USB-C-kort for iMac (24-tommers, 2023, fire porter)

Før du begynner

Fjern denne delen før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antistatisk pinsett

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekilesett (076-00507)

• Torx plus 3IP 25 mm bit (923-07593)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Fjerning

Merk: Denne fremgangsmåten viser hvordan du fjerner begge USB-C-kortene. Du kan imidlertid fjerne ett USB-C-kort om gangen.

1. Plasser kabinettet med hovedkortet vendt oppover.

2. Fjern polyesterfilmteipen fra USB-C-kortene. Begynn fra venstre side av teipen. Ta vare på polyesterfilmteipen til remonteringen.

•  Obs: Sørg for at du bare fjerner polyesterfilmteipen. Ikke fjern teipen som er festet direkte på hvert av USB-C-kortene.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-05555) fra hvert av USB-C-kortene.

4. Vipp opp USB-C-kortene for å komme til dekslene for USB-C-kortkontaktene.

•  Forsiktig: Pass på at USB-C-kortene ikke berører adapterkortet.

5. Frigjør høyttalerkabelen fra klemmen i dekselet for den venstre USB-C-kortkontakten.

6. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-05561) fra hvert av dekslene.

7. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av fleksikabelen til det høyre USB-C-kortet av kontakten på adapterkortet. Ta det høyre USB-C-kortet ut av kabinettet.

• Merk: Støtt høyre USB-C-kort mens du kobler fra fleksikabelen, slik at det ikke faller ned på adapterkortet.

8. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av fleksikabelen til det venstre USB-C-kortet av kontakten på adapterkortet. Ta det venstre USB-C-kortet ut av kabinettet.

• Merk: Støtt venstre USB-C-kort mens du kobler fra fleksikabelen, slik at det ikke faller ned på adapterkortet.

Remontering

1. Plasser det venstre USB-C-kortet over kontakten. Trykk deretter enden av fleksikabelen til det venstre USB-C-kortet mot kontakten på adapterkortet.

• Obs: Pass på at USB-C-kortet ikke berører adapterkortet.

2. Plasser det høyre USB-C-kortet over kontakten. Trykk deretter enden av fleksikabelen til det høyre USB-C-kortet mot kontakten på adapterkortet.

•  Obs: Pass på at USB-C-kortet ikke berører adapterkortet.

3. Plasser dekslene for USB-C-kortkontaktene over kontaktene.

• Viktig: Sørg for at dekselet for USB-C-kortkontakten med klemmen for høyttalerkabelen er plassert over venstre USB-C-kontakt.

4. Still inn momentverdien på den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm) til 11,5 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å skru inn igjen de to 3IP-skruene (923-05561) i hvert av dekslene.

5. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å sette høyttalerkabelen inn i klemmen i dekselet for den venstre USB-C-kortkontakten.

6. Ta den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm, og still inn en momentverdi på 10 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å skru inn igjen de to 3IP-skruene (923-05555) i hvert av USB-C-kortene.

7. Fest polyesterfilmteipen over USB-C-kortene igjen.

• Viktig

• Hvis du skal montere et nytt USB-C-kort, bruker du den nye polyesterfilmteipen som følger med, i stedet for den gamle polyesterfilmteipen.

• Sørg for at polyesterfilmteipen er riktig innrettet over USB-C-kortene og ikke dekker noen del av den høyre høyttaleren.

Monter denne delen igjen for å fullføre remonteringen: