Konfigurer mobilnett på Apple Watch

Med tilkobling til mobilnett på Apple Watch kan du ringe, svare på meldinger og motta varsler med mer – selv når du ikke er i nærheten av iPhonen din.

Før du begynner

• Sørg for at du har den nyeste programvaren på iPhone og Apple Watch.
  • Kontroller om det finnes oppdateringer for operatørinnstillingene.
  • Sørg for at du har et kvalifisert mobilabonnement fra en operatør som støttes. Du må bruke samme operatør på iPhone og Apple Watch, og du må være på operatørens nettverk når du konfigurerer mobilnett på klokken.
  • Hvis du har et mobilabonnement som er tilknyttet en bedrift eller organisasjon, kontakter du organisasjonen eller operatøren for å høre om de støtter denne funksjonen. Forhåndsbetalte abonnementer og noen eldre abonnementer støttes ikke for øyeblikket. Kontakt operatøren for å forsikre deg om at abonnementet kan brukes.

Konfigurer mobilabonnementet

Du kan aktivere mobilnett den første gangen du konfigurerer Apple Watch. Under konfigureringen ser du etter valget om å konfigurere mobilnett. Deretter følger du instruksjonene på skjermen.

Du kan også konfigurere mobilnett senere via Apple Watch-appen:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Trykk på Konfigurer mobildata.
  4. Følg instruksjonene for operatøren din. Det kan hende du må kontakte mobiloperatøren din for å få hjelp.

Koble til et mobilnettverk

Apple Watch med mobilnett bytter automatisk til det mest strømeffektive trådløse nettverket som er tilgjengelig: Den kan koble seg til iPhone når den er i nærheten, et Wi-Fi-nettverk eller mobilnett. Når klokken kobler til mobilnett, bruker den LTE-nettverk. Hvis LTE ikke er tilgjengelig, prøver klokken å koble seg til UMTS hvis operatøren din støtter det.

Når klokken kobles til et mobilnettverk, kan du kontrollere signalstyrken fra Kontrollsenter eller fra Utforsker-urskiven. For å åpne Kontrollsenter trykker og holder du inne på bunnen av skjermen før du sveiper oppover.

Fullt signal i Kontrollsenter på Apple Watch.

Mobilknappen blir grønn når du er koblet til. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Kontrollsenter på Apple Watch.

Mobilknappen blir hvit når mobilabonnementet er aktivt, men klokken er koblet til iPhone ved hjelp av Bluetooth eller Wi-Fi.

Slik bytter du operatør

Du må bruke samme operatør på iPhone og Apple Watch. Hvis du bytter mobiloperatør på iPhone,* må du fjerne det forrige abonnementet på Apple Watch og tegne et nytt abonnement. Slik gjør du det:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Apple Watch skal automatisk bytte til den samme operatøren som iPhone. Hvis du trenger å legge til et nytt abonnement, trykker du på Legg til nytt abonnement og følger trinnene på skjermen. Hvis det forrige abonnementet ditt fortsatt vises i Apple Watch-appen, kan du fjerne det.

Kontakt operatøren din hvis du trenger hjelp.

* Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.

Overfør mobilabonnementet ditt til en ny Apple Watch

Når du er klar til å bruke en ny Apple Watch, kan du overføre mobilabonnementet fra den gamle klokken din til den nye. Slik gjør du det:

1. Fjern mobilabonnementet fra din gamle Apple Watch. Du kan gjøre dette via Apple Watch-appen eller ved å slette din gamle Apple Watch.
  2. Koble din nye Apple Watch sammen med iPhone. I løpet av konfigureringen trykker du på «Konfigurer mobilnett» for å legge til et mobilabonnement.
  3. Enkelte operatører tillater at du overfører abonnementet ditt til din nye Apple Watch direkte fra Apple Watch-appen.
  4. Hvis du ikke ser alternativet for å overføre mobilabonnementet, må du kontakte operatøren din for å få hjelp.

Fjern mobilabonnementet ditt

Du kan fjerne mobilabonnementet ditt når som helst:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Mobilnett.
  3. Trykk på informasjonsknappen  ved siden av mobilabonnementet ditt øverst på skjermen.
  4. Trykk på Fjern [operatør]-abonnement. Trykk på nytt for å bekrefte.
  5. Hvis du ikke skal koble dem sammen på nytt, kan det hende du må kontakte operatøren for å si opp mobilabonnementet.*

Når du sletter Apple Watch og fjerner sammenkoblingen, får du også muligheten til å fjerne abonnementet fra Apple Watch. Når du får spørsmål om det, velger du Slett alle for å fjerne abonnementet.

* Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.

Om internasjonal roaming

• Roaming på mobilnett støttes ikke utenfor dekningsområdet for nettverket til operatøren din.
  • For å dekke LTE- og UMTS-nettverkene som er i bruk rundt om i verden, finnes det regionale modeller av Apple Watch med mobilnett for Nord- og Sør-Amerika, Fastlands-Kina og Europa / Asia og Stillehavsområdet. I motsetning til for iPhone finnes det ikke en global Apple Watch-modell som støtter alle typer mobilnett som brukes rundt om i verden.
  • Når Apple Watch er koblet til en iPhone eller et Wi-Fi-nettverk den tidligere har koblet seg på, kan du fortsatt bruke alle funksjonene på Apple Watch selv om mobilnettet ikke er tilgjengelig.

Finn ut hvilke operatører i landet ditt eller regionen din som tilbyr mobilnett for Apple Watch.

Finn ut mer

• Bruk Apple Watch-appen til å kontrollere mobildataforbruket ditt. Åpne appen på iPhone, trykk på Min klokke-fanen, trykk på Mobilnett, og bla ned til Mobildatabruk-delen.
  • For å slå tilkoblingen til mobilnett på eller av sveiper du opp fra urskiven for å åpne Kontrollsenter. Trykk på mobilnettknappen , og slå mobilnett av eller på.
  • Når mobilnett er slått på i lange perioder, går batteriet fortere tomt. Det kan også hende at noen apper ikke blir oppdatert uten tilkobling til iPhone.
  • For å motta SMS, MMS eller pushvarsler fra tredjepartsapper på Apple Watch med mobilnett må den sammenkoblede iPhonen være slått på og koblet til Wi-Fi eller mobilnett.
  • Finn ut hvordan du bruker Dual SIM med Apple Watch-modeller med mobilnett.