Touch ID-kort for MacBook Pro (14-tommers, nov. 2023)

Før du begynner

Advarsel

• Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip (922-1731)

• Nylonsonde (svart pinne) (922-5065)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Momenttrekker (blågrønn, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit (923-08468)

• Justeringssett for Touch ID (923-03032)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Viktig: Denne prosedyren kan kreve et innleggssett for Touch ID-kort, som kun følger med et nytt Touch ID-kort. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Plasser datamaskinen på høykant med skjermen åpen. Trykk deretter på Touch ID-knappen noen ganger for å kjenne på bevegelsen.

2. Lukk skjermen, og plasser datamaskinen på bordet med skjermsiden ned.

3. Løft forsiktig flekskabelen til Touch ID-kortet fra det Y-formede dekselet.

4. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å løsne én 3IP-skrue (923-06940) fra det Y-formede dekselet.

•  Obs: For å unngå å skade skruen må du ikke løsne skruen med mer enn én rotasjon mot klokken.

5. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne én 3IP-skrue (923-06940) fra det Y-formede dekselet.

6. Bruk en antistatisk pinsett til å skyve det Y-formede dekselet ut fra under skruen du løsnet. Deretter fjerner du dekselet fra toppdekselet og legger det til side til monteringen.

7. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de seks 3IP-skruene fra det fleksible dekselet til Touch ID-kortet.

• To midtre 3IP-skruer (923-06942) (1)

• Fire ytre 3IP-skruer (923-06955) (2)

8. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne det fleksible dekselet til Touch ID-kortet fra toppdekselet. Legg den til side frem til monteringen.

• Viktig: Merk deg plasseringen av kablene for når du skal montere dem igjen.

9. Åpne skjermen og plasser datamaskinen på siden.

10. Støtt Touch ID-kortet (1) mens du fører flekskabelen til Touch ID-kortet (2) gjennom sporet i toppdekselet.

• Viktig:

• Hvis Touch ID-kortet ikke klikket ordentlig før du fjernet det eller hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, går du til fjerningstrinn 11 for å fjerne Touch ID-innlegget.

• Hvis du monterer det originale Touch ID-innlegget på nytt, går du direkte til monteringstrinn 5.

11. Plasser datamaskinen med høyre side opp. Åpne den antistatiske pinsetten, og bruk den ene tuppen til å fjerne innlegget fra den sirkelformede fordypningen under Touch ID-kortet.

•  Obs: Påse at flekskablene er plassert på innsiden av toppdekselet. Plasser deretter datamaskinen på en ren overflate for å unngå å skade de interne delene.

• Merk: Innlegget er festet til toppdekselet.

Montering

• Viktig:

• Hvis du bytter ut Touch ID-kortet eller endrer følelsen for trykk på knappen, må du kanskje bytte Touch ID-innlegget. Følg trinn 1 til og med 4 for å montere en nytt innlegg.

• Hvis du bytter Touch ID-kortet og bruker det opprinnelige innlegget, eller hvis du monterer det originale Touch ID-kortet på nytt, går du til monteringstrinn 5.

1. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen.

•  Obs: Påse at flekskablene er plassert på innsiden av toppdekselet. Plasser deretter datamaskinen på en ren overflate for å unngå å skade de interne delene.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å plukke opp det mellomstore Touch ID-innlegget fra innleggssettet.

• Merk: Innlegget er svart på siden med lim og sølvfarget på den motsatte siden.

3. Juster Touch ID-innlegget i den fordypede sirkelen i toppdekselet med limsiden ned.

4. Trykk forsiktig på Touch ID-innlegget i 15 sekunder for å feste det til toppdekselet.

5. Åpne skjermen og plasser datamaskinen på siden.

6. Før flekskabelen til Touch ID-kortet gjennom sporet i toppdekselet. Posisjoner deretter Touch ID-kortet i åpningen i toppdekselet.

• Viktig: Hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, må du ikke fjerne beskyttelsesfilmen eller avtrekksfolien fra teipen ennå.

7. Lukk skjermen, og plasser datamaskinen på bordet med skjermsiden ned.

8. Bruk en antistatisk pinsett til å posisjonere det fleksible dekselet til Touch ID-kortet som vist.

• Viktig: Sørg for at det fleksible dekselet til Touch ID-kortet er montert med riktig side opp.

9. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste de følgende seks 3IP-skruene:

• Viktig: Slutt å stramme skruene når skruehodene kommer i kontakt med det fleksible dekselet til Touch ID-kortet og før du føler motstand.

• To midtre 3IP-skruer (923-06942) (1)

• Fire ytre 3IP-skruer (923-06955) (2)

10. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen.

11. Sentrer Touch ID-knappen slik at mellomrommet på hver side ser likt ut og Touch ID-knappen er på linje med funksjonstastene.

12. Deretter plasserer du to Y-formede justeringsverktøy inntil Touch ID-knappen. Fest de Y-formede verktøyene i hjørnekantene med Kapton-teipen.

• Merk: Hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, fjerner du beskyttelsesfilmen fra Touch ID-knappen.

13. Pass på at Touch ID-knappen holdes på plass av de Y-formede verktøyene når du lukker skjermen. Plasser deretter datamaskinen på bordet med skjermsiden ned.

14. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to midtre 3IP-skruene helt igjen.

15. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste den øverste venstre 3IP-skruen.

• Viktig: Stopp strammingen av skruen når du føler motstand, men før momenttrekkeren klikker.

16. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de fire 3IP-skruene helt i rekkefølgen som vises.

17. Plasser datamaskinen på høykant med skjermen åpen.

18. Se direkte over Touch ID-knappen. Mellomrommene på hver side skal se like ut, og Touch ID-sensoren skal være på linje med funksjonstastene.

• Viktig:

• Hvis mellomrommene rundt kantene er like, går du til monteringstrinn 27.

• Hvis mellomrommene ikke er like, fortsetter du med trinn 19 til 26 for å justere Touch ID-knappen på nytt.

19. Hold skjermen åpen med datamaskinen på siden. Roter datamaskinen for å få tilgang til skruene.

20. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å løsne de to midtre 3IP-skruene.

21. Fjern Kapton-teipen og de Y-formede justeringsverktøyene.

22. Sentrer Touch ID-knappen slik at mellomrommet på hver side ser likt ut og Touch ID-knappen er på linje med funksjonstastene.

23. Sett to Y-formede justeringsverktøy opp mot Touch ID-knappen som vist. Fest de Y-formede verktøyene i hjørnekantene med Kapton-teipen.

24. Hold skjermen åpen med datamaskinen på siden. Roter datamaskinen for å få tilgang til den andre siden.

25. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to midtre 3IP-skruene helt igjen.

26. Se direkte over Touch ID-knappen. Mellomrommene på hver side skal se like ut, og Touch ID-sensoren skal være på linje med funksjonstastene.

• Viktig:

• Hvis mellomrommene rundt kantene er like, går du til monteringstrinn 27.

• Hvis åpningene rundt sidene er ulike, gjentar du fjerningstrinn 2 til 10. Gjenta deretter monteringstrinnene.

27. Fjern Kapton-teipen og de Y-formede justeringsverktøyene.

28. Trykk på Touch ID-knappen for å forsikre deg om at du kan føle den klikke.

• Viktig:

• Hvis Touch ID-knappen er for løs, gjentar du alle fjerningstrinnene. Gjenta deretter monteringstrinnene med et større Touch ID-innlegg.

• Hvis Touch ID-knappen føles for stiv eller ikke klikker, gjentar du fjerningstrinnene. Gjenta deretter monteringstrinnene med et mindre Touch ID-innlegg.

29. Lukk skjermen, og plasser datamaskinen på bordet med skjermsiden ned.

30. Bruk den antistatiske pinsetten til å plassere det Y-formede dekselet i toppdekselet (1). Sørg for at hakket er under den løse skruen (2).

31. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-06940) i det Y-formede dekselet.

32. Trykk flekskabelen til Touch ID-kortet forsiktig mot det Y-formede dekselet for å feste den.

• Viktig: Hvis flekskabelen til Touch ID-kortet ikke er innrettet etter det Y-formede dekselet, kan deler av flekskabelen fanges mellom Touch ID-kortet og toppdekselet. Gjenta fjerningstrinn 1 til 10, og følg deretter monteringstrinn 5 til 32 for å sikre korrekt innretting av flekskabelen og dekselet.

Monter disse delene igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.