Del styringen av hjemmet ditt

Med Hjem-appen kan du invitere personer til å styre hjemmet ditt, redigere tillatelser for dem og tillate dem å styre hjemmet ditt fra hvor som helst.

Inviter noen til å styre hjemmet ditt

Hvis Hjem er oppgradert til den nye Hjem-arkitekturen, må du konfigurere et hjemknutepunkt for å dele styringen av hjemmet ditt.

Følg denne fremgangsmåten for å invitere noen til å styre hjemmet ditt:

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Hjeminnstillinger. Hvis du har konfigurert flere hjem, velger du hjemmet du vil invitere noen til, og deretter velger du Hjeminnstillinger.

3. Trykk eller klikk på Inviter personer.

En iPhone som viser Hjem-appen med alternativet Inviter personer i Hjeminnstillinger
  4. Skriv inn personens Apple-ID som vedkommende bruker med iCloud.

5. Trykk eller klikk på Send invitasjon.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan invitere noen til å styre hjemmet ditt

Godta en forespørsel om å styre et hjem

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image.

3. Velg Hjeminnstillinger.

4. Velg Vis under Invitasjoner.

5. Velg Godta og deretter Ferdig.

En iPhone som viser en invitasjon til hjem i Hjem-appen

Når du har godtatt invitasjonen, trykker eller klikker du på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velger navnet på hjemmet for å styre det.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan godta en invitasjon til å styre et hjem

Tillat ekstern tilgang og rediger rettigheter for brukere

Hvis du konfigurerer et hjemknutepunkt, kan du administrere ekstern tilgang og redigere tillatelser for personene du inviterer til å styre hjemmet ditt. Hvis du ikke har konfigurert et hjemknutepunkt, kan de bare kontrollere tilbehøret når de er hjemme hos deg, tilkoblet wifinettverket og innenfor rekkevidde av tilbehøret. Matter-kompatibelt tilbehør krever et hjemknutepunkt, for eksempel Apple TV 4K eller HomePod mini.

Du kan administrere ekstern tilgang og redigere tillatelser for personene du inviterer til å styre hjemmet ditt.

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Hjeminnstillinger. Om du har flere hjem, velg et hjem, velg deretter Hjeminnstillinger.

3. Klikk på personen du vil endre tillatelser for under Personer, og velg deretter følgende:

• Kontroller tilbehør eksternt: Slå på for å tillate at brukere kan styre tilbehøret ditt fra hvor som helst. Slå av for å kun tillate at brukere styrer tilbehøret mens de er i hjemmet ditt og koblet til wifinettverket.

• Legg til eller rediger tilbehør: Slå på for å tillate at brukere kan legge til eller fjerne tilbehør, stemninger, automatiseringer og andre brukere.

4. Trykk eller klikk på Tilbake og deretter Ferdig.

Brukere du har gitt tilgang, kan ikke legge til HomePod, Apple TV eller AirPlay-kompatible smart-TV-er eller -høyttalere i Hjem-appen. Du kan bare legge til disse enhetene hvis du er eieren av hjemmet i Hjem-appen.

Slutt å dele hjemmet ditt med noen

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Hjeminnstillinger. Om du har flere hjem, velg et hjem, velg deretter Hjeminnstillinger.

3. Trykk eller klikk på brukeren du vil fjerne fra hjemmet ditt, under Personer.

4. Trykk eller klikk på Fjern person.

Hvis du fjerner noen fra Hjem-appen, kan det fortsatt hende de kan styre tilbehør hvis de hadde tillatelser til det i en egen app for det tilbehøret. For å fjerne disse tillatelsene må du bruke appen til tilbehøret. Sjekk den tilhørende håndboken eller kontakt produsenten.

Forlat et hjem du ble invitert til å dele

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Hjeminnstillinger. Hvis du er medlem av flere hjem, velger du hjemmet du vil forlate, og deretter velger du Hjeminnstillinger.

3. Rull ned og trykk eller klikk på Forlat hjem.

4. Trykk eller klikk på Forlat.

Hvis du ikke kan dele styringen av et hjem

Gjør mer med Hjem-appen

Automatiser tilbehør slik at det gjør det du vil, når du vil

Få varslinger for tilbehøret ditt

Konfigurer og bruk Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac

Be Siri om å slå på lyset, justere termostaten og styre alt tilbehøret ditt

Inviter andre til å dele Apple TV med deg