Om sikkerhetsinnholdet i iOS 10

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 10.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhet, kan du gå til siden for Apple Produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

iOS 10

Utgitt 13. september 2016

AppleMobileFileIntegrity

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et lokalt program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med valideringen i arvepolicy for oppgaver. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av prosessrettigheten og team-ID-en.

CVE-2016-4698: Pedro Vilaça

Oppføring lagt til 20. september 2016

Ressurser

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å blokkere en enhet slik at den ikke mottar programvareoppdateringer

Beskrivelse: Det var et problem i iOS-oppdateringer som ikke sikret brukerkommunikasjon ordentlig. Problemet ble løst gjennom bruk av HTTPS til programvareoppdateringer.

CVE-2016-4741: Raul Siles fra DinoSec

Lyd

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En angriper utenfra kan være i stand til å kjøre vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4702: YoungJin Yoon, MinSik Shin, HoJae Han, Sunghyun Park og Taekyoung Kwon fra Information Security Lab ved Yonsei-universitetet

Oppføring lagt til 20. september 2016

Retningslinjer for sertifikatgodkjenning

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Oppdatering av retningslinjer for sertifikatgodkjenning

Beskrivelse: Retningslinjene for sertifikatgodkjenning ble oppdatert. Den fullstendige listen over sertifikater finnes på https://support.apple.com/no-no/HT204132.

Oppføring lagt til 20. september 2016

CFNetwork

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å finne nettsteder som en annen bruker har besøkt

Beskrivelse: Det var et problem med sletting av lokal lagringsplass. Problemet ble løst gjennom forbedret rydding av lokal lagringsplass.

CVE-2016-4707: En anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2016

CFNetwork

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan påvirke brukerinformasjon

Beskrivelse: Det var et problem med validering i analysen av «set-cookie»-overskriften. Problemet ble løst gjennom forbedret kontroll av validering.

CVE-2016-4708: Dawid Czagan fra Silesia Security Lab

Oppføring lagt til 20. september 2016

CommonCrypto

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program som bruker CCrypt kan avsløre sensitiv ren tekst hvis utdata- og inndatabuffer er den samme

Beskrivelse: Det var et problem med validering av inndata i corecrypto. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2016-4711: Max Lohrmann

Oppføring lagt til 20. september 2016

CoreCrypto

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan utføre vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor grensene ble løst gjennom fjerning av den utsatte koden.

CVE-2016-4712: Gergo Koteles

Oppføring lagt til 20. september 2016

FontParser

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av en skadelig font kan føre til at prosessminne avsløres

Beskrivelse: Det var en bufferoverflyt i håndteringen av fontfiler.

Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-2016-4718: Apple

Oppføring lagt til 20. september 2016

GeoServices

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan være i stand til å lese sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Det var et problem med rettigheter i PlaceData. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av rettigheter.

CVE-2016-4719: Razvan Deaconescu, Mihai Chiroiu (POLITEHNICA-universitetet i Bucuresti); Luke Deshotels, William Enck (North Carolina State University); Lucas Vincenzo Davi, Ahmad-Reza Sadeghi (TU Darmstadt)

IDS – Tilkobling

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Det var et problem med forfalskning i håndteringen av viderekobling av anrop. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2016-4722: Martin Vigo (@martin_vigo) fra salesforce.com

Oppføring lagt til 20. september 2016

IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En dereferanse for en nullpeker ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2016-4724: Cererdlong, Eakerqiu fra Team OverSky

Oppføring lagt til 20. september 2016

IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til at prosessminne avsløres

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2016-4725: Rodger Combs fra Plex, Inc.

Oppføring lagt til 20. september 2016

IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4726: En anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2016

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et lokalt program kan få tilgang til begrensede filer

Beskrivelse: Et problem med analyse i behandlingen av registerbaner ble løst gjennom forbedret validering av baner.

CVE-2016-4771: Balazs Bucsay, Research Director hos MRG Effitas

Oppføring lagt til 20. september 2016

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake nekting av tjeneste

Beskrivelse: Et problem med låshåndtering ble løst gjennom forbedret låshåndtering.

CVE-2016-4772: Marc Heuse fra mh-sec

Oppføring lagt til 20. september 2016

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kanskje fastslå layouten til kjerneminnet

Beskrivelse: Det var flere problemer med lesing utenfor området som førte til avsløring av kjerneminne. Problemene ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2016-4773: Brandon Azad

CVE-2016-4774: Brandon Azad

CVE-2016-4776: Brandon Azad

Oppføring lagt til 20. september 2016

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med en upålitelig dereferansepeker ble løst gjennom fjerning av den påvirkede koden.

CVE-2016-4777: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

Oppføring lagt til 20. september 2016

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4778: CESG

Oppføring lagt til 20. september 2016

Tastaturer

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Foreslått tekst på tastaturet kan avsløre sensitiv informasjon

Beskrivelse: iOS-tastaturet bufret sensitiv informasjon ved en feiltakelse. Problemet ble løst gjennom forbedret heuristikk.

CVE-2016-4746: Antoine M fra Frankrike

libxml2

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Flere problemer i libxml2, der de største problemene kan føre til uventet lukking av programmer eller vilkårlig kjøring av kode.

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4658: Nick Wellnhofer

CVE-2016-5131: Nick Wellnhofer

Oppføring lagt til 20. september 2016

libxslt

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4738: Nick Wellnhofer

Oppføring lagt til 20. september 2016

E-post

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å fange opp brukernavn og passord for e-post

Beskrivelse: Det var et problem med håndteringen av ikke godkjente sertifikater. Dette ble løst ved å avslutte ikke godkjente tilkoblinger.

CVE-2016-4747: Dave Aitel

Meldinger

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Meldinger kan være synlige på en enhet som ikke er pålogget Meldinger

Beskrivelse: Det var et problem når Handoff ble brukt med Meldinger. Problemet ble løst gjennom bedre tilstandshåndtering.

CVE-2016-4740: Step Wallace

Utskrift av UIKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Ved bruk av forhåndsvisning i AirPrint kan et ukryptert dokument bli skrevet til en midlertidig fil

Beskrivelse: Det var et problem med forhåndsvisningen i AirPrint. Dette ble løst gjennom forbedret miljørensing.

CVE-2016-4749: Scott Alexander (@gooshy)

Oppføring oppdatert 12. september 2018

S2-kamera

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4750: Jack Tang (@jacktang310) og Moony Li fra Trend Micro arbeider med Trend Micros Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 20. september 2016

Leserfunksjonen i Safari

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Aktivering av leserfunksjonen i Safari på en skadelig nettside kan føre til universell skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Flere valideringsproblemer ble løst gjennom forbedret inndatarensing.

CVE-2016-4618: Erling Ellingsen

Oppføring lagt til 20. september 2016 og oppdatert 23. september 2016.

Sandkasseprofiler

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å finne ut hvem brukeren sender tekstmelding til

Beskrivelse: Det var et problem med tilgangskontroll i SMS-utkastmappen. Problemet ble løst gjennom å hindre apper i å utføre «stat» på de aktuelle mappene.

CVE-2016-4620: Razvan Deaconescu, Mihai Chiroiu (POLITEHNICA-universitetet i Bucuresti); Luke Deshotels, William Enck (North Carolina State University); Lucas Vincenzo Davi, Ahmad-Reza Sadeghi (TU Darmstadt)

Sikkerhet

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med signerte diskfiler. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av størrelse.

CVE-2016-4753: Mark Mentovai fra Google Inc.

Oppføring lagt til 20. september 2016

Springboard

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Sensitive data kan bli eksponert i programbilder som vises i oppgaveveksleren

Beskrivelse: Det var et problem i Springboard som førte til at bufrede bilder med sensitive data ble vist i oppgaveveksleren. Problemet ble løst ved å vise oppdaterte bilder.

CVE-2016-7759: Fatma Yılmaz i Ptt Genel Müdürlüğü fra Ankara

Oppføring lagt til 17. januar 2017

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et analyseproblem i håndteringen av feilprototyper. Dette ble håndtert gjennom forbedret validering.

CVE-2016-4728: Daniel Divricean

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan lekke sensitive opplysninger

Beskrivelse: Det var et problem med tillatelser i håndteringen av posisjonsvariabelen. Problemet ble løst gjennom ytterligere kontroller av eierskap.

CVE-2016-4758: Masato Kinugawa fra Cure53

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2016-4611: Apple

CVE-2016-4729: Apple

CVE-2016-4730: Apple

CVE-2016-4731: Apple

CVE-2016-4734: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

CVE-2016-4735: André Bargull

CVE-2016-4737: Apple

CVE-2016-4759: Tongbo Luo fra Palo Alto Networks

CVE-2016-4762: Zheng Huang fra Baidu Security Lab

CVE-2016-4766: Apple

CVE-2016-4767: Apple

CVE-2016-4768: Anonym som jobber med Trend Micros Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Et skadelig nettsted kan få tilgang til ikke-HTTP-tjenester

Beskrivelse: Safaris støtte for HTTP/0.9 tillot utnyttelse av ikke-HTTP-tjenester på tvers av protokoller ved hjelp av DNS-ombinding. Problemet ble løst ved å begrense HTTP/0.9-svar til standardporter og å avbryte ressurslasting hvis dokumentet ble lastet med en annen HTTP-protokollversjon.

CVE-2016-4760: Jordan Milne

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2016-4733: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

CVE-2016-4765: Apple

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: En angriper som har en nettverksplassering med rettigheter, kan være i stand til å fange opp og endre nettverkstrafikk ved hjelp av WKWebView med HTTPS

Beskrivelse: Det var et problem med sertifikatvalidering i håndteringen av WKWebView. Problemet ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2016-4763: en anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2016

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 5 og nyere, iPad 4. generasjon og nyere, iPod touch 6. generasjon og nyere

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2016-4764: Apple

Oppføring lagt til 3. november 2016

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.