutepunkter

• Automatisk opprettede rutepunkter for mobiltilkobling

• GPS-data for Spor tilbake

• Topografiske kart for over 1000 nasjonale og regionale parker (kun USA)

• Sykling

• Snittfart, stigning og distanse

• Tilkobling til sykkeltilbehør via Bluetooth

• Terskelwatt (FTP)

• Kraftsoner

• Rytme

• Oppdateringer i sanntid på iPhone

• Svømming

• Svømming i basseng eller åpent vann

• Lengder og autosett

• SWOLF-poeng

• Automatisk registrering av svømmetak

• Sparkebrett

• Snittfart, totaldistanse og lengder

Flere treningsøkter

• Gange

• Ellipsemaskin

• Roing

• Trappemaskin

• HIIT

• Yoga

• Funksjonell styrketrening

• Dans

• Nedtrapping

• Kjernetrening

• Pilates

• Tai chi

• Rullestol

• Kickboksing

• Multisport

• Annet

Sikkerhet

• Nødanrop (SOS)7

• Internasjonale nødnummer8

• Registrering av ulykke7

• Fallregistrering

Slitestyrke

• Vannbestandighet 50 m (svømmesikker)9

• Støvbestandighet på IP6X10

Tilkobling

• L1 GPS, GNSS, Galileo og BeiDou

• LTE og UMTS11

• Wifi 4 (802.11n)

• Bluetooth 5.3

• Andre generasjon ultrabredbånd-chip12

• Apple Pay

• GymKit

• Støtter Apple Watch for barn som bruker familieoppsett13

Tilgjengelighet

Innebygde tilgjengelighetsfunksjoner for personer med nedsatt syn, mobilitet, hørsel eller kognitive evner.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Av/på-etiketter

• Reduser gjennomsiktighet

• Øk kontrast

• Fargefiltre

• Tekststørrelse

• Halvfet tekst

• Reduser bevegelse

• Klokkeslag hver time

• AssistiveTouch

• Hastighet for knappetrykk

• Trykktilpassing

• Besvar anrop automatisk

• Skriv til Siri

• Støtte for tekst i sanntid (RTT)

• Lydvolumbalanse

• Lydavskrift

• Direktetale

• Tilgjengelighets­snarvei

• Monolyd

• Følbar tid

• Personlig stemme

Krav til bruksmiljø

• Temperatur under bruk: 0 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur (ikke i bruk): -20° til 45° C

• Relativ fuktighet: 5 til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: 0 til 3000 m

Apple Watch Series 9 og miljøet

Apple Watch Series 9 er designet for å redusere miljøpåvirkningen:14

Fremskritt mot Apples 2030-mål

Apple Watch Series 9 med urkasse av aluminium og Sport Loop er blant Apples første karbonnøytrale produkter:

• 30 % resirkulert eller fornybart innhold15

• 100 % av strømforbruket i produksjonen dekkes av fornybare energi­kilder16

• 50 % eller mer blir fraktet uten fly17

• 78 % redusert utslipp sammenlignet med referansepunktet18

• 8,1 kg CO2-ekvivalent av de gjenværende utslippene kompenseres med klimakvoter av høy kvalitet19

Materialer

• 100 % resirkulert aluminium i urkassen

• 100 % resirkulert kobolt i batteriet20

• 100 % resirkulert gull på flere kretskort

• 100 % resirkulert tinn i loddemetallet på flere kretskort

• 100 % resirkulert wolfram og kobbertråd i Taptic Engine

• 100 % resirkulerte sjeldne jordmetaller i alle magneter

• 100 % resirkulert kobberfolie i hovedkortet

• 26 % fornybar plast i høyttaleren

• 100 % fiberbasert emballasje21

• 47 % resirkulert innhold i fiberemballasjen

Strømforbruk

• 100 % av strømforbruket i produksjonen av karbonnøytrale Apple Watch Series 9 med urkasse av aluminium og Sport Loop dekkes av fornybare energikilder

• 100 % av kundenes forventede strømforbruk kompenseres med fornybare energikilder22

• Oppfyller California Energy Commissions effektivitetsstandarder for batteriladingssystemer23

Avfall

• Som en del av Apples Zero Waste Program sender ingen leverandørfabrikker avfall til søppelfyllingen.

Smartere kjemi24

• Skjermglass uten arsen

• Uten kvikksølv, bromerte flammehemmere og PVC

• Oppfyller det europeiske REACH-kravet for nikkel

Kompatibilitet

• iPhone Xs eller nyere med iOS 17 eller nyere

I esken

• Apple Watch Series 9

• Rem

• Magnetisk hurtiglader-til-USB‑C‑kabel til Apple Watch (1 m)

1. Funksjonen for temperaturmåling er ikke ment for medisinsk bruk.

2. EKG-appen er tilgjengelig på Apple Watch Series 4 og nyere (ikke inkludert Apple Watch SE) og kan ta et EKG tilsvarende et elektrokardiogram med én avledning. Ment for brukere over 22 år.

3. Syklus-appen er ikke ment for bruk som prevensjonsmiddel eller til diagnostisering.

4. Varsling om ujevn hjerterytme krever den nyeste versjonen av watchOS og iOS. Den er ikke ment for brukere yngre enn 22 år eller personer som tidligere har fått diagnosen atrieflimmer (AFib).

5. Heldagsbatteri er basert på følgende bruksmønster over en periode på 18 timer: 90 klokkevisninger, 90 varslinger, 45 minutter med appbruk og en 60 minutters treningsøkt med musikkavspilling fra Apple Watch via Bluetooth. Bruksmønster for Apple Watch Series 9 (GPS) inkluderer 18 timer med tilkobling til iPhone via Bluetooth. Bruksmønster for Apple Watch Series 9 (GPS + Cellular) fordelt over 18 timer inkluderer totalt 4 timer med LTE-tilkobling og 14 timer med tilkobling til iPhone via Bluetooth. Bruksmønster for Apple Watch Series 9 (GPS + Cellular) fordelt over 36 timer inkluderer LTE-tilkobling ved behov og 28 timer med tilkobling til iPhone via Bluetooth. Batteritid i spareblussmodus er basert på følgende bruksmønster over en periode på 36 timer: 180 klokkevisninger, 180 varslinger, 90 minutter med appbruk og en 60 minutters treningsøkt med musikkavspilling fra Apple Watch via Bluetooth. Bruksmønster for Apple Watch Series 9 (GPS) inkluderer 36 timer med tilkobling til iPhone via Bluetooth. Testene ble utført av Apple i august 2023 med førproduksjons­enheter av Apple Watch Series 9 (GPS) og Apple Watch Series 9 (GPS + Cellular). Alle klokkene var sammenkoblet med en iPhone, og alle enhetene ble testet med førlanserings­programvare. Batteritiden avhenger av bruk, konfigurasjon, mobil­nettverk, signalstyrke og flere andre faktorer. Faktiske resultater varierer.

6. Ladetidene måles fra 0–80 prosent og 0–100 prosent ved bruk av den magnetiske USB‑C-hurtigladingskabelen til Apple Watch som følger med. Testene ble utført av Apple i august 2023 med førproduksjons­enheter av Apple Watch Series 9 (GPS) og Apple Watch Series 9 (GPS + Cellular) sammenkoblet med en iPhone, og alle enhetene ble testet med førlanserings­programvare samt magnetisk USB‑C-hurtigladingskabel til Apple Watch (modell A2515) og Apples 20-watts USB‑C-lader (modell A2305). Ladetiden avhenger av region, innstillinger og omgivelser. Faktiske resultater varierer.

7. Nødanrop (SOS) krever mobilnett eller Wi‑Fi-anrop med internettilkobling fra Apple Watch eller en iPhone i nærheten.

8. Krever Apple Watch Series 7, SE, Ultra eller nyere. Her finner du en liste over land og regioner: apple.com/no/watchos/feature-availability.

9. Apple Watch Series 9 har en vannbestandighets­rangering på 50 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010. Det betyr at den kan brukes til aktiviteter i vannoverflaten, for eksempel svømming i basseng eller i saltvann. Apple Watch Series 9 skal derimot ikke brukes til dykking, vannski eller andre vannaktiviteter som innebærer høy hastighet eller nedsenking i dypt vann. Vannbestandighet er ikke en permanent tilstand og kan bli svekket over tid. Se support.apple.com/no-no/HT205000 for mer informasjon.

10. Apple Watch Series 9 er støvbestandig med en rangering på IP6X.

11. Mobilabonnement kreves for tilgang til mobil­nettverk. Ta kontakt med mobil­operatøren din for mer informa­sjon. Tilkobling varierer avhengig av nettverks­for­bindelse. Du finner en liste over deltakende mobil­operatører og kvalifiserte enheter på apple.com/watch/cellular. Du finner mer informasjon om konfigurering på support.apple.com/no-no/HT207578.

12. Tilgjengeligheten av ultrabredbånd varierer fra region til region.

13. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige hvis Apple Watch settes opp med Familieoppsett. Mobilabonnement kreves for tilgang til mobil­nettverk. Ta kontakt med mobil­operatøren din for mer informa­sjon. Du finner en liste over deltakende mobil­operatører og kvalifiserte enheter på apple.com/watch/cellular.

14. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

15. Resirkulert eller fornybart innhold i et produkt består av delen med sertifisert resirkulert materiale i hele enheten, ikke inkludert emballasje eller medfølgende tilbehør.

16. Strømforbruket i produksjonen dekkes av fornybare energikilder, inkludert en blanding av prosjekter for fornybare energikilder fra både leverandører og Apple.

17. 50 % av alle karbonnøytrale produkter rangert etter vekt er ved produktlansering planlagt fraktet uten bruk av fly i løpet av produktenes levetid.

18. Karbonreduksjonen beregnes mot følgende referansepunkt: 1) Ingen bruk av fornybar energi beregnes til produksjon eller bruk av produktet, utenom det som allerede er tilgjengelig gjennom det nyeste strømnettet (basert på regionale utslipps­faktorer). 2) Apples karbonavtrykk fra viktige materialer per 2015 (som er vårt referanse­punkt for målet om karbon­nøytralitet i 2030). Karbonavtrykk fra materialer reflekterer bruken av resirkulert innhold og produksjons­tekno­logi. 3) Apples snittbruk av transport­metoder (fly, tog, skip, kjøretøy) sortert etter produktlinje over tre år (regnskapsårene 2017–2019) for å gi et presist referansepunkt av transportutslippene for produktene våre.

19. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan vi bruker klimakvoter, kan du lese miljørapporten vår.

20. All informasjon om kobolt er allokering basert på massebalanse.

21. Basert på emballasje som sendes av Apple. Beregning av emballasje som sendes i USA, basert på vekt. Lim, blekk og belegg er ikke inkludert i beregningene våre for plastinnhold og emballasje­vekt.

22. Apple matcher 100 % av det forventede strømforbruket kun for karbonnøytrale remkombinasjoner av Apple Watch Series 9, Apple Watch SE og Apple Watch Ultra 2.

23. Apple Watch Series 9 oppfyller California Energy Commissions effek­tivitetsstandarder for små batteriladingssystemer, som beskrevet i California Code of Regulations.

24. Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer beskriver Apples restriksjoner for bruk av enkelte kjemiske stoffer i materialer i Apples produkter, tilbehør, produksjons­prosesser og emballasje som brukes ved frakt av produkt­ene til Apples sluttkunder. Restriksjonene er basert på internasjonale lover og forskrifter, offentlige myndigheter, krav til miljømerking, miljøstandarder og Apples retnings­linjer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, der vi fortsatt søker myndig­hetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater. Apples produkter overholder EU-direktivet 2011/65/EU med vedlegg, inkludert unntak for bruk av bly, for eksempel i form av loddetinn for høye temperaturer. Apple arbeider med å fase ut disse unntatte stoffene i nye produkter der det er teknisk mulig.

Apple Watch Ultra 2, Apple Watch Series 9 og Apple Watch SE krever iPhone Xs eller nyere med iOS 17 eller nyere.

Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner, applikasjoner og tjenester er kanskje ikke til­gjeng­elige i alle regioner eller for alle språk. Se hele listen.

Tilgjengeligheten av remmer kan variere.