iMac med Apple-chip: Skjermproblemer

Feilsøking for skjerm- og bildeproblemer

Feilsøking for problemer med kamera eller sensor for omgivelseslys

Feilsøking for skjerm- og bildeproblemer

Identifiser problemer

Les denne artikkelen hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Forvrengt, uskarpt eller utydbart bilde

• Ujevn bildeklarhet

• Vertikale linjer med ujevn lysstyrke

• Bilde som flimrer eller kommer og går

• Videostøy

• Feil eller manglende farger

• Ikke-ensartet farge, kontrast eller lysstyrke

• Bildet låser seg eller forblir på skjermen

• Lyslekkasje rundt skjermen

• Partikler eller rusk under glasset

• Pikseluregelmessigheter

• Horisontale eller vertikale linjer

• Kan ikke endre oppløsning

• Skjermen er ikke belyst

• Skjermens bakbelysning er ujevn

• Skjermens bakbelysning fungerer ikke etter oppvarming

• Skjermens bakbelysning fungerer ikke ved enkelte lysstyrkeinnstillinger

Om pikseluregelmessigheter på LCD-skjermer for Apple-produkter fra 2010 og senere

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Fjern etuier, deksler eller skjermbeskyttere hvis de er i bruk.

2. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Obs: Koble fra alle kabler og slå av datamaskinen først. Ikke bruk rengjøringsmidler på sprayboks, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler som inneholder hydrogenperoksid. Disse kan skade overflaten. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke spray væske direkte på datamaskinen. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Kjør feilsøkingsprogrammet for skjermavvik.

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for datamaskinen for å åpne og undersøke den. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Feilsøking for problemer med kamera eller sensor for omgivelseslys

Identifiser problemer

• Kameraet virker ikke

• Indikatorlyset for kamera virker ikke

• Overeksponerte bilder

• Dårlig hvitbalanse

• Dårlig fokus

• Forvrengte eller misfargede bilder

• Lysstyrken på skjermen eller tastaturet reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelsene

• Kameraet reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelsene

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Fjern etuier, deksler eller skjermbeskyttere hvis de er i bruk.

2. Sørg for at sensoren for omgivelseslys ikke er tildekket. Den sitter øverst på dataskjermen, like ved kameraet.

3. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Obs: Koble fra alle kabler og slå av datamaskinen først. Ikke bruk rengjøringsmidler på sprayboks, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler som inneholder hydrogenperoksid. Disse kan skade overflaten. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke spray væske direkte på datamaskinen. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for datamaskinen for å åpne og undersøke den. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.