Statusikoner og -symboler på Apple Watch

Finn ut mer om symbolene og knappene øverst på Apple Watch og i Kontrollsenter.

Apple Watch der ladesymbolet vises øverst på skjermen
Grønt symbol for lading av batteriet på Apple Watch

Apple Watch lader.

Apple Watch der symbolet for lavt batterinivå vises øverst på skjermen
Rødt Apple Watch-symbol for lavt batterinivå

Batterinivået er lavt. Finn ut hvordan du lader Apple Watch.

Apple Watch der Flymodus-symbolet vises øverst på skjermen
Oransje Flymodus-symbol

Flymodus er på.

Apple Watch der Ikke forstyrr-symbolet vises øverst på skjermen
Lilla halvmåne, ikke forstyrr-symbol

Ikke forstyrr er på.

Anrop og varsler verken ringer eller lyser opp skjermen inntil du slår av denne innstillingen. Alarmer lyder fortsatt. Hvis du har konfigurert et annet fokus på iPhonen – for eksempel et fokus for når du jobber – vises symbolet her når fokuset er aktivt.

Apple Watch der Kinomodus-symbolet vises øverst på skjermen
To oransje masker som indikerer at kinomodus er på

Både Kinomodus og Lydløsmodus er slått på.

Skjermen forblir mørk til du trykker på skjermen, trykker på en knapp eller vrir på Digital Crown. Denne modusen holder også skjermen mørk når du bruker Alltid på-funksjonen. For å slå Kinomodus av åpner du Kontrollsenter og trykker på symbolet.

Apple Watch som viser Wi-Fi-symbolet øverst på skjermen
Blått wifi-symbol

Apple Watch er koblet til et wifi-nettverk i stedet for iPhonen din.

Apple Watch der søylene for signalstyrke vises øverst på skjermen
Grønt signalstyrkesymbol

Apple Watch med GPS + Cellular er tilkoblet et mobilnettverk.

Antallet søyler indikerer signalstyrken.

Apple Watch der frakoblet-symbolet vises øverst på skjermen
Rødt Apple Watch og iPhone er ikke tilkoblet-symbol

Apple Watch er ikke koblet til iPhone.

Flytt enhetene nærmere hverandre, eller slå av Flymodus.

Apple Watch der symbolet for frakoblet mobilnett vises øverst på skjermen

Bildet har ingen alternativ tekst

Apple Watch with GPS + Cellular har mistet tilkoblingen til mobilnettverket.

Apple Watch der vannlåssymbolet vises øverst på skjermen
Blått vannlåssymbol

Vannlås er slått på, og skjermen reagerer ikke på trykk.

Trykk og hold inne Digital Crown for å slå av vannlåsen.

Apple Watch der varslingssymbolet med en rød prikk vises øverst på skjermen
rød prikk-varslingssymbol på Apple Watch

Hvis du ser det røde varslingssymbolet, har du mottatt en varsling.

Sveip ned på urskiven for å lese varslinger.

Apple Watch der det blå pilplasseringssymbolet vises øverst på skjermen
Blått pilsymbol som indikerer at Stedstjenester nylig er brukt

En app på Apple Watch har nylig brukt Stedstjenester.

Trykk på den blå pilen for å finne ut hvilken app som bad om posisjonen din.

Apple Watch som viser det blå låsesymbolet øverst på skjermen
Blått låsesymbol som indikerer at Apple Watch er låst

Apple Watch er låst.

Trykk for å skrive inn koden og låse den opp.

Apple Watch der Søvnmodus-symbolet vises øverst på skjermen
Blågrønt sengesymbol som indikerer at Apple Watch er i Søvnmodus

Apple Watch er i Søvnmodus.

Hvis du vil gå ut av Søvnmodus, trykker du på og holder inne Digital Crown. Hvis du har konfigurert et annet Fokus på iPhonen – for eksempel for når du jobber – vises symbolet her når fokuset er aktivt.

Apple Watch der mikrofonsymbolet vises øverst på skjermen
Oransje mikrofonsymbol som indikerer at mikrofonen er i bruk

Apple Watch-mikrofonen lytter når mikrofonsymbolet vises.

Dette symbolet vises når du snakker med Siri, spiller inn et taleopptak eller bruker en app eller funksjon som slår på mikrofonen.

Apple Watch der Walkietalkie-symbolet vises øverst på skjermen
Walkietalkie-appsymbolet

Walkietalkie-appen er slått på.

Walkietalkie-symbolet vises når du har slått på appen og kan motta meldinger. Det vises øverst på urskiven når du vekker Apple Watch, og det forblir synlig øverst i Kontrollsenter så lenge Walkietalkie er slått på.

Apple Watch der symbolet for Spareblussmodus vises øverst på skjermen
Gult sirkelsymbol som indikerer at Apple Watch er i Spareblussmodus

Apple Watch er i Spareblussmodus når det gule sirkelsymboletBildet har ingen alternativ tekst vises.

Symboler for aktive apper

På Apple Watch-enheter som kjører watchOS 10, vises det symboler for enkelte aktive apper øverst på urskiven. De fleste av disse appsymbolene åpner appen når du trykker på dem. (I watchOS 9 vises disse aktive appene øverst i Dock.)

Apple Watch der treningssymbolet vises øverst på skjermen
Grønt treningssymbol som indikerer at Trening-appen er aktiv

Trening-appen er aktiv.

Hvis symbolet fortsatt vises etter at du har avsluttet treningsøkten, starter du klokken på nytt.

Apple Watch der Walkietalkie-symbolet vises øverst på skjermen
Walkietalkie-appsymbolet

Du har brukt Walkietalkie-appen nylig.

I watchOS 10 vises Walkietalkie-symbolet øverst på urskiven når du vekker Apple Watch, og det forblir synlig øverst i Kontrollsenter så lenge Walkietalkie er slått på. (I watchOS 9 vises Walkietalkie-symbolet øverst på urskiven et kort øyeblikk når du vekker Apple Watch og nylig har brukt appen.)

Bildet har ingen alternativ tekst
Rødt og hvitt Apple Music-symbol.

Du spiller av lyd på Apple Watch.

Trykk på symbolet for å åpne lydappen som spiller av lyd.

Apple Watch der navigeringssymbolet vises øverst på skjermen
Pilsymbol

Du navigerer med en tredjepartsapp.

I watchOS 10 vises symbolet for tredjepartsappen som brukes til navigering. Hvis symbolet fortsatt vises etter at du har avsluttet navigeringen, starter du klokken på nytt.

En Apple Watch der kompassymbolet vises øverst på skjermen.
Rødt og hvitt Kompass-appsymbol

Spor tilbake kjører.

Symbolet for Kompass-appen vises når du bruker Spor tilbake.