Remontering av skjermen på iMac (24-tommers, 2023)

Før du begynner

Fare

Les Strømsikkerhet før du begynner.

Advarsel

Fjern denne delen før du begynner:

Verktøy

• Skjermstativ (923-0416)

• Våtservietter med etanol eller isopropanol

• Kapton-teip

• Mikroterry-pusseklut

• Nylonsonde (svart pinne)

• Maskeringsteip (3–5 cm bred)

• Vernebriller med sideskjermer

• Saks

• Silikonrulle

• Klebrige ark

• Støttekiler (076-00507)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Remontering

1. Bruk våtservietter med etanol eller isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra skjermen og kabinettet.

2. Sørg for at datamaskinen er ren og fri for rusk.

3. Plasser skjermlimstripene på et flatt underlag, og kontroller at de ikke er skadet eller rynkete.

• (946-21745) (1)

• (946-18677) (2)

• (946-21744) (3)

• iMac (24-tommers, 2023, to porter) (946-19175) (4), iMac (24-tommers, 2023, fire porter) (946-18118) (4)

•  Obs: Den nedre limstripen er spesifikk for hver modell. Sørg for at du har riktig nedre limstripe for den modellen du skal reparere.

•  Obs: Skadde limstriper kan forårsake kosmetiske åpninger og lyslekkasje. De kan også svekke forbindelsen mellom skjermen og kabinettet. Bytt ut limstripene hvis de er skadet eller rynkete.

• Merk: Skjermlimstripene har to lag lim med et skumlag imellom. Det er en beskyttende papirfolie på undersiden og en plastfolie på oversiden. Fargene på de beskyttende foliene kan variere.

4. Legg kabinettet flatt som vist. Trekk en kort bit av papirfolien av den ene skjermlimstripen.

• Viktig: Ikke fjern de beskyttende plastfoliene på skjermlimstripene ennå.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen flatt på VESA-støttekilen.

5. Innrett skjermlimstripen etter den tilsvarende kanten på kabinettet, og trykk det eksponerte limet mot kabinettet.

6. Mens du fortsetter å innrette skjermlimstripen, trekker du av biter av papirmellomlegget og trykker limet mot kanten av kabinettet til hele stripen er festet.

7. Gjenta trinn 2 til 4 for å montere de resterende limstripene.

8. Sjekk at skjermlimstripene er riktig innrettet. Sørg for at det ikke er rynker eller luftlommer.

9. Roter kabinettet slik at den øvre kanten er nærmest deg. Plasser støttekilene i kabinettet som vist.

10. Hvis du brukte Kapton-teip til å feste fleksikabelen til kameraet og eDP-porten (innebygd DisplayPort) samt fleksikabelen til skjermens bakbelysning til kabinettet under fjerningen, fjerner du Kapton-teipen nå.

11. Før den nedre kanten av skjermen inn i sporet i stativstøttekilen. Støtt skjermen på trekantstøttekilene.

12. Skyv enden av fleksikabelen til skjermens bakbelysning inn i kontakten på baksiden av skjermen (1).

13. Fest teipen på kontakten til fleksikabelen til skjermens bakbelysning (2).

• Viktig: Hvis teipen ble skadet under fjerningen, kaster du den og bruker den nye teipen som følger med i startsettet eller påfyllingssettet for skjerm.

14. Skyv de to endene av fleksikabelen til kameraet og eDP-porten inn i kontaktene (1) på baksiden av skjermen. Vipp deretter ned låsespakene (2).

15. Løft øvre kant av skjermen litt. Ta de to trekantstøttekilene ut av kabinettet.

16. Trekk skjermen langsomt ut av sporet i stativstøttekilen (1). Senk deretter øvre kant av skjermen ned mot kabinettet (2).

•  Obs: Ikke strekk fleksikablene når du beveger skjermen.

17. Plasser skjermen flatt på kabinettet. Øvre kant av skjermen skal henge like over øvre kant av kabinettet.

18. Innrett skjermen etter kabinettet. Sett deretter to biter maskeringsteip på toppen av datamaskinen for å feste skjermen til kabinettet midlertidig.

19. Hold skjermen i flukt med kabinettet mens du forsiktig reiser opp datamaskinen. Skjermen forskyver seg litt idet den hekter seg på skjermkrokene og innretter seg etter kantene på kabinettet.

•  Obs: Skjermen holdes bare delvis på plass av klemmene i kabinettet. Hold skjermen i flukt med kabinettet for å sikre at skjermen ikke faller av skjermkrokene.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, setter du datamaskinen i oppreist stilling i skjermstativet.

20. Sørg for at skjermen og kabinettet er riktig innrettet på alle fire sider. Juster deretter forsiktig de to bitene med maskeringsteip slik at de sitter tett over toppen av datamaskinen.

21. Skill skjermen fra kabinettet akkurat nok til at du får fjernet de beskyttende foliene fra de to skjermlimstripene nederst på kabinettet.

• Merk: Fjern de beskyttende foliene ved hjelp av tappene i midten av kabinettet som vist.

22. Skill skjermen fra kabinettet akkurat nok til at du får fjernet de beskyttende foliene fra de to skjermlimstripene på nedre halvdel av hver side av kabinettet.

• Merk: Fjern de beskyttende foliene ved hjelp av tappene i midten av kabinettet som vist.

23. Fjern de to stripene med maskeringsteip fra toppen av datamaskinen.

24. Sett to biter maskeringsteip på bunnen av datamaskinen. Trykk teipen mot skjermen for å sikre at den er ordentlig festet.

25. Skill skjermen fra kabinettet akkurat nok til at du får fjernet de beskyttende foliene fra de to skjermlimstripene på øvre halvdel av hver side av kabinettet.

• Merk: Fjern de beskyttende foliene ved hjelp av tappene i midten av kabinettet som vist.

26. Skill skjermen akkurat nok til at du får fjernet de beskyttende foliene fra de to skjermlimstripene øverst på kabinettet.

• Merk: Fjern de beskyttende foliene ved hjelp av tappene i midten av kabinettet som vist.

27. Legg datamaskinen flatt med skjermen vendt opp. Fjern deretter maskeringsteipen.

28. Fjern den beskyttende folien fra det klebrige arket. Rull silikonrullen frem og tilbake på det klebrige arket for å rengjøre den.

29. Rull silikonrullen frem og tilbake langs nedre kant og sidekantene på skjermen for å feste skjermlimstripene.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen på de to trekantstøttekilene.

30. Plasser trekantstøttekilene som vist.

31. Fjern stativkilen fra datamaskinen, og legg datamaskinen på trekantstøttekilene med skjermen vendt opp.

32. Rull silikonrullen frem og tilbake langs øvre kant av skjermen for å feste skjermlimstripene.

33. Rengjør skjermen med mikroterry-pussekluten.

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har montert ny skjerm eller nytt hovedkort.

• Hvis du har byttet hovedkortet, starter datamaskinen opp i feilsøkingsmodus frem til du fullfører systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet skjermen, kan det hende at skjermens lysstyrke og True Tone ikke fungerer som de skal, før du har fullført systemkonfigurasjonen.