Hovedkort til MacBook Pro (14-tommers, M3, nov. 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Phillips 00-skrujern

• Merk: Kreves kun hvis du skal montere et nytt hovedkort.

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit (923-08468)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

• Torx T6-sikringsbit (923-00304)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Fjerning

1. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de 15 3IP-skruene fra de følgende sju dekslene:

• To 3IP-skruer (923-07034) fra kontaktdekselet til Touch ID-kortet (1)

• Fire 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til skjermen (2, 3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk (4)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (5)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til USB-C-kortene (6)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til lydkortet (7)

2. Fjern de syv dekslene, og legg dem til side frem til monteringen.

3. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene på følgende ni flekskabler fra kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (1)

• Flekskabel med strøm for skjermbakbelysning (2)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (3)

• Flekskabelen til eDP (4)

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (5)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (6)

• Flekskablene til USB-C-kortene (7, 8)

• Flekskabelen til lydkortet (9)

4. Løft Touch ID-kortets flekskabel forsiktig av hovedkortet.

5. Løft skjermkabelklemmene fra den interne rammen i toppdekselet. Brett dem forsiktig bak over kanten av toppdekselet for å avdekke demperne på skjermkabelen under dem.

6. Løft demperne for skjermkabelen ut av toppdekselet. Legg dem til side frem til monteringen.

7. Løft forsiktig polyesterfilmfliken på enden av flekskabelen for viften (1). Bruk deretter den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken på kontakten (2).

8. Spre tuppene på den antistatiske pinsetten, og sett den ene tuppen inn under flekskabelen til viften. Skyv pinsettuppen forsiktig langs hele undersiden av flekskabelen for å løsne limet mellom flekskabelen og hovedkortet.

•  Obs

• Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

• Ikke berør noen av de små komponentene på hovedkortet eller flekskabelen til viften.

9. Skyv enden av flekskabelen til viften fra kontakten.

10. Trekk polyesterfilmflikene forsiktig av endene på følgende fem flekskabler:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

11. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp låsespakene til de fem flekskablene (1–5). Skyv deretter endene på flekskablene fra kontaktene.

12. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx Plus 5IP-biten til å fjerne følgende åtte 5IP-skruer fra hovedkortet:

• To 5IP-skruer (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07039) (2)

• To 5IP-skruer (923-07037) (3)

• To 5IP-skruer (923-08687) (4)

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og Torx T6-sikringsbiten til å fjerne de tre T6-skruene fra hovedkortet:

• To T6-skruer (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10090) (2)

14. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-10089) fra hovedkortet.

15. Løft dekselet på den termiske kanalen fra viften (1). Brett deretter forsiktig tilbake dekselet til den termiske kanalen og flekskablene. Bruk Kapton-teip til å holde dem tilbake som vist.

•  Obs

• Ikke strekk flekskablene. Teip dem løst bakover, slik at du enkelt kan løfte opp hovedkortet.

• Ikke teip flekskablene til styreflaten og BMU-en bakover (2).

16. Bruk den svarte pinnen til å løfte kanten av hovedkortet som vist.

17. Hold i sidene på hovedkortet, og vipp det forsiktig opp (1). Deretter skyver du hovedkortet ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å holde tilbake flekskablene til styreflaten og BMU-en (3) når du tar ut hovedkortet.

•  Obs

• Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet.

Montering

Obs! Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du ikke kaste emballasjen og avstiverne. Emballasjen og avstiverne må overføres til det opprinnelige hovedkortet før de returneres til Apple Service for å forhindre skade under frakt.

Viktig:

• Hvis du skal montere det gamle hovedkortet på nytt, hopper du til monteringstrinn 11.

• Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du fullføre alle monteringstrinnene.

1. Følg trinnene for fjerning og montering for å montere et nytt Touch ID-kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de tre Phillips 00-sikringsskruene fra den øvre avstiveren på det nye hovedkortet.

3. Løft den øvre avstiveren av det nye hovedkortet, og legg den til side.

4. Løft det nye hovedkortet av den nedre avstiveren, og legg det til side.

5. Plasser det gamle hovedkortet over den nedre avstiveren. Innrett skruehullene i hovedkortet etter skruehullene i den nedre avstiveren.

• Merk: Den nedre avstiveren er merket med «BR»

6. Plasser den øvre avstiveren på det opprinnelige hovedkortet. Innrett skruehullene på den øvre avstiveren etter skruehullene i det gamle hovedkortet.

• Merk: Den øvre avstiveren er merket med «TR»

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste de tre Phillips 00-festeskruene igjen.

• Viktig: Sikringsskruene i den øvre avstiveren festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i den nedre avstiveren.

8. Plasser det opprinnelige hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

9. Plasser det emballerte hovedkortet i skumgummirammen.

10. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple Service.

11. Sørg for at dekselet på den termiske kanalen og flekskablene er brettet tilbake og festet med Kapton-teip.

12. Bruk den svarte pinnen til å brette flekskablene til styreflaten og BMU-en (1) bakover. Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned kanten på hovedkortet for å plassere det i toppdekselet (2). Deretter senker du hovedkortet inn i toppdekselet (3).

13. Fjern Kapton-teipen forsiktig fra dekselet for den termiske kanalen og flekskablene. Plasser dekselet for den termiske kanalen, og trykk for å feste det til kjøleribben (1).

14. Behold T6-sikringsbiten i den justerbare momenttrekkeren (0,3–1,2 Nm). Still inn momentet til 0,4 Nm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å feste de fire T6-skruene i rekkefølgen som vises:

• Én T6-skrue (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10091) (2)

• Én T6-skrue (923-10090) (3)

15. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-10089).

16. Sett inn 5IP-biten inn i den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm. Still inn momentet til 20,5 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å installere følgende 5IP-skruer på nytt:

• Én 5IP-skrue (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07037) (2)

• To 5IP-skruer (923-08687) (3)

17. Behold 5IP-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 17,5 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste én 5IP-skrue (923-10092).

18. Behold 5IP-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 28 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste to 5IP-skruer (923-07039).

19. Dytt bare den brettede delen av flekskablene til skjermen (delen av flekskabelen nærmest skjermen) inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

20. Plasser skjermkabeldemperne i den interne rammen og over bøyene i flekskablene til skjermen som vist.

21. Plasser klemmene for flekskablene til skjermen langs kanten på skjermkabeldemperne (1). Sett deretter inn flekskablene til skjermen i mellomrommet mellom den interne rammen og hovedkortet (2).

22. Trykk klemmene for flekskablene til skjermen ned over demperne, og fest dem til den interne rammen.

23. Trykk endene av de tre flekskablene til skjermen mot kontaktene på hovedkortet.

24. Skyv endene til følgende seks flekskabler inn i kontaktene:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til viften (3)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (4)

• Flekskabelen til tastaturet (5)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (6)

25. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe ned låsespakene. Trykk deretter polyesterfilmflikene til endene på de seks flekskablene (1–6).

26. Trykk og hold på flekskabelen for viften i 15 sekunder for å feste den til hovedkortet.

27. Trykk endene av følgende fem flekskabler mot kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (2)

• Flekskablene til USB-C-kortene (3, 4)

• Flekskabelen til lydkortet (5)

28. Trykk enden av flekskabelen til Touch ID-kortet mot kontakten på hovedkortet.

29. Plasser de følgende sju dekslene over kontaktene på hovedkortet:

• Kontaktdekselen til Touch ID-kortet (1)

• Kontaktdekselen til skjermen (2)

• Kontaktdekselen til skjermen (3)

• Kontaktdekselen til sensor for vinkel på lokk (4)

• Kontaktdekselen til MagSafe 3-kortet (5)

• Kontaktdekselen til venstre USB-C-kort (6)

• Kontaktdekselen til lydkortet (7)

30. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste 15 3IP-skruer i de syv dekslene (1–7).

• To 3IP-skruer (923-07034) (1)

• 13 3IP-skruer (923-06854) (2–7)

31. Trykk på flekskabelen for Touch ID-kortet i 15 sekunder for å feste den til hovedkortet.

Monter disse delene igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.