Konfigurer mobilnett på Apple Watch

På Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) med mobilnett kan du ringe, svare på meldinger, motta varsler med mer, selv når du ikke er i nærheten av iPhone.

Start sammenkobling-skjermbilde på iPhone X og klokke med blå rem.

Dette trenger du

Før du konfigurerer mobilnett, må du se etter oppdateringer til operatørinnstillingene.

Hvis du har et mobilabonnement som er tilknyttet en bedrift eller organisasjon, kontakter du organisasjonen eller operatøren for å høre om de støtter denne funksjonen. Forhåndsbetalte abonnementer og noen eldre abonnementer støttes ikke for øyeblikket. Kontakt operatøren for å forsikre deg om at abonnementet kan brukes.

Konfigurer mobilabonnementet ditt

Du kan aktivere mobilnett den første gangen du konfigurerer Apple Watch. Under konfigureringen ser du etter valget om å konfigurere mobilnett. Deretter følger du instruksjonene på skjermen.

Du kan også konfigurere mobilnett senere via Apple Watch-appen:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Trykk på Konfigurer mobildata.
  4. Følg instruksjonene for operatøren din. Det kan hende du må kontakte mobiloperatøren din for å få hjelp.

Koble til et mobilnettverk

Apple Watch med mobilnett bytter automatisk til det mest strømsparende trådløse nettverket som er tilgjengelig: Den kan koble til iPhone når den er i nærheten, et Wi-Fi-nettverk eller et mobilnettverk. Når klokken kobler til mobilnett, bruker den LTE-nettverk. Hvis LTE ikke er tilgjengelig, prøver klokken å koble seg til UMTS hvis operatøren din støtter det.

Når klokken kobles til et mobilnettverk, kan du kontrollere signalstyrken fra Kontrollsenter eller Utforsker-urskiven. For å åpne Kontrollsenter trykker og holder du inne på bunnen av skjermen før du sveiper oppover.

Fullt signal i Kontrollsenter på Apple Watch.

Mobilknappen blir grønn når du er koblet til. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Kontrollsenter på Apple Watch.

Mobilknappen blir hvit når mobilabonnementet er aktivt, men Apple Watch er koblet til iPhone ved hjelp av Bluetooth eller Wi-Fi.

Slik bytter du operatør

Du må bruke samme operatør på iPhone og Apple Watch. Hvis du bytter mobiloperatør på iPhone,* må du fjerne det forrige abonnementet på Apple Watch og tegne et nytt abonnement. Slik gjør du det:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Apple Watch skal automatisk bytte til den samme operatøren som iPhone. Hvis du trenger å legge til et nytt abonnement, trykker du på Legg til nytt abonnement og følger trinnene på skjermen. Hvis det forrige abonnementet ditt fortsatt vises i Apple Watch-appen, kan du fjerne det.

Kontakt operatøren din hvis du trenger hjelp.

Overfør mobilabonnementet ditt til en ny Apple Watch

Når du er klar til å bruke en ny Apple Watch, kan du overføre mobilabonnementet fra den gamle klokken din til den nye. Slik gjør du det:

1. Fjern mobilabonnementet fra din gamle Apple Watch. Du kan gjøre dette via Apple Watch-appen eller ved å slette din gamle Apple Watch.
  2. Koble din nye Apple Watch sammen med iPhone. I løpet av konfigureringen trykker du på «Konfigurer mobilnett» for å legge til et mobilabonnement.
  3. Enkelte operatører tillater at du overfører abonnementet ditt til din nye Apple Watch direkte fra Apple Watch-appen.
  4. Hvis du ikke ser alternativet for å overføre mobilabonnementet, må du kontakte operatøren din for å få hjelp.

Mobilnettinformasjon i Apple Watch-appen.

Fjern mobilabonnementet ditt

Du kan fjerne mobilabonnementet ditt når som helst:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Trykk på Info-symbolet ved siden av mobilabonnementet ditt øverst på skjermen.
  4. Trykk på Fjern [operatør]-abonnement. Trykk på nytt for å bekrefte.
  5. Hvis du ikke skal koble dem sammen på nytt, kan det hende du må kontakte operatøren for å avslutte mobilabonnementet.*

Når du sletter Apple Watch og fjerner sammenkoblingen, får du også muligheten til å fjerne abonnementet fra Apple Watch. Når du får spørsmål om det, velger du Slett alle for å fjerne abonnement.

Om internasjonal roaming

• Roaming på mobilnett støttes ikke utenfor dekningsområdet for nettverket til operatøren din.
  • For å dekke LTE- og UMTS-nettverkene som er i bruk i ulike deler av verden, finnes Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) i tre regionale modeller – Nord- og Sør-Amerika, Kina og Europa/Asia og Stillehavsområdet. I motsetning til for iPhone finnes det ikke en global Apple Watch -modell som støtter alle typer mobilnett som brukes over hele verden. Derfor er det ikke mulig for Apple Watch å roame.
  • Når Apple Watch er koblet til en iPhone eller et Wi-Fi-nettverk den tidligere har koblet seg på, kan du fortsatt bruke alle funksjonene på Apple Watch selv om mobilnettet ikke er tilgjengelig.

Les mer

• Bruk Apple Watch-appen til å sjekke mobildataforbruket ditt. Åpne appen på iPhone, trykk på Min Apple Watch-fanen, og rull ned til mobildatabruk-delen.
  • For å slå tilkoblingen til mobilnett på eller av sveiper du opp fra urskiven for å åpne Kontrollsenter. Trykk på mobilnett-symbolet og slå mobilnett på eller av.
  • Når mobilnett er slått på i lange perioder, brukes mer av strømmen i batteriet. Det kan også hende at noen apper ikke blir oppdatert uten tilkobling til iPhone.
  • For å motta SMS, MMS eller pushvarsler fra tredjepartsapper på Apple Watch med mobilnett må den sammenkoblede iPhone-enheten være slått på og koblet til Wi-Fi eller mobilnett.

* Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.