Hovedkort til iMac (24-tommers, 2023, to porter)

Før du begynner

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• 2,5 mm sekskantmuttertrekker (923-06028)

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antenneverktøy

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip (valgfritt)

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekilesett (076-00507)

• Momenttrekker (blågrønn, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit (923-07593)

• Torx Plus 3IP-halvmånebit (923-08468)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Fjerning

1. Plasser kabinettet med hovedkortet vendt oppover.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP 25 mm-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-10013) fra kontaktdekselet til USB-C-kortet.

3. Fjern kontaktdekselet til USB-C-kortet, og ta vare på det til monteringen.

4. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de fem 3IP-skruene fra antennejordingsklemmene på hovedkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

5. Bruk antenneverktøyet til å løfte endene av de tre koaksiale antennekablene av kontaktene.

6. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmteipen på flekskabelen til viften.

7. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken på enden av kontakten til viftens flekskabel.

8. Åpne den antistatiske pinsetten, og plasser den ene tuppen under den brede delen av flekskabelen til viften, som vist, for å løsne limet mellom flekskabelen til viften og hovedkortet. Trekk deretter flekskabelen til viften ut av kontakten.

•  Obs: Ikke rør de små komponentene på hovedkortet. Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

9. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av venstre høyttalerkabel av kontakten.

10. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av høyre høyttalerkabel av kontakten.

11. Bruk den antistatiske pinsetten til å løsne polyesterfilmteipen fra kabelkontakten til skjermens bakbelysning. Ta vare på den til monteringen.

12. Klyp sammen sidene på enden av flekskabelen til skjermens bakbelysning, og skyv den ut av kontakten.

13. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke på og holde inne «PUSH»-knappene på ZIF-kontaktene («zero-insertion force» – kontakter som ikke krever bruk av makt) til flekskabelen til mikrofonen og flekskabelen til lydkortet og av/på-knappen. Skyv deretter endene av kablene ut av kontaktene.

14. Trekk i fliken for å vippe opp låsestangen på flekskabelen til kameraet og eDP-porten (innebygd DisplayPort) (1). Skyv enden av fleksikabelen til kameraet og eDP-porten ut av kontakten (2). Ta deretter flekskabelen til kameraet og eDP-porten ut av kabinettet.

15. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til USB-C-kortet av kontakten.

16. Bruk sekskantmuttertrekkeren på 2,5 mm til å fjerne de ti 2,5 mm sekskantskruene fra hovedkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

17. Skyv antennekablene og flekskablene til side mens du vipper hovedkortet (1) fremover. Løft deretter hovedkortet ut av kabinettet (2).

• Merk

• Om nødvendig kan du bruke Kapton-teip, slik at antennekablene og flekskablene ikke er i veien mens du fjerner hovedkortet.

• Hvis du ikke enkelt klarer å vippe hovedkortet fremover, må du kanskje fjerne skumkilen fra stativet og skyve hovedkortet gjennom hullet for likestrømtilførselen på baksiden av kabinettet. Sett skumkilen på plass igjen etter at du har fullført dette trinnet.

Montering

1. Hvis du skal montere et nytt hovedkort, fjerner du den beskyttende plastfolien som dekker likestrømtilførselen på baksiden av hovedkortet.

2. Skyv antennekablene og flekskablene til side. Plasser hovedkortet og lavhastighetsflekskabelen i kabinettet (1). Vipp deretter hovedkortet mot kabinettet (2).

•  Advarsel: Sørg for at batteriet og likestrømtilførselen på hovedkortet er riktig innrettet etter kabinettet, som vist. Unngå å bevege hovedkortet til venstre eller høyre under monteringen, da dette kan medføre at batteriet kortslutter.

3. Sørg for at hovedkortet er riktig plassert i kabinettet, og at ingen antennekabler eller flekskabler blir fanget under hovedkortet.

4. Bruk den sekskantede muttertrekkeren på 2,5 mm til å feste de ti 2,5 mm sekskantskruene i hovedkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

5. Trykk enden av flekskabelen til USB-C-kortet forsiktig mot kontakten.

6. Skyv enden av flekskabelen til kameraet og eDP-porten inn i kontakten (1). Vipp deretter ned låsestangen på flekskabelen til kameraet og eDP-porten (2).

7. Skyv endene av flekskabelen til mikrofonen og flekskabelen til lydkortet og av/på-knappen inn i kontaktene.

8. Skyv enden av kabelen til skjermens bakbelysning inn i kontakten.

9. Trykk polyesterfilmteipen mot kontakten til flekskabelen til skjermens bakbelysning for å feste den igjen.

10. Trykk enden av venstre høyttalerkabel mot kontakten.

11. Trykk enden av høyre høyttalerkabel mot kontakten.

12. Skyv enden av flekskabelen til den venstre viften inn i kontakten (1). Vipp deretter ned låsespaken (2).

13. Trykk polyesterfilmteipen over enden av flekskabelen til den venstre viften.

14. Trykk på flekskabelen til viften for å feste den til hovedkortet.

15. Før den korteste koaksiale antennekabelen (3) under den lengste koaksiale antennekabelen (2). Bruk den stumpe enden av antenneverktøyet til å trykke endene av de tre koaksiale antennekablene mot kontaktene.

16. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste de fem 3IP-skruene i antennejordingsklemmene på hovedkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

17. Plasser kontaktdekselet til USB-C-kortet over kontakten.

18. Still inn momentverdien på den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm) til 11,5 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-10013) i kontaktdekselet til USB-C-kortet.

19. Hvis du skal montere et nytt hovedkort, trekker du i fliken på den beskyttende folien for batteriet for å fjerne den.

Monter disse delene igjen for å fullføre monteringen:

Obs