Konfigurer stemmegjenkjenning på HomePod eller HomePod mini

Siri på HomePod og HomePod mini kan gjenkjenne flere stemmer, slik at alle i hjemmet kan nyte musikk og medier som er personlig tilpasset for dem. Og du kan gjøre enda mer når du aktiverer Private funksjoner, som å sende meldinger og ringe.

Konfigurer stemmegjenkjenning

Konfigurer Private funksjoner

Hvis Siri ikke gjenkjenner deg

Før du begynner

Slik fungerer det

• Når du konfigurerer stemmegjenkjenning på HomePod, kan Siri gjenkjenne flere stemmer, slik at alle du inviterer til å dele hjemmet ditt i Hjem-appen, kan nyte musikk og medier som er personlig tilpasset for dem.

• Når du konfigurerer Private funksjoner med stemmegjenkjenning på HomePod, kan du gjøre enda mer, som å sende og lese meldinger, sjekke kalenderen og ringe.

• Stemmegjenkjenning støtter opptil seks brukere i et delt hjem i Hjem-appen. Gjester utover dette kan fremdeles bruke Siri på HomePod til å spille av musikk, stille inn tidtakere og alarmer og spørre Siri om været, nyheter og mer. Hvis gjester bruker Siri til å spille av musikk, spiller Siri av musikk fra primærbrukerens konto, og denne personens smaksprofil påvirkes ikke.

Konfigurer stemmegjenkjenning

Slik kan du fortelle Siri hva du heter, gi Siri tilgang til Apple Music-kontoen din, musikkbiblioteket ditt, spillelistene dine og andre støttede strømmetjenester for musikk, bruke Hvor er? og styre sikkert tilbehør via HomePod:

• Gå til Innstillinger > Siri og søk. Slå på Lytt etter «Siri» eller «Hei, Siri.»*

• Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, og slå på iCloud for Siri under Apper som bruker iCloud.

• Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er?, og slå deretter på Del posisjonen min. Angi denne enheten som posisjonen min.

• Åpne Hjem-appen og trykk på Mer-knappen , og velg deretter Hjeminnstillinger. Trykk på brukerprofilen din under Personer, og slå på Gjenkjenn stemmen min.

Hvis du vil ha en enda mer personlig tilpasset opplevelse, kan du slå på Oppdater avspillingsloggen for å legge til musikken du spiller av på enheter i hjemmet ditt til Apple Music-smaksprofilen din slik at Siri kan foreslå og spille av sanger du kommer til å like.

Konfigurer Private funksjoner

Når du konfigurerer stemmegjenkjenning, kan du også slå på Private funksjoner. Personlige forespørsler er talekommandoer som bruker informasjon fra bestemte apper på iPhone eller iPad, inkludert Meldinger, Påminnelser, Kontakter, Kalender, Notater og andre installerte apper som fungerer med Siri. Med Private funksjoner kan du bruke HomePod til å sende og lese meldinger, ringe, sjekke kalenderen, legge til påminnelser, opprette notater og kjøre Siri-snarveier på iPhone eller iPad.

Hvis du har mer enn én HomePod i hjemmet, kan du slå private funksjoner på eller av for hver HomePod.  HomePod kan kreve autentisering for enkelte funksjoner, og sender en varsling til iPhonen din for å autentisere oppgaven.

Finn ut hvordan du konfigurerer Private funksjoner

Hvis Siri ikke gjenkjenner deg

Siri kan spørre deg hvem du er fra tid til annen. Du kan svare med navnet ditt. Eventuelt kan du starte en forespørsel ved å aktivere Siri og «Dette er [navnet ditt]» eller «Hvem er jeg?»  Hvis Siri kaller deg feil navn, kan du si «Nei, dette er [navnet ditt].» Siri bruker navnet du har angitt i Mitt kort. Hvis du har samme navn som en annen bruker av HomePod, kan du endre navnet i Mitt kort til et kallenavn.

Hvis Siri ikke gjenkjenner deg etter konfigurasjonen, kan du prøve den følgende fremgangsmåten. Sjekk om Siri gjenkjenner deg etter hvert trinn.

1. iCloud for Siri må være påslått på iPhone eller iPad.

2. Tilbakestill Gjenkjenn stemmen min. I Hjem-appen trykker du på Mer-knappen og deretter på Hjeminnstillinger. Trykk på navnet ditt under Personer, og slå Gjenkjenn stemmen min av og så på igjen. Vent i noen minutter før du prøver å bruke Siri igjen.

3. Start iPhone- eller iPad-enheten du bruker med Siri på nytt.

4. Start HomePod eller HomePod mini på nytt.

5. På iPhone- eller iPad-enheten går du til Innstillinger > Siri og søk, og slår Lytt etter «Siri» eller «Hei, Siri» av og så på igjen. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å sørge for at Siri gjenkjenner stemmen din.

6. På iPhone- eller iPad-enheten går du til Innstillinger > Siri og søk, og påser at samme språk som brukes på HomePod, er angitt.

Hvis du har to Apple-ID-er i hjemmet som har Gjenkjenn stemmen min konfigurert med samme stemme, må du kanskje slå av Gjenkjenn stemmen min på den ene kontoen.

* Hvilke funksjoner Siri har, kan variere etter land eller region.