iMac med Apple-chip: Kommunikasjonsproblemer

Feilsøking for Bluetooth- eller wifi-problemer

Feilsøking for Ethernet-problemer

Feilsøking for Bluetooth- eller wifi-problemer

Identifiser problemer

Les denne artikkelen hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Bluetooth-tjenesten er ikke tilgjengelig

• Kan ikke slå på Bluetooth

• Kan ikke koble datamaskinen sammen med en Bluetooth-enhet

• Periodisk kommunikasjonstap med en sammenkoblet Bluetooth-enhet

• Dataoverføring med Bluetooth får tidsavbrudd eller går sakte

• Wifi-tjenesten er ikke tilgjengelig

• Kan ikke slå på wifi

• Kan ikke koble datamaskinen til et wifi-nettverk

• Periodisk tap av wifi-kommunikasjon

• Dårlig wifi-signal

Løs wifi- og Bluetooth-problemer forårsaket av forstyrrelser av trådløssignaler

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv raske problemløsingstrinn

1. Start Macen på nytt.

2. Sørg for at dato og klokkeslett er riktig stilt inn på Macen.

3. Hvis du kan koble til internett fra et annet wifi-nettverk eller ved å bruke en kablet Ethernet-tilkobling, kobler du til det nettverket. Deretter oppdaterer du macOS på Macen.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Start datamaskinen i macOS-gjenoppretting.

3. Prøv å koble til et wifi-nettverk mens Macen er i gjenopprettingsmodus i macOS.

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du se i reparasjonshåndboken for datamaskinen for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere datamaskinen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut følgende deler én av gangen i rekkefølgen som vises. Når du har skiftet ut den første delen, gjentar du feilsøkingstrinnene for å finne ut om utskifting av en del løser problemet. Hvis det fortsatt ikke er løst, skifter du ut den neste delen.

• Skift ut den berørte antennen. Dette kan være en atskilt del eller en del av kabinettet, avhengig av hvilken antenne eller kabel som er berørt.

• Skift ut hovedkortet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Feilsøking for Ethernet-problemer

Identifiser problemer

• Ethernet vises ikke som nettverkstjeneste

• Kan ikke aktivere Ethernet-tjenesten

• Ethernet-tjenesten viser ingen tilkobling

• Ethernet kan ikke hente en IP-adresse

• Treg Ethernet-nettverksytelse

Prøv raske problemløsingstrinn

1. Følg alle de anbefalte trinnene som er relevante fra de følgende kundestøtteartiklene:

1. Løs problemer med en Ethernet-enhet på Macen

2. Løs problemer med eksterne nettverksenheter på Macen

3. Løs problemer med tilkobling til internett på Macen

2. Hvis du kan koble til internett fra et wifi-nettverk, kobler du til det nettverket. Deretter oppdaterer du macOS på Macen.

3. Sørg for at du bruker riktig iMac-strømadapter for kablet Ethernet-tilkobling: den eksterne iMac-strømadapteren med Ethernet.

• Merk: Denne iMac-enheten bruker strømadapteren til både strøm og kablet Ethernet-tilkobling. Noen strømadaptere har en Ethernet-port (av typen RJ-45), mens andre strømadaptere ikke har det.

4. Kontroller at ingenting er satt inn i Ethernet-porten på strømadapteren. Inspiser porten visuelt. Se etter skader og rusk.

5. Hvis du finner rusk i Ethernet-porten, rengjør du dette området forsiktig med en liten, ikke-metallisk børste med myk bust. Kontroller at børsten er ren og tørr. Børst lo eller rusk forsiktig ut. Bruk akkurat nok bust til at den passer inni kontakten. Vri på busten for å løsne rusk og løfte det ut. Børst rusk bort fra kontakten for å unngå å børste rusk inn i kontakten. Bruk en mikrofiberklut til å tørke bort rusket som har løsnet.

• Obs: Koble fra alle kabler, og slå av datamaskinen først. Ikke bruk rengjøringsmidler på sprayboks, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler som inneholder hydrogenperoksid. Disse kan skade overflaten. Ikke bruk metallgjenstander til å fjerne rusk eller hindringer. Dette kan kortslutte kontakten og føre til skader. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke spray væske direkte på datamaskinen eller strømadapteren. Ikke bruk trykkluft.

6. Koble strømadapteren til datamaskinen og til et Ethernet-nettverk med en Ethernet-kabel. Kontroller at RJ-45-kontakten på Ethernet-kabelen ikke er skadet og at den er koblet til Ethernet-porten på strømadapteren på en sikker måte.

7. Kontroller likestrømskontakten på strømadapteren. Se etter korrosjon på pinnene på likestrømskontakten, skader eller rusk. Hvis du finner korrosjon, bruker du en myk klut til å tørke det bort. Dette kan løse problemet.

• Merk: En skadet kontakt har korrosjon som ikke kan tørkes bort.

8. Inspiser likestrømsinntaket og kabinettåpningen på datamaskinen. Se etter tegn til skade eller rusk.

• Viktig: Ikke bruk metallgjenstander til å fjerne rusk eller hindringer.

• Merk: Plastskinnene inne i kontakten må være intakte og ikke skadet eller knekt av.

9. Bruk likestrømskontakten på strømadapteren til å koble den til datamaskinen. Når du setter inn kontakten, kan den rotere litt for å passe inn i fordypningen når magnetene fører kontakten på plass. Når du fjerner kontakten fra datamaskinen, må du alltid trekke kontakten rett ut. Ikke snu eller vri kontakten mens du tar den ut.

10. Bruk en annen ekstern iMac-strømadapter for å kontrollere om adapteren som brukes med datamaskinen, fungerer.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Start datamaskinen i macOS-gjenoppretting.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut den eksterne iMac-strømadapteren med Ethernet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.