Hovedkort til MacBook Pro (14-tommers, M3 Pro eller M3 Max, nov. 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Phillips 00-skrujern

• Merk: Kreves kun hvis du skal montere et nytt hovedkort.

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit (923-08468)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

• Torx T6-sikringsbit (923-00304)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Viktig: Denne prosedyren krever skruedeksler (923-07049), som følger med en erstatningsdel, men som også kan bestilles separat.

Merk: Hovedkortet og kjøleribben du har, kan se annerledes ut, men prosedyren er den samme.

Fjerning

1. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de 17 3IP-skruene fra de følgende åtte dekslene:

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til venstre USB-C-kort (2)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet på lydkortet (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til høyre USB-C-kort (4)

• To 3IP-skruer (923-10093) fra kontaktdekselet til Touch ID-kortet (5)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet for skjermen (6)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet for skjermen (7)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk (8)

2. Fjern de åtte dekslene (1–8), og legg dem til side frem til monteringen.

3. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene på følgende ti flekskabler fra kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (1)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flekskabelen til lydkortet (4)

• Flekskabelen til høyre USB-C-kort (5)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (6)

• Flekskabelen med strøm for skjermens bakbelysning (7)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (8)

• eDP-flekskabelen (9)

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk (10)

4. Trekk Touch ID-kortets flekskabel forsiktig av hovedkortet.

5. Løft klemmene for flekskabelen til skjermen ut av den interne rammen til toppdekselet. Brett dem forsiktig bak over kanten av toppdekselet for å avdekke demperne på skjermkabelen under dem.

6. Løft skjermkabeldemperne ut av toppdekselet. Legg dem til side frem til monteringen.

7. Bruk en antistatisk pinsett til å trekke av polyesterfilmflikene på endene av de følgende sju flekskablene:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

8. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp låsespakene på de syv flekskabelkontaktene.

9. Spre tuppene på den antistatiske pinsetten, og sett den ene tuppen inn under flekskabelen til den venstre viften. Skyv pinsettuppen forsiktig langs hele undersiden av flekskabelen for å løsne limet mellom flekskabelen og hovedkortet. Gjenta dette trinnet for å løsne limet på flekskabelen til den høyre viften.

•  Obs:

• Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

• Ikke berør noen av de små komponentene på hovedkortet eller flekskablene til viften.

10. Skyv enden til følgende sju flekskabler fra kontaktene deres:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

11. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne de fire skruedekslene skruene midt på hovedkortet.

• Viktig: Ikke bruk skruedekslene på nytt. Nye skruedeksler (923-07049) følger med erstatningsdeler, men kan også bestilles separat.

12. Bruk den svarte pinnen til å fjerne alle limrester fra hovedkortet.

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx Plus 5IP-biten til å fjerne seks 5IP-skruer fra hovedkortet:

• To 5IP-skruer (923-10092) (1)

• Fire 5IP-skruer (923-07039) (2)

14. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Nm og Torx Plus 5IP-biten til å fjerne følgende fem 5IP-skruene fra hovedkortet i den rekkefølgen som vises:

• Én 5IP-skrue (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07037) (2)

• To 5IP-skruer (923-08687) (3)

15. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og Torx T6-sikringsbiten til å fjerne de tre T6-skruene fra hovedkortet:

• To T6-skruer (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10090) (2)

16. Løft dekslene på den termiske kanalen fra viftene (1). Brett deretter tilbake dekslene for den termiske kanalen samt flekskablene. Bruk Kapton-teip til å holde dem åpne som vist.

•  Obs:

• Ikke strekk flekskablene. Teip dem løst bakover, slik at du enkelt kan løfte opp hovedkortet.

• Ikke teip flekskablene til styreflaten og BMU-en bakover (2).

17. Bruk den svarte pinnen til å løfte kanten av hovedkortet som vist.

18. Vipp hovedkortet forsiktig opp som vist (1). Deretter skyver du hovedkortet ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å holde flekskablene til styreflaten og BMU-en (3) til side når du tar ut hovedkortet.

•  Obs: Ikke skad Touch ID-kortets flekskabel når du fjerner hovedkortet.

•  Obs: Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet.

Montering

Obs: Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du ikke kaste emballasjen og avstiverne. Emballasjen og avstiverne må overføres til det gamle hovedkortet før de returneres til Apple-service for å forhindre skade under frakt.

Viktig:

• Hvis du skal montere det gamle hovedkortet på nytt, hopper du til trinn 11.

• Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du fullføre alle monteringstrinnene.

1. Følg trinnene for fjerning og montering for å montere et nytt Touch ID-kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de seks Phillips 00-sikringsskruene fra de øvre avstiverne på det nye hovedkortet.

3. Løft de øvre avstiverne av det nye hovedkortet og legg dem til side.

4. Løft det nye hovedkortet av de nedre avstiverne og legg det til side.

5. Plasser de nedre avstiverne på det gamle hovedkortet som vist. Innrett skruehullene i de nedre avstiverne etter skruehullene i det gamle hovedkortet. Hold de nederste avstiverne på plass og snu hovedkortet.

• Merk: De nedre avstiverne har følgende merkinger:

• BL – nederst til venstre (bottom left)

• BR – nederst til høyre (bottom right)

6. Plasser de øvre avstiverne på det eksisterende hovedkortet. Innrett skruehullene de øvre avstiverne med skruehullene i det eksisterende hovedkortet.

• Merk: De øvre avstiverne har følgende merkinger:

• TL – øverst til venstre (top left)

• TR – øverst til høyre (top right)

• Viktig: Sikringsskruene i de øvre avstiverne festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i de nedre avstiverne.

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste de seks Phillips 00-sikringsskruene i de fire avstiverne.

8. Plasser det eksisterende hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

9. Plasser det emballerte hovedkortet i skumgummirammen.

10. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

11. Sørg for at dekslene og flekskablene for de termiske kanalene er brettet tilbake og festet i toppdekselet med Kapton-teip.

12. Bruk den svarte pinnen til å holde flekskablene til styreflaten og BMU-en til side (1). Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned kanten på hovedkortet for å plassere det i toppdekselet (2). Deretter senker du hovedkortet inn i toppdekselet (3).

•  Obs:

• Ikke skad Touch ID-kortets flekskabel når du posisjonerer hovedkortet.

13. Fjern Kapton-teipen forsiktig fra dekslene og flekskablene til den termiske kanalen. Plasser dekslene til den termiske kanalen, og trykk for å feste dem til kjøleribben (1).

14. Behold Torx T6-sikringsbiten i den justerbare momenttrekkeren (0,3–1,2 Nm). Still inn momentet til 0,4 Nm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å feste de treT6-skruene i rekkefølgen som vises:

• To T6-skruer (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10090) (2)

15. Behold Torx Plus 5IP-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 20,5 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste følgende fem 5IP-skruer:

• Én 5IP-skrue (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07037) (2)

• To 5IP-skruer (923-08687) (3)

16. Behold 5IP-biten i den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm, og behold momentverdien stilt inn på 20,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste to 5IP-skruer (923-10092).

17. Behold 5IP-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 28 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste fire 5IP-skruer (923-07039).

18. Fjern den selvklebende baksiden fra de nye skruehullene (923-07049). Plasser skruedekslene over hver av de fire skruene.

19. Trykk på skruedekslene for å feste dem til skruene.

20. Dytt bare den brettede delen av flekskablene til skjermen (delen av flekskabelen nærmest skjermen) inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

21. Plasser skjermkabeldemperne i den interne rammen og over bøyene i flekskablene til skjermen som vist.

22. Plasser klemmene for flekskablene til skjermen langs kanten på skjermkabeldemperne (1). Sett deretter inn flekskablene til skjermen i mellomrommet mellom den interne rammen og hovedkortet (2).

23. Trykk klemmene for flekskablene til skjermen ned over demperne, og fest dem til den interne rammen.

24. Skyv endene til de følgende sju flekskablene inn i kontaktene:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

25. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe ned låsespakene. Trykk deretter polyesterfilmflikene til endene til de sju flekskablene (1–7).

26. Trykk og hold flekskabelen på den venstre viften i 15 sekunder for å feste den til hovedkortet. Gjenta deretter dette trinnet for å feste flekskabelen på den høyre viften.

27. Trykk endene av de følgende ti flekskablene til kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (1)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flekskabelen til lydkortet (4)

• Flekskabelen til høyre USB-C-kort (5)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (6)

• Flekskabelen med strøm for skjermens bakbelysning (7)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (8)

• eDP-flekskabelen (9)

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk (10)

28. Plasser de følgende åtte dekslene over kontaktene på hovedkortet:

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (1)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (2)

• Kontaktdeksel for lydkortet (3)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (4)

• Kontaktdeksel for Touch ID-kortet (5)

• Kontaktdeksel for skjermen (6)

• Kontaktdeksel for skjermen (7)

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (8)

29. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste 17 3IP-skruer i de åtte dekslene (1–8):

• 15 3IP-skruer (923-06854) (1–4, 6–8)

• To 3IP-skruer (923-10093) (5)

30. Trykk og hold flekskabelen til Touch ID-kortet i 15 sekunder for å feste den til hovedkortet.

Monter disse delene igjen for å fullføre remonteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.