Om Apple Watch og vannbestandighet

Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch, og om hva du skal gjøre hvis enheten blir våt.

Er Apple Watch vanntett?

Apple Watch er vannbestandig, men ikke vanntett. Du kan for eksempel bruke Apple Watch under aktiviteter som trening (svette er OK), gåturer i regn og vasking av hendene.

• Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) har en vannbestandighetsvurdering på IPX7 i henhold til IEC-standard 60529.
  • Apple Watch Series 2 og nyere har en vannbestandighetsvurdering på 50 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010.
  • Apple Watch Ultra har en vannbestandighet på 100 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010 og er EN13319-kompatibel.
  • Apple Watch Series 7 og nyere har en støvbestandighetsvurdering på IP6X.
  • Classic Buckle-, Leather Loop-, Modern Buckle-, Milanese- og Link Bracelet-remmene er ikke vannbestandige.

Kan jeg dykke, svømme eller dusje med Apple Watch?

Hvis du har Apple Watch Ultra, kan du bruke den under dykking ned til 40 meter samt andre aktiviteter som svømming, dusjing og vannski.*

Apple Watch Series 2 og nyere kan brukes til aktiviteter på grunt vann, for eksempel svømming i basseng eller i havet, men du bør ikke bruke andre modeller enn Apple Watch Ultra til dykking, vannski eller andre aktiviteter som innebærer høy hastighet eller opphold i dypt vann.

Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) er sprut- og vannavstøtende, men det anbefales ikke å bruke disse modellene i vann.

Ikke alle Apple Watch-remmer er egnet for bruk i vann. Det rustfrie stålet og lærremmene er for eksempel ikke vannbestandige og bør ikke eksponeres for væske.

* For å se viktig sikkerhetsinformasjon for bruk av Apple Watch Ultra til undervannsaktiviteter, se Mål temperaturen under vann, varighet og dybde med Apple Watch i brukerhåndboken for Apple Watch.

Hva bør jeg unngå når jeg har på meg Apple Watch?

Vannbestandighet er ikke en permanent egenskap og kan reduseres over tid. Vannbestandigheten til Apple Watch kan ikke kontrolleres på nytt, og den kan heller ikke tettes på nytt. Følgende kan påvirke vannbestandigheten til Apple Watch og bør unngås:

• At Apple Watch faller eller blir utsatt for andre typer støt
  • At Apple Watch blir utsatt for såpe eller såpevann, for eksempel ved dusjing eller bading
  • At Apple Watch eksponeres for parfyme, løsemidler, rengjøringsmidler, syrer eller syrlige matvarer, insektmidler, kremer, solkremer, olje eller hårfarge
  • At andre Apple Watch-modeller enn Apple Watch Ultra brukes under vannaktiviteter med høy hastighet (f.eks. vannski)
  • At Apple Watch brukes ved dykking eller stuping fra store høyder
  • Bruk av Apple Watch i damprom
  • Bruk av andre Apple Watch-modeller enn Apple Watch Ultra i badstue
  • Bruk av Apple Watch Ultra i badstue ved temperaturer over 55 °C (130 °F)

Det ovennevnte bør unngås, men hvis Apple Watch ved et uhell kommer i kontakt med såpe, sjampo, balsam, kremer, parfymer, løsemidler, vaskemidler, syrer eller syrlige matvarer, insektmidler, solkrem, olje, hårfarge eller andre stoffer annet enn vann, kan den rengjøres med varmt ferskvann og tørkes med en lofri klut. Kjemikaliene i disse produktene kan ha negativ innvirkning på vanntetningene og de akustiske membranene.

Hva bør jeg gjøre hvis Apple Watch blir våt?

For å fjerne vann fra Apple Watch tørker du den av med en lofri klut som ikke riper. Ikke bruk varme, trykkluft eller spray av noe slag. Rengjør og tørk Apple Watch, remmen og huden etter trening eller kraftig svetting. Etter svømming skyller du Apple Watch Series 2 og nyere forsiktig under lett rennende, varmt, ferskt vann. Tørk Apple Watch og remmen grundig etterpå. Lær mer om rengjøring av Apple Watch

Hvis Apple Watch er blitt våt og høyttaleren høres dempet ut, følger du fremgangsmåten under. Ikke stikk noe inn i åpningene, for eksempel mikrofon- eller høyttaleråpningene, og ikke rist klokken for å bli kvitt vann. Om du lar Apple Watch lade over natten, kan det øke fordampningen.

På Apple Watch Series 3 og nyere kan målinger fra den barometriske høydemåleren bli mindre nøyaktige hvis det kommer vann inn i lufteventilen, for eksempel under svømming. Høydemåleren gjenopptar normal ytelse når vannet har fordampet.

Apple Watch Series 2 og nyere

Når du starter en svømmeøkt, låser Apple Watch automatisk skjermen med Vannlås for å unngå utilsiktede trykk. Hvis du har Apple Watch Ultra, kan du også få den til å slå på vannlåsen automatisk når den er under vann på en dybde på 10 cm eller mer. Når du er ferdig, trykker du og holder på Digital Crown for å låse opp skjermen og fjerne vann fra Apple Watch. En rekke toner spilles av for å fjerne alt vann som er igjen i høyttaleren.

For å fjerne vann fra Apple Watch manuelt sveiper du nedenfra og opp på urskiven for å åpne kontrollsenteret, trykker på Vannlås og trykker og holder deretter på Digital Crown for å låse opp skjermen og fjerne vann fra høyttaleren.

* Hvis Apple Watch har watchOS 8 eller eldre, vrir du på Digital Crown i stedet for å trykke på den.

Apple Watch Series 1 eller eldre

Sjekk om det er vann i mikrofonen eller høyttaleren, ved å plassere enheten, med høyttaleren ned, på en myk, lofri klut for å se om noe vann drypper ut. Vann i åpningen kan redusere høyttaler- eller mikrofonytelsen til det er fordampet fullstendig.