Lydkort for iMac (24-tommers, 2023)

Før du begynner

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• 3,5 mm sekskantmuttertrekker (923-06029)

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antistatisk pinsett

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekilesett (076-00507)

• Torx plus 3IP 25 mm bit (923-07593)

• Torx T6 70 mm-bit (923-07592)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Fleksikabelen til av/på-knappen går også til lydkortet. Hvis fleksikabelen til av/på-knappen blir skadet, må kabinettet byttes ut.

Fjerning

1. Plasser kabinettet med hovedkortet vendt oppover.

2. Løsne forsiktig limet mellom kabinettet og fleksikabelen til lydkortet og av/på-knappen. Bruk den svarte pinnen der det er nødvendig, for å løsne limet.

3. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke på og holde inne «PUSH»-knappen på ZIF-kontakten («zero-insertion force» – kontakter som ikke krever bruk av makt) til lydkortet og av/på-knappen på hovedkortet (1). Skyv deretter enden av fleksikabelen til lydkortet og av/på-knappen ut av kontakten (2).

4. Løft fleksikabelen til lydkortet og av/på-knappen forsiktig for å komme til ZIF-kontakten til lydkortet nær kanten av kabinettet. Bruk deretter den flate enden av den svarte pinnen til å trykke på og holde inne «PUSH»-knappen på ZIF-kontakten til lydkortet (1). Bruk antistatisk pinsett til å gripe enden av fleksikabelen og skyve den ut av kontakten (2).

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene fra wifi- og Bluetooth-antennen.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

6. Flytt wifi- og Bluetooth-antennen forsiktig til side for å komme til skruene på lydkortet. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene fra lydkortet.

• 923-10012 (1)

• 923-09775 (2)

7. Bruk sekskantmuttertrekkeren på 3,5 mm til å fjerne sekskantskruen på 3,5 mm (923-09774) fra lydkortet.

8. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx T6-biten til å fjerne de to T6-avstandsskruene.

9. Vipp opp låsespaken på kontakten til av/på-knappen (1). Bruk deretter den antistatiske pinsetten til å skyve enden av fleksikabelen til av/på-knappen ut av kontakten på lydkortet (2).

•  Obs: Vær forsiktig når du håndterer fleksikabelen til av/på-knappen. Kabelen er en del som ikke kan fjernes. Hvis den blir skadet, må kabinettet byttes ut.

10. Sett den flate enden av den svarte pinnen inn under lydkortet som vist for å løsne limet mellom lydkortet og kabinettet (1).

11. Flytt deretter den svarte pinnen opp og ned som vist (2, 3) for å løsne resten av limet mellom lydkortet og kabinettet.

12. Bruk antistatisk pinsett til å løsne og fjerne lydkortet forsiktig fra kabinettet.

Remontering

1. Hvis du skal montere et nytt lydkort, fjerner du de tre bitene av den selvklebende baksiden fra det nye lydkortet.

2. Sett lydkortet inn i kabinettet.

•  Obs: Pass på at fleksikabelen til av/på-knappen ikke er fanget under lydkortet, før du går videre til neste trinn.

3. Juster lydkortet slik at hodetelefonutgangen er innrettet etter hullet på utsiden av kabinettet.

4. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 11,5 Ncm.

5. Bruk den svarte pinnen til å skyve lydkortet forsiktig mot venstre side av kabinettet mens du bruker den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å skru inn igjen én 3IP-skrue (923-09775) i lydkortet (1).

6. Bruk den svarte pinnen til å skyve lydkortet forsiktig mot venstre side av kabinettet mens du bruker sekskantmuttertrekkeren på 3,5 mm til å skru inn igjen sekskantmutteren på 3,5 mm (923-09774) i lydkortet (2).

7. Bruk den svarte pinnen til å skyve fleksikabelen til lydkortet mot kabinettet som vist for å innrette fleksikabelen etter skruehullet i kabinettet.

8. Sørg for at fleksikabelen til av/på-knappen er innrettet etter kontakten (1). Hvis den er riktig innrettet, trykker du på fleksikabelen til lydkortet i det viste området (2) for å lime den til kabinettet. Deretter går du videre til neste trinn. Hvis fleksikabelen til av/på-knappen ikke er innrettet etter kontakten, gjentar du trinn 7 og 8.

9. Hold den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm stilt til et moment på 11,5 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å skru inn igjen én 3IP-skrue (923-10012) i lydkortet.

10. Trykk på fleksikabelen til lydkortet i de tre viste områdene for å lime den til kabinettet.

11. Skyv enden av fleksikabelen til av/på-knappen inn i kontakten (1). Vipp deretter ned låsespaken (2).

12. Skyv enden av fleksikabelen til lydkortet inn i ZIF-kontakten til lydkortet nær kanten av kabinettet.

•  Obs: Sørg for at fleksikabelen til lydkortet er satt helt inn i ZIF-kontakten til lydkortet. Hvis fleksikabelen bare er delvis tilkoblet, kan det medføre at datamaskinen ikke slår seg på.

13. Skyv enden av fleksikabelen til lydkortet og av/på-knappen inn i ZIF-kontakten til lydkortet på hovedkortet.

14. Trykk langs fleksikabelen til lydkortet og av/på-knappen for å aktivere limet mellom fleksikabelen og kabinettet.

15. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 17,5 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T6-biten til å skru inn igjen de to T6-avstandsskruene.

16. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 10 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å skru inn igjen de fire 3IP-skruene i wifi- og Bluetooth-antennen.

Monter disse delene igjen for å fullføre remonteringen: