Mål kalibreringen av MacBook Pro med Liquid Retina XDR-skjerm, Apple Studio Display eller Apple Pro Display XDR

Finn ut hvordan du måler kalibreringen av skjermen din. Avhengig av behovene til arbeidsflyten din, kan du også finjustere kalibreringen eller utføre kalibrering av skjermen i felten.

Alle MacBook Pro, Studio Display og Pro Display XDR gjennomgår en avansert kalibreringsprosess på samlebåndet i fabrikken for å sikre nøyaktigheten til LED-lysene og P3-panelet med stort fargerom.

Med fabrikkens kalibreringsprosess får brukerne en enestående visningsopplevelse rett ut av esken. Hvis arbeidsflyten din krever tilpasset kalibrering, kan du finjustere kalibreringen av skjermen eller kalibrere den på nytt for en arbeidsflyt som er tilpasset et spektroradiometer fra en tredjepart.

Mål skjermen din

Du kan bruke en samling av QuickTime-filmtestmønstre fra Apple for å evaluere kalibreringen av skjermen. Disse referansene med riktig fargemerking gjør at du kan bruke ditt eget spektroradiometer til å måle og verifisere primær- og sekundærfargene samt luminans, inkludert den elektrooptiske overføringsevnen (EOTF).

Kontroller kompatibiliteten

Last ned testmønstre

1. Gå til AVFoundation-utviklernettsiden.

2. I delen «Related Resources» (Relaterte ressurser) klikker du på «Color Test Patterns» (Fargetestmønstre) for å laste ned testfilene.

3. Dobbeltklikk på filen QuickTime-Test-Pattern.zip for å dekomprimere arkivet.

Mål skjermen

1. Innrett tredjeparts-spektroradiometeret mot midten av skjermen.

2. Forsikre deg om at rommet er svakt belyst eller mørkt for å forhindre at lys eller blending påvirker målingene.

3. Åpne mappen «QuickTime Test Pattern Movies», og velg samlingen av mønstre som du vil teste. Hver mappe inneholder sekvenser av filmfiler for måling av farge eller luminans i konfigurasjoner som BT.709 og BT.601.

4. Åpne hver fil i QuickTime Player, og mål hver testmønster-filmfil i mappen. Sørg for at den forhåndsinnstilte referansen som til enhver tid er i bruk, samsvarer med det valgte testmønsteret. Bruk for eksempel modusen Digital Cinema (P3–DCI) når du bruker DCI SDR-baserte mønstre.

5. Sammenlign luminansverdiene (kromatisitet) og fargeverdiene du målte, med dem du finner i filen «Reference Values.txt» i mappen for testmønsteret. Avhengig av toleransen til eller kalibreringen av spektroradiometeret kan det være noe variasjon i avlesningene sammenlignet med referanseverdiene.

Hvis målingene dine varierer betydelig fra referanseverdiene, kan du se noen tips for måling av skjermen her.

Tilpass kalibreringen

For mer avanserte arbeidsflyter kan du gjøre følgende justeringer:

* Hvis du har en tidligere versjon av macOS, kan du laste ned Pro Display XDR Calibrator-appen for å kalibrere Pro Display XDR på nytt på en Mac med macOS Catalina 10.15.6 eller nyere.

Tips for måling og kalibrering av skjermen

Hvis du ikke får konsekvente resultater ved måling og kalibrering av skjermen, kan du lese om hva du kan gjøre.

Sjekk omgivelsene dine

• Kontroller lyset i omgivelsene for å minimere lys som reflekterer mot blenderåpningsområdet på skjermen.

• Apple anbefaler måling og kalibrering i omgivelser med temperaturer på 25 grader eller kaldere. For å få de mest repeterbare resultatene bør temperaturen i omgivelsene være like under kalibrering og ved vanlig bruk.

Kontroller konfigureringen av spektroradiometeret

• Sørg for at skjermen har varmet seg opp i minst 30 minutter og er termisk stabil.

• Orienter måleapparatet så det er vinkelrett med skjermen og ligger vannrett på x-aksen, slik at polariseringen minimaliseres.

• Kontroller eksponeringsinnstillingen på måleapparatet. Hvis måleapparatet har en autoeksponeringsmodus, slår du den på – dette optimaliserer avlesningene på flere luminansnivåer. Hvis måleapparatet ikke har en automatisk eksponeringsmodus, kan du kontakte produsenten av instrumentet for å få anbefalte innstillinger. Gjennomgå konfigurasjonsalternativene for posisjonering og brennvidde, blenderåpning, båndbredde, eksponering, målehastighet, skjermsynkronisering og eventuelle automatiske eller dynamiske funksjoner instrumentet kan ha.

• Kontroller om måleapparatet har en innstilling for integrasjonstid. Bruk en lengre integrasjonstid når det er mulig, for å oppnå et mer nøyaktig resultat.

• Hvis måleapparatet har en innstilling for automatisk nøytral tetthet (ND), må du slå den av.

Kontroller kalibreringen av spektroradiometeret

Kontroller produsentens spesifikasjoner for å fastslå toleransen til spektroradiometeret. Observerte avvik kan skyldes disse omstendighetene:

• forskjellige instrumentkalibreringer som bruker forskjellige innfallsvinkler for belysningsmiddel A

• iboende uvisshet i hvert enkelt belysningsmiddel A

• forskjellige utforminger av instrumentmaskinvaren og optiske baner, noe som fører til forskjellige følgefeil

Nullstill spektroradiometeret

Hvis instrumentet ikke reagerer, kan du kontakte produsenten for å få instruksjoner om hvordan du nullstiller spektroradiometeret.

Finn ut mer

Finn ut mer om de forhåndsinnstilte referansemodusene for macOS som følger med skjermen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.