Fjerning av skjermen på iMac (24-tommers, 2023)

Før du begynner

Fare

Les Strømsikkerhet før du begynner.

Advarsel

Verktøy

• Limkutter

• Erstatningshjul til limkutter

• Kuttbestandige hansker (923-01368)

• Skjermstativ (923-0416)

• Våtservietter med etanol eller isopropanol

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller med sideskjermer

• Støttekilesett (076-00507)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Viktig

Denne prosedyren kan gjøre det nødvendig å bytte ut teipen på kontakten til flekskabelen til skjermens bakbelysning. Ny teip følger med i startsettet og påfyllingssettet for skjerm. Den er ikke en separat bestillingsdel.

Obs

Skjermen er festet til kabinettet med limstriper. Hver limstripe består av et skumlag omgitt av to klebende lag. Bruk limkutteren for å kutte limstripene og fjerne skjermen. Når du kutter limstripene, kutter du for det meste gjennom skumlaget. Når et hjul har et hakk, må du bytte det ut.

Fjerning

1. Plasser stativkilen mellom stativet og kabinettet som vist. Sørg for at støttekilen er midtstilt og strømporten er tildekket.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, setter du datamaskinen i oppreist stilling i skjermstativet.

2. Still limkutteren i 90-graders vinkel mellom skjermen og kabinettet. Før limkutteren langs toppen av datamaskinen. Unngå området på 7–8 cm rundt kameraet.

•  Obs: For å unngå å skade kameraet og skjermen må du ikke føre limkutteren over kameraet. Hvis kameraet blir skadet, må skjermen byttes ut.

3. Legg datamaskinen på et flatt underlag med skjermen vendt opp. Før limkutteren mellom skjermen og kabinettet på bunnen, på venstre side og på høyre side til hjulet beveger seg med minimal motstand.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen flatt på VESA-støttekilen. VESA-støttekilen har en firkantet utskjæring som passer VESA-monteringsadapteren. Plasser nedre kant av skjermen nærmest sporet i kilen.

4. Løft skjermen litt opp fra kabinettet, og inspiser limet langs bunnen og sidene av skjermen. Hvis du ikke får løftet skjermen nok til å inspisere limet, fører du limkutteren mellom skjermen og kabinettet mens du løfter skjermen litt opp fra kabinettet – én bit av gangen.

•  Obs: Ikke løft toppen av skjermen.

5. Ta på deg vernebrillene med sideskjermer.

6. Sett den flate enden av den svarte pinnen inn mellom bunnen og sidene av skjermen og kabinettet, halvveis inn til hakket på pinnen. Skyv den svarte pinnen opp og ned for å kutte eventuelle limrester.

•  Obs

• Ikke utfør dette trinnet på toppen av skjermen.

• Ikke vri, lirk eller stikk den svarte pinnen forbi hakket. Hvis du tvinger den svarte pinnen inn mellom skjermen og kabinettet, kan skjermen sprekke.

7. Roter datamaskinen slik at bunnen av skjermen er nærmest deg.

8. Løft opp skjermen fra nedre kant som vist.

9. Roter skjermen forsiktig frem og tilbake flere ganger for å løsne limet mellom toppen av skjermen og kabinettet.

10. Når limet mellom toppen av skjermen og kabinettet er løsnet, senker du skjermen ned på kabinettet. Roter deretter datamaskinen slik at øverste kant av skjermen er nærmest deg.

11. Før den nedre kanten av skjermen inn i sporet i stativstøttekilen (1) mens du sakte vipper opp den øvre kanten av skjermen (2).

12. Sett de to trekantstøttekilene inn i kabinettet som vist.

• Merk: Bruk VESA-støttesporkilen og to trekantede støttekiler for modeller som er konfigurert med en VESA-monteringsadapter.

13. Løsne polyesterfilmteipen fra fleksikabelen til skjermens bakbelysning, og ta vare på den til remonteringen.

14. Klyp sidene av enden av fleksikabelen til skjermens bakbelysning (1), og skyv kabelen ut av kontakten (2).

15. Vipp opp låsespakene på fleksikabelen til kameraet og eDP-porten (innebygd DisplayPort) (1). Skyv begge endene av fleksikabelen til kameraet og eDP-porten ut av kontaktene (2).

• Merk: Flekskabelen til kameraet og eDP-porten er én enkelt kabel med tre ender. Den tredje enden kobles til hovedkortet.

16. Løft skjermen av støttekilene, og sett den på skjermstativet.

17. Fjern skjermlimet fra kantene av skjermen.

•  Obs: For å unngå skade på polyesterfilmen på skjermen må du løsne limrestene ved å begynne på midten av hver side av skjermen. Ikke begynn å løsne dem fra hjørnene.

18. Bruk våtservietter med etanol eller isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra kantene av skjermen. La overflatene tørke i minst 1 minutt.

•  Obs: Ikke bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol på forsiden av skjermen eller til å fjerne annet enn rester av skjermlim.

19. Ved behov kan du bruke Kapton-teip til å feste fleksikabelen til kameraet og eDP-porten samt fleksikabelen til skjermens bakbelysning til kabinettet.

Remontering

Monter denne delen igjen for å fullføre remonteringen:

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har montert ny skjerm eller nytt hovedkort.

• Hvis du har byttet hovedkortet, starter datamaskinen opp i feilsøkingsmodus frem til du fullfører systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet skjermen, kan det hende at skjermens lysstyrke og True Tone ikke fungerer som de skal, før du har fullført systemkonfigurasjonen.