Slik fungerer Siri med flere enheter

Finn ut hvordan Siri fungerer med flere enheter.

Hvilken enhet reagerer på stemmen din

Når du sier «Siri» eller «Hei Siri» i nærheten av flere enheter, kommuniserer enhetene raskt med hverandre via Bluetooth for å finne ut hvilken av dem som bør svare på forespørselen. Enheten som hørte deg best eller som nyligst ble løftet eller brukt, svarer.

HomePod svarer på de fleste Siri-forespørsler, selv når andre enheter er i nærheten. Hvis du vil bruke Siri på en spesifikk enhet, løfter du for å vekke enheten eller trykker på knappen for å bruke Siri. Deretter stiller du spørsmålet ditt.

Dette gjør du hvis feil enhet svarer

• Sørg for at alle enhetene har Bluetooth slått på. Hvis Bluetooth er slått av, eller hvis en enhet ikke er innen Bluetooth-rekkevidde av de andre enhetene, kan det hende at flere enheter svarer på forespørselen din.

• Sørg for at alle enhetene bruker den nyeste Apple-programvaren. Hvis enkelte av dem bruker eldre programvare, kan flere av enhetene svare.

• Sørg for at «Siri» eller «Hei Siri» er slått på i Siri-innstillingene for hver enhet.

• Hvis du har en iPhone eller iPad, kan du legge den med skjermen ned for å unngå at Siri reagerer på stemmen din.

• Hvis du har en HomePod, kan du si «Hei, Siri, slå av Hei, Siri» eller slå av Lytt etter «Hei, Siri» i Hjem-appen. Når du vil slå det på igjen, trykker og holder du på toppen av HomePod og sier «Slå på Hei, Siri».

• Hvis du har en Mac som støtter Siri, kan du lukke den for å unngå at den svarer på forespørslene dine. Hvis «Tillat Siri på låst skjerm» er slått av i Siri-innstillingene, svarer den heller ikke når skjermen er låst.

Hvilke funksjoner Siri har, varierer etter land eller region.